نمایندگان مردم در مجلس شورای ملی در جریان بررسی بند (ب) تبصره (هفتم) ماده یک قانون بودجه، درصد برداشت آب از چاه های دارای پروانه کنتور دار و بدون کنتور و همچنین چاه های غیرمجاز را تعیین کردند.
به گزارش رابو، نمایندگان شورای اسلامی شهر در دومین جلسه علنی روز سه شنبه (22 آذرماه) در جریان بررسی بند درآمدی لایحه قانون بودجه سال 1404 کل کشور، بند (ب) تفاهم نامه را تصویب کردند. (هفت)) از تنها ماده این قانون.
در قسمت داخلی بند (ب) تبصره (7) تنها ماده این قانون آمده است: در اجرای بند (ب) ماده (33) قانون توزیع عادلانه آب مصوب 16/ مصوبه شماره 16. 12/1361 با اصلاحات و الحاقات بعدی و به منظور حفظ و حراست از سفره های زیرزمینی، کشور، شرکت های آب منطقه ای و شرکت آب و برق خوزستان موظف به رعایت شرایط اقتصادی و اقلیمی مناطق مختلف می باشند. کشور، برای صدور پروانه چاه های بدون و با کنتور (متر). هوشمند، هزینه ها را مطابق شکل زیر جمع آوری کنید و به کل خزانه دولت واریز کنید.
1- چاه های مجاز دارای کنتور هوشمند (متر) بر اساس برداشت مجاز، در صورت رعایت الگوی کشت ابلاغی یا کشت محصولات کشاورزی اساسی و استراتژیک (استراتژیک) دولتی به ازای هر متر مکعب برداشت آب از سفره های زیرزمینی. معادل سیصد (300) ریال و در صورت عدم احراز شرایط مذکور معادل هفتصد (700) ریال می باشد.
2– چاههای فاقد کنتور هوشمند بر اساس سطح زیر کشت و الگوی مصرف آب معین برای مناطق و اقلیمهای مختلف و بر اساس ماده (26) قانون توزیع عادلانه آب در صورت رعایت الگوی کشت یا کشت ابلاغی مجاز است. از محصولات اساسی کشاورزی و محصولات استراتژیک (استراتژیک) کشور، در حدود ظرفیت مجوز برای بهره برداری، هر متر مکعب برداشت آب از سفره های زیرزمینی معادل چهارصد (400) ریال و در صورت غیرمجاز می باشد. -رعایت شرایط فوق معادل یک هزار (1000) ریال می باشد.
در صورت برداشت بیش از ظرفیت چاه های دارای مجوز طبق بند (الف) ماده (40) قانون برنامه هفتم توسعه، جریمه برداشت آب به ازای هر مترمکعب تا معادل 100/000/00/00 خواهد بود. قیمت کل آب های سطحی منطقه دریافت و به خزانه داری کل کشور واریز می شود.
میزان جریمه مربوط به برداشت آب از چاه های غیرمجاز حداکثر تا پایان فصل رشد اول در صورت رعایت الگوی کشت گزارش شده یا کشت محصولات اساسی و استراتژیک (استراتژیک) کشاورزی کشور حداکثر می باشد. به ازای هر مترمکعب هشت هزار (8000) ریال در غیر این صورت به ازای هر مترمکعب آب، به نسبت کاهش برنامه و میزان کسری، مبلغ شانزده هزار (16000) ریال تعیین می شود. مخزن رومیزی که طبق دستورالعمل ابلاغی وزارت نیرو تعیین می شود. دریافت کرد
انتهای پیام/