به گزارش رابو، پرنده شدن، گویی نوعی سرگرمی برای زندگی انسان است، اخیراً به عنوان «نوعی» شبکه های اجتماعی در بین جوانان چینی رواج پیدا کرده است.
یورو نیوز در خبری نوشت: اخیراً کاربران چینی شبکه های اجتماعی با پوشیدن لباس های بلند و تظاهر به پرنده، تصاویری از خود در این حالت منتشر می کنند و به نوعی با نشان دادن میل درونی خود برای رهایی و رهایی از این وضعیت. آنها از سرگرمی لذت می برند.
پشت این پدیده معروف و بسیار خنده دار واقعیت تلخ تری نهفته است. این نوجوانان و جوانان برای مقابله با فشارهای کار، تحصیل یا جستجوی کار، این بازی را انجام می دهند.
در این گزارش آمده است: «آنها فقط میخواهند زمانی که آیندهشان به دلیل کندی رشد اقتصادی نامشخص به نظر میرسد، به زندگی انسانی خود مهلت دهند».
چین در حال حاضر با مشکل نرخ بالای بیکاری جوانان مواجه است. بیش از 20 درصد از جوانان چینی در سال 2022 نمی توانند شغلی پیدا کنند، در حالی که تعداد فارغ التحصیلان در این کشور از سال 2004 چهار برابر شده است.
راهی برای فرار از واقعیت در کشور
وانگ ویهان، 20 ساله، یک دانشجوی مالی در شانگهای است. او همان کسی است که خود را به یک پرنده در خانه های دانشجویی تبدیل کرد و تصاویری از این وضعیت را در شبکه های اجتماعی منتشر کرد و درباره انگیزه خود از این کار می گوید: پرندگان می توانند آزادانه و بی هدف در آسمان پرواز کنند.
به گفته این جوان چینی، تمایل به تبدیل شدن به یک پرنده بیانگر “میل ذاتی به آزادی است که در وجود همه انسان ها نهفته است.”
ژائو ویشیانگ، ۲۲ ساله، دانشجوی جوان چینی دیگری که در شمال کشورش زیستشناسی میخواند، عکسی به شکل پرنده از نشستن روی تیر تلفن در شبکههای اجتماعی منتشر کرد.
او زیر این تصویر نوشت: «دیگر بس است، پرنده باش!» این جوان چینی درباره انگیزه خود از این کار با یادآوری زمانی که از پشت پنجره به پرندگان نگاه می کرد، می گوید: دلم برای آزادی آنها تنگ شده، تصمیم گرفتم شبیه آنها شوم.
به گفته Biao Xiang، مدیر موسسه ماکس پلانک برای انسان شناسی اجتماعی، مستقر در لایپزیگ، آلمان، و متخصص جامعه چین، بسیاری از جوانان چینی با یک سری ناامیدی روبرو هستند.
در همین رابطه، نیویورک تایمز در گزارش خود عنوان کرد: «این داستان کودکی به جوانان القا کرد که اگر سخت مطالعه کنید و سخت کار کنید، آینده درخشانی در پیش رو دارید، با کاهش رشد اقتصادی چین، این روند بیشتر می شود و هر روز بین آنها محبوب تر می شود.”
همه این جوانان توقعات و آرزوهای زیادی داشتند، اما اکنون که تحصیلاتشان به پایان می رسد، احساس ناامیدی می کنند.
به گفته پروفسور چیانگ، نوع «پرنده بودن» که نشان دهنده این ناامیدی است به جوانان اجازه می دهد تا برای چند لحظه سبکی و آزادی را تجربه کنند.
233217
khabaronline به نقل از رابو