به گزارش رابو، حسین سیمای صراف در سال 1347 در مشهد به دنیا آمد. وی تحصیلات دانشگاهی خود را در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به ترتیب در رشته حقوق در دانشگاه های تهران، تربیت مدرس و شهید بهشتی به پایان رساند. وی علاوه بر تحصیلات دانشگاهی، به مدت 20 سال در حوزه علمیه مشهد و قم در رشته های فقه، اصول، فلسفه و کلام زیر نظر اساتید موبرس به تحصیل دروس حوزوی پرداخت.
سیما صراف هم اکنون دانشیار دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی است و دروس مختلف حقوق خصوصی و حقوق اسلامی را در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تدریس می کند. او همچنین وکیل اصلی دادگاه و داور در اتاق بازرگانی ایران است.
مخالفان او در مجلس چه گفتند؟
علی رضا عباسی نماینده کرج، اشتهر و فردیس که در جلسه بررسی اختیارات وزیر علوم به مخالفت با وزیر پیشنهادی علوم پرداخته بود، گفت: وزیر پیشنهادی در سخنان خود به برنامه هفتم بسیار اشاره کرد. طرح ها و اسناد برتر است، اما موارد زیادی وجود دارد که به نظر می رسد اولویت و برنامه نامشخص است.
این نماینده مجلس همچنین گفت: هرکسی که در وزارت علوم منصوب می شود باید در سمت های مناسب باشد. در مورد نزاع 88، محور مقاومت و اغتشاشات 1401 موضعی از شما ندیدیم، اما در برخی موارد مواضعی داشتید که مناسب نبود، از جمله موضع گیری در خصوص تشییع جنازه دختران محجبه در کرج. پرسنل امنیتی وارد شدند گفتم در روز عاشورا نیازی به معروف نیست“
محمد سراج نماینده مردم تهران نیز به عنوان مخالف گفت: من در کمیسیون اجتماعی مجلس هشت سوال از آقای سیمای صراف پرسیدم اما ایشان به هیچ یک از سوالات من پاسخ ندادند و به همین دلیل مخالفت کردم. او.”
همانطور که عبدالحسین همتی سرابردا، نماینده مردم زرند و کهبنان در موضع مخالف گفت: برنامه های ارائه شده از سوی وزیر پیشنهادات کلی است، قابل اندازه گیری نیست و در این برنامه یک سری موضوعات نیز وجود ندارد مورد غفلت واقع شد، از جمله عدالت آموزشی در برخورداری از آموزش عالی که امیدواریم مورد توجه قرار گیرد، برنامه خاصی در خصوص تسهیل ازدواج دانشجویان و مسکن برای زوجین رعایت نشده است در نظر گرفته شده است که انتظار داریم همانطور که در رشته های پزشکی که در طول دوره تخصصی به آنها کمک مالی اعطا می شود، حداقل مبلغی برای دانشجویان ممتاز در دوره دکتری پرداخت شود.
محمود نیلی احمدآبادی، رئیس سابق دانشگاه تهران و استاد تمام وقت گروه مهندسی متالورژی و مواد دانشکده فنی این دانشگاه در گفت و گو با رابو گفت: آشنایی من با دکتر سیمای صراف به قبل برمی گردد. تا زمانی که ایشان نماینده قانونی وزارت علوم و دبیر شورای دولت بودند، شخصا شاهد تعامل آقای سیمای الصراف با دانشگاه ها، کمک های ایشان به این نهاد و انجام هر چه بهتر وظایف ایشان بودم. از توانایی او “.
تداخل با دستگاه ها و تفویض اختیارات و امکانات؛ چالش های اصلی وزارت علوم
رئیس سابق دانشگاه تهران با اشاره به چالشهای اصلی پیش روی وزارت علوم میگوید: «در چند سال گذشته دستگاههای مختلفی به حدی در امور وزارت علوم ورود و دخالت کردهاند که برخی از اختیارات امکانات وزارت علوم از دست آنها خارج شده است. مایه تاسف است که این مداخلات همچنان ادامه دارد. در زمینه دانشجویی، استخدامی و … نیز مقرراتی وضع شده که بعضاً نامناسب است. حتی اختیاراتی مانند پذیرش دانشجو در دانشگاه از وزارت علوم خارج شد. بنابراین وزارت علوم در حال حاضر نیاز به وزیری دارد که دارای روحیه تعامل و توانمندی در این زمینه باشد تا بتواند اختیارات از دست رفته را به وزارتخانه برگرداند، نحوه برخورد با دانشگاه ها را بداند و رؤسایی را انتخاب کند که وزارتخانه به آنها اعتماد دارد. جامعه دانشگاهی.»
وی ادامه می دهد: از این دست چالش ها در وزارت علوم زیاد است و اولین قدم این است که بر این چالش ها فائق آییم؛ اگر زمان و فرصت برای رسیدگی و رفع این مسائل وجود دارد، وزیر نیز باید برای توسعه علم و فناوری در کشور.”
اولویت ها و برنامه های وزیر علوم
وزیر علوم که گزارش مرکز تحقیقات شورای اسلامی در سال 1403 هجری شمسی را به دلیل حضور در شوراهای عالی علم و فناوری کشور مبنای کار قرار داد، 10 چالش را در حوزه آموزش عالی شناسایی کرد. آموزش و پرورش
فقدان ارتباط موثر جامعه و صنعت، نبود پژوهش مسئله محور، روش ها و ابزارهای ناکارآمد در نظام آموزش عالی، مهاجرت نخبگان، نبود شبکه منسجم بین دانشگاه و سایر حوزه ها، ضعف انسجام و هماهنگی در سیاست گذاری و مدیریت نظام آموزش عالی، ترجیح کمیت بر کیفیت در توسعه آموزش عالی، عملکرد ضعیف نظام منطقه ای در توسعه آموزش عالی، ضعف تعاملات علمی با دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی معتبر و نگاه فوق برنامه به آموزش عالی هستند. از جمله چالش های مد نظر سیمای صراف.
در این زمینه نمی توان از بررسی مدیران سابق این وزارتخانه از ابتدای انقلاب اسلامی تا دولت سیزدهم چشم پوشی کرد:
4747
khabaronline به نقل از رابو