اخبار اخبار فرهنگی

پدران قهرمان در قاب جادویی سینما

تبلیغات بنری


به گزارش خبرگزاری رابو، از آنجایی که نگاه ما به پدر همیشه نگاه شرمساری و تواضع است و جایگاه پدر در خانواده ایرانی قدرت و اقتدار است، در کمتر آثار سینمایی آنچنان که باید به او پرداخته شده است. .

به گزارش ایرنا، در واقع در بیشتر فیلم های اکران شده، عشق والدینی در نقاب این اقتدار قرار گرفته و آن را تحت الشعاع قرار داده است. در حالی که پدر همیشه قهرمان بوده و می ماند، ابعاد عاطفی و عاطفی پدر ایرانی به اندازه مادر در سینما نمایش داده نشده و اگر هم نمایش داده شده اند، بسیار کم بوده است.

در حالی که کودک به همان اندازه که به پدر و حمایت او نیاز دارد، به خصوص در سنین نوجوانی که از نظر روحی و جسمی درگیر اتفاقات جدیدی است، به محبت مادر نیاز دارد که هر دو والدین می توانند به او کمک کنند تا از این بحران عبور کند.

این روزها در سینما فیلمی به نام باغ کیانوش، اولین کارگردانی رضا کسفارزاده به تهیه کنندگی محمدجواد موحد، تهیه کننده باشگاه فیلم سورت و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اکران می شود که جنبه های مختلفی را به نمایش می گذارد. از پدر و مادر بودن داستان حول محور چند نوجوان می گذرد که دست به یک اودیسه می زنند و در این بین پدر شخصیت اصلی اگرچه حضور بیرونی ندارد، اما قهرمانی است که در همه جنبه ها به او کمک می کند. نماد مناسبی از پدر ایرانی به تصویر کشیده شده است.

به این بهانه مروری داریم بر فیلم هایی که رابطه پدر با نوجوانش حول محور یا در حاشیه می چرخد. اما مهم این است که فیلمسازان این اهمیت را درک کردند و رفتند تا بهای آن را بپردازند.

آلبوم تمبر – کیومرث بوراحمد

محمد و کاظم که در رباط مهدسن نزدیک یزد زندگی می کنند، دور از چشم پدر محمد – که رئیس اداره پست و بازی قدیمی تمبر است – آلبوم تمبر زیبایی را به طرق مختلف ارائه می دهند. محمد مریض می شود و آلبوم در خانه آنها گم می شود. او به کاظم مشکوک است که دوستی آنها در حال از هم پاشیدن است.

پس از مدتی پدر محمد به یزد منتقل شد و کاظم در آستانه کوچ آلبوم تمبر را به خانه آنها آورد و به خواهر محمد داد. محمد آلبوم را در یزد می بیند و خوشحال است که شبهاتش اشتباه نبوده است. بعد از مدتی پدر آلبوم محمد را می بیند و می گیرد. روز بعد، پدر دو آلبوم را به محمد می دهد و او را سرزنش می کند که آنها را دور از چشم جمع کرده است.

محمد متوجه می شود که کاظم یک آلبوم تمبر دیگری تهیه کرده و به خواهرش داده است. محمد با وجود مخالفت اولیه پدرش بالاخره اجازه سفر به رباط مهجانه را می گیرد و به آنجا می رود تا از کاظم عذرخواهی کند…

امیررضا وزیری، محمود دریران باریش روحانیان، محمدعلی موزولا و نجما موزولا از جمله بازیگران این فیلم هستند.

پرنده کوچک خوشبختی – پوران راداچنده

پدران قهرمان در چارچوب جادویی سینما

داستان این فیلم حول محور دختری به نام ملیحه می باشد که در اثر ضربه های دوران کودکی قدرت تکلم خود را از دست داده و با یادآوری گذشته دچار حمله عصبی می شود. او با همه دعوا می کند و با کسی دوست نیست و یک بار قصد خودکشی داشت تا اینکه خانم شفیق از راه می رسد، تغییراتی در زندگی ملیحه رخ می دهد.

«پرنده کوچک خوشبختی» فیلمی است که به مشکلات جامعه ایرانی و بیماری های روش های تربیتی چه در خانواده و چه در مدرسه می پردازد.

هما روستا، امین تارخ، جمیلا شیخی، آزیتا لاتچینی، شهلا ریاحی و عطیه معصومی در این فیلم به ایفای نقش پرداختند.

ماهی – ray compucia

پدران قهرمان در چارچوب جادویی سینما

نوجوانی به نام جواد که پدرش در زندان است برای عید ماهی قرمز می گیرد و به خانه می برد. مادر او را سرزنش می کند و از او می خواهد که ماهی را آزاد کند، زیرا معتقد است زندانی کردن ماهی در حالی که پدر در زندان است بدشانسی است.

جواد در حالی که برای ماهیگیری با یکی از همسالانش دستکش پوشیده بود، با اکراه ماهی را از خانه می برد. پدرش به خانه می آید…

عطاالله زاهد، غزل شاکری و محبوبه بیات در این فیلم ایفای نقش کردند.

بهترین پدر دنیا – داریوش فرهنگ

پدران قهرمان در چارچوب جادویی سینما

پسر شاد و خلاق مدام توسط پدرش مورد سرزنش و تحقیر قرار می گیرد. در دنیای فانتزی خود، او معتقد است که “زورو” است و با گروهی از گانگسترهایی که به عنوان دزد دوچرخه کار می کنند درگیر می شود. یک روز او با خانواده اش به یک شهربازی می رود و توسط گروهی از گانگسترها دستگیر می شود. غیبت او اعضای خانواده را نگران می کند و پدر که نگران سرنوشت پسرش است پس از اتفاقی پرحادثه در یک بازی تخیلی با گروهی از مردم و پلیس مخفیگاه گانگسترها را پیدا می کند و پسر را از زندان تخیلاتش نجات می دهد. .

مهدی هاشمی، گلاب آدینه، باران کوشاری و امید آهنجر در این فیلم به ایفای نقش پرداختند.

پدران قهرمان در چارچوب جادویی سینما

شوان در یک مجتمع کارگری وظیفه تامین غذا و نگهبانی معیشت کارگران لرستان را بر عهده دارد. اوک خواهر ژوان سکته می کند و پدر ژوان او را برای درمان دخترش به شهر می برد و به هر دری می زند. اما در نهایت دختر را بدون هیچ نتیجه ای به روستای خود برمی گرداند…

حسین ساکی، زینت پربند، بنی جلیلیان و ژاله صامتی از جمله بازیگران این فیلم هستند.

کیمیا – احمد رضا درویش

پدران قهرمان در چارچوب جادویی سینما

احمد رضا درویش در ادامه به خلق اثری با موضوع جنگ و دفاع مقدس پرداخت که در آن رابطه زیبایی بین پدر و دخترش شکل می گیرد. در آغاز جنگ ایران و عراق، همسر رضا باردار است و باید تحت عمل جراحی قرار گیرد. ردا او را به بیمارستان می برد و توسط نیروهای دشمن اسیر می شود.

همسر ردا حین عمل جراحی می میرد و مجد جراح فرزند ردا را نجات می دهد. نه سال بعد، وقتی ردا از اسارت آزاد شد، متوجه شد که تمام خانواده اش را از دست داده است. حالا او به دنبال تنها بازمانده، پسرش است.

خسرو شکیبایی، بتا فرحی، رضا کیانیان و زهرا اویسی بازیگران این فیلم هستند.

پدر – مجید مجیدی

پدران قهرمان در چارچوب جادویی سینما

پس از مرگ پدر، مهرالله در شهر دیگری کار می کند تا خانواده اش را تامین کند، اما وقتی برای دیدن مادر و خواهرانش برمی گردد، متوجه می شود که مادرش با مرد خوبی که در پلیس کار می کند ازدواج کرده است. «محرالله» از این خبر عصبانی می شود و نزد مادرش می رود و هدایا و حقوق خود را به او می دهد و از مادر تقاضای این ازدواج می کند، اما آنچه را که مادر به او می دهد قبول نمی کند و سعی می کند به پلیس آسیب برساند و فرصت را غنیمت شمرده و دزدی می کند. سلاح های پلیس و …

محمد قصابی، پریوش تدرشی، حسن صادقی و حسین عابدینی بازیگران این فیلم هستند.

موشک کاغذی – فرهاد مهرانفر

پدران قهرمان در چارچوب جادویی سینما

هاشم حکیم زاده ماموریت دارد در روستاهای دورافتاده فیلم فرهنگی را به نمایش بگذارد. در یکی از این سفرها پسرش ردا را با خود می برد. ردا با جنبه های دیگر زندگی، شخصیت پدرش و ابزار کارش که سینماست آشنا می شود…

هاشم حکیم زاده، رضا حکیم زاده، اصغرخان قنبری و انیس شکوری بازیگران این فیلم هستند.

رنگ خدا – مجید مجیدی

پدران قهرمان در چارچوب جادویی سینما

داستان فیلم درباره محسن رمضانی، پسر نابینای هاشم است که در مدرسه نابینایان درس می خواند و برای گذراندن تعطیلات به خانه بازمی گردد…

حسین محجوب، سلما فیضی و محسن رمضانی در این فیلم به ایفای نقش پرداختند.

آواز پرندگان – مجید مجیدی

پدران قهرمان در چارچوب جادویی سینما

در دهه 80 دوباره به سینمای کودک و نوجوان روی آورد و بار دیگر با دقت و وسواس خاصی به رابطه پدر و پسر پرداخت. این فیلم داستان مردی میانسال ساده به نام «کریم» را روایت می‌کند که در مزرعه حیوانات کار می‌کند و شیفته شترمرغ‌ها شده و با آن‌ها رابطه‌ی روانی و عاطفی برقرار می‌کند. تصادفاً یکی از شترمرغ ها از مزرعه فرار می کند. کریم چندین روز به جستجو می پردازد، اما او را پیدا نمی کند و از کارش اخراج می شود. این بهانه ای می شود برای اولین بار به شهر رفتن. او در شهر با موتورسیکلت گذران زندگی می کند. او در شهر با تصادفات زیادی روبرو می شود و تجربیات زیادی کسب می کند.

بازیگران این فیلم رضا ناجی، مریم اکبری، کامران دهقان، حامد آقاجی، شبنم خریبی و نشاط نذری هستند.

نقاشی باراکا – مازیار مری

پدران قهرمان در چارچوب جادویی سینما

مریم و ردا با دیگران فرق دارند، نه یک تفاوت کوچک، بلکه یک تفاوت بسیار بزرگ، هر دو از یک ناتوانی ذهنی رنج می برند و باید سعی کنند به دیگران ثابت کنند که این تفاوت بزرگ را با معجزه عشق حل کرده اند. اما پذیرفتن این تفاوت برای تنها پسرشان که بر خلاف آنها کاملا سالم و مثل بقیه است بسیار سخت است تا جایی که از خانه فرار می کند…

شهاب حسینی، نگار جواهریان، فرشتی صداروایی، سیامک احسانی، الهام کردا و سوارد فرزامی بازی کردند.

گفتن شرم – حسین بابائیان

پدران قهرمان در چارچوب جادویی سینما

این فیلم داستان مردی به نام رحیم است که پدر یک دختر نوجوان است. یک روز در مدرسه از بچه ها می خواهند که در مورد شغل پدرشان انشا بنویسند و سوال این دختر از پدرش که چه می کند بی پاسخ می ماند. این چیزی است که باعث می شود …

بازیگران این فیلم مهران رجبی، ابوالفضل مهرام، مهسا هاشمی، سیما متبلی، افشین سنگچاب، صدیقه کیانفر و لیلا عزیزی هستند.

منطقه پرواز ممنوع – امرداسرگره

پدران قهرمان در چارچوب جادویی سینما

داستان 3 نوجوان ایرانی است که یک پهپاد برای شرکت در مسابقات می سازند. در این میان با یوزپلنگ مواجه می شوند و این اتفاق داستان های هیجان انگیزی را در فیلم رقم خواهد زد.

هادی هقاضی فر، علی رضا اکبری، محمد ولی، متین پاکزاد، پوریا سلطان زاده، بهار نوحیان در این فیلم به ایفای نقش پرداختند.

244245

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *