عبدالوحید موسوی لاری وزیر کشور در دولت اصلاحات در بخشی از گفتگوی تفصیلی خود با – در پاسخ به این سوال که آیا فکر می کنید ائتلاف ملی می تواند پاشنه آشیل دولت پزشکی باشد؟ : تا اینجا آمده است. زیرا تعریف وحدت ملی به صورت سیستماتیک ارائه نشده است. حرفه پزشکی یک ذهنیت وحدت ملی دارد که وقتی به آن نگاه میکنم بیشتر به عنوان اتحاد و سهم دادن به صاحبان قدرت تعریف میشود که به قیمت تمام شده دولت است و این وحدت ملی نیست. . در نتیجه سهم دادن به صاحب قدرت موجب وحدت ملی نمی شود.
وی افزود: بالاخره یک جریان اقلیت به نام اصولگرایان و جبهه پایداری وجود دارد که تعداد آنها در کشور از چند میلیون نفر بیشتر نمی شود و در مقابل 85 میلیون نفر متفاوت حرکت می کنند. وقتی پزشکیان وحدت ملی را به معنای تعلق به آن اقلیت تعریف می کنند، این بدان معناست که آنها دچار مشکل شده اند.
موسوی لاری تصریح کرد: فردا اگر استانداران و مدیران دولتی در کنار دولت نباشند و افراد در این مناصب از میان حامیان دولت انتخاب نشوند، از دولت خارج می شوند و پشتش خالی می شود و وقتی دولت از دست می رود. حامی، رقبا پیش خواهند رفت.
گفت: این یک فکر خام است اگر سهمی به آنها بدهیم، راضی می شوند. آنها اول در دولت شرکت می کنند، دوم در استانداران، سوم در استانداران و … تا زمانی که این دولت را از اهداف خود پشیمان می کنند و حامیان خود را از دست می دهند.
مردم به تغییر وضعیت موجود رای دادند
موسوی لاری در پاسخ به اینکه منظور شما این است که اگر دولت از سازندگانی که شما نام بردید استفاده کند، می تواند ائتلاف ملی را از نقطه ضعفش بیرون بکشد، ادامه داد: همین طور است. دولت هرگز نباید توافق خود را با مردمی که به آن رای داده اند فراموش کند. اجماع ملی یک کلمه نیست، بلکه تغییر وضعیت موجود در حوزه سیاست خارجی و روابط داخلی است، خواه سیاست داخلی، امنیت داخلی، فرهنگ و یا مسائل دیگر.
وزیر کشور در دولت اصلاحات گفت: دولت در قبال مردم وظیفه دارد که این تغییرات را می طلبد. اگر دولت این بدهی را به بهانه مماشات با رقبا و سهم بخشیدن به آنها فراموش کند، دولت در ادامه کار با مشکل مواجه می شود و مردم ناامید می شوند. دوست ندارم بگویم دولت دوم روحانی که از مطالبات مردم فاصله گرفت، کمپین هایی راه انداخت که ما پشیمانیم. البته من در همان زمان مصاحبه کردم که از حمایت از حسن روحانی پشیمان نیستیم اما از رفتار حسن روحانی و دولتش انتقاد می کنیم. کاری که ما در آن زمان انجام دادیم نیاز کشور بود و نقدهایی که به رفتار امروز میکنیم نیاز امروز کشور است.
اگر دکتر مذاکره نکند، کمپین های ندمی زودتر از موعد شروع به کار خواهند کرد
موسوی همچنین خاطرنشان کرد: درست است که پزشکیان وعده مرغ، تخم مرغ و بنزین را به مردم نداده اند. اما دو جهت را مشخص کرد که یکی از آنها تعامل با دنیاست و این باید یک جایی ظاهر شود، مثلاً این بحث FATF است. در واقع پزشکیان باید این مشکل را حل کنند تا بتوانیم اقدام مالی انجام دهیم. بانک های ما در دنیا فعال نیستند. بانک ما نمی تواند دلار را از نقطه ای به نقطه دیگر منتقل کند. بنابراین او باید این مشکل را حل کند.
وی در پایان یادآور شد: علاوه بر این، دولت نیز باید با گفت وگوی برجام پیش برود. حتی اگر با سران کفر جهانی صحبت کند، باید این تابو را بشکند و حرفش را بزند. گفت و گو به معنای پذیرش خواسته های آنها نیست. از موضع ملت انقلابی قویا دفاع کنید و با آنها صحبت کنید. شما باید بتوانید این کار را انجام دهید. در داخل باید این رفتارهای غیراصولی که ملت را از دولت جدا می کند کنار گذاشته شود. اگر پزشکیان رفتار متفاوتی داشته باشند، او تنها میماند، حامیانش از او فاصله میگیرند، کمپینهای «متاسفم» زودهنگام آغاز میشوند و دولت با دوراهی مواجه میشود.
27211