به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری رابو، متاپنوموویروس انسانی (HMPV) یک ویروس تنفسی است که در سال 2001 کشف شد و از آن زمان به عنوان یکی از پاتوژن های رایج در عفونت های تنفسی شناخته شده است.
علائم متاپنوموویروس انسانی مانند سرماخوردگی، سرفه، تب، آبریزش یا آبریزش بینی، گلودرد، خس خس سینه و تنگی نفس در موارد شدید 3 تا 6 هفته پس از قرار گرفتن در معرض ویروس ظاهر می شود.
ویروس HMPV از طریق تماس مستقیم با ترشحات تنفسی فرد مبتلا مانند سرفه و عطسه و همچنین تماس با سطوح آلوده منتقل می شود و برای جلوگیری از عفونت، نکات بهداشتی مانند شستن مرتب دست ها، استفاده از ماسک و ضدعفونی کردن. سطوح باید رعایت شود.
امروز بر اساس گزارش های اعلام شده از سوی چین، افزایش موارد ویروس HMPV در کشورهای جهان باعث نگرانی شده است.
همچنین محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ویروسی که در چین گزارش شده است به طور مداوم در آزمایشگاه های ما آزمایش می شود و آزمایش های مکرر انجام می شود اما تاکنون این ویروس وارد ایران نشده است.
وی ادامه داد: HMPV یک ویروس تنفسی است که اولین بار در سال 1380 شناسایی شد. این ویروس عمدتاً دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی را هدف قرار می دهد و می تواند علائمی از ناراحتی خفیف آنفولانزا تا عوارض جدی مانند ذات الریه ایجاد کند. افراد آسیب پذیر، مانند کودکان خردسال، افراد مسن و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، به ویژه در معرض خطر هستند.
وزیر بهداشت تصریح کرد: شباهت HMPV و Covid-19 چشمگیر است و تب، سرفه، احتقان بینی، تنگی نفس، انتقال از طریق قطرات تنفسی و سطوح آلوده از موارد شایع این بیماری ها است.
در این مورد پیام طبرسی رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری رابو. وی درباره ویروس HMPV گفت: این ویروس جدید نیست و طبق آمار وزارت بهداشت ایران تا اردیبهشت 1403 حدود 1.7 دهم ویروس های جدا شده در این کشور این ویروس بوده و هیچ موردی به آن مبتلا نشده است. این ویروس مشاهده شد. آنها از ماه می گزارش دادند. در دوره اوج این ویروس که زمستان است قابل مشاهده است.
اوج شیوع ویروس HMPV در اوایل زمستان شروع می شود
وی افزود: این ویروس ویروس جدیدی نیست و در حال گردش بوده است، اوج شیوع این ویروس از ابتدای زمستان تا اوایل بهار است.
مدیر بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری گفت: علائم این ویروس مانند سرماخوردگی خفیف است و در افرادی که بیماری خاصی مانند سرماخوردگی خفیف ندارند ظاهر می شود اما در گروه های پرخطر علائم می تواند شدید باشد. مانند افراد مسن و کودکان و باعث ذات الریه و برونشیت می شود.
بیماری متاپنوموکوک انسانی واکسن ندارد
طبرسی گفت: دارو و واکسن خاصی برای این بیماری وجود ندارد و تنها درمان حمایتی (استراحت در منزل) برای این بیماری توصیه می شود.
وی ادامه داد: راه های پیشگیری از ابتلا به این ویروس مانند سایر بیماری های تنفسی است و توصیه های استفاده از ماسک و شستن دست ها باید رعایت شود.
خطر شیوع آنفولانزای پرندگان وجود دارد
رئیس اداره بیماری های واگیر بیمارستان مسیح دانشوری تصریح کرد: در این زمینه بیماری همه گیر وجود ندارد، سازمان جهانی بهداشت نیز اطلاعیه ای در این زمینه صادر کرد و اعلام کرد که این ویروس در کشورهایی که در گذشته مشاهده شده کاهش یافته است. . این ویروس خطرناک نیست، اما اکنون خطر ایجاد یک بیماری همه گیر آنفولانزای مرغی در جهان وجود دارد.
انتهای پیام/