به گزارش خبرگزاری رابو به نقل از اداره کل روابط عمومی بنیاد سینمایی؛ در مراسم افتتاحیه این پردیس سینمایی که عصر دیروز برگزار شد، محمد خزاعی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای خدمت به ویژه شهید آیت الله رئیسی گفت: نهضت خدمت و عدالت خواهی در دولت سیزدهم یک حرکت موفق بود. سخنرانی و دستاوردهای بی شماری در همه زمینه ها به دست آورد.
وی افزود: شکل گیری گفتمان عدالت فرهنگی در دولت شهید رئیسی در کشور و استان ها بی سابقه بود که از نمونه های بارز برخی از برکات آن می توان به رونق و افزایش سینماها و احیای سینماهای تعطیل اشاره کرد. سینماها، سهولت دریافت پروانه ساخت فیلم در شهرها، تعدد رویدادهای فرهنگی و سینمایی و اعطای امتیاز تولید به سینماگران در شهرها با هدف شناسایی توانمندی ها و زمینه های تولید.
به گفته وی، ما شاهد ارتباط مهربان و صادقانه شهید رئیسی با اقشار مختلف جامعه و مردم از جمله مدیران سیاسی بودیم و در این زمینه شخصیت، تقوا، تواضع و دلسوزی ایشان نسبت به مردم متمایز بود.
وی افزود: دولت سیزدهم دوران پر دستاوردی بود و با روحیه جهادی و تلاش مستمر به دستاوردهای بزرگی دست یافت. پس از شهادت آن شهید بزرگوار، بخشهایی از این دستاوردها فهرست و تشریح خواهد شد.
وی ضمن ارائه گزارشی از روند اقدامات تحول آفرین و توسعه زیرساخت ها در عرصه فرهنگ و هنر به ویژه سینما گفت: ملت امروز که بر اساس گفتمان عدالت و توسعه بنا شده است، جهش های محسوسی را در همه عرصه ها شاهد بوده است. میدان برای سینما نیز 700 درصد رشد مخاطب و 300 درصد رشد فروش داشته است.
رشد 113 درصدی سینماهای خراسان رضوی
به گفته وی، امروز شاهد رشد 113 درصدی توسعه زیرساخت های سینمایی در استان خراسان رضوی هستیم. از 41 سالن به بیش از 80 سالن رسیده ایم در چه دوره ای به این جهش ها در سینما دست یافته اید؟ همچنین شاهد رشد چشمگیر مخاطب، فروش و تولید آثار سینمایی در خراسان رضوی هستیم.
وی گفت: در ابتدای دولت سیزدهم 573 سالن سینما در کشور وجود داشت که بر اساس برنامه ریزی و نقشه راهی که تهیه شد، هدف گذاری شد که این تعداد به هزار سالن سینما برسد که معادل یک سالن سینما است. ساختمان 430 سینما در پایان سال 1404 یعنی امروز در پایان سه سال دولت سیزدهم به بهره برداری رسید.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: روند افتتاح سالن های سینما در کشور طبق برنامه ادامه خواهد داشت به طوری که تا پایان دولت سیزدهم تعداد سالن های سینما به 900 سالن و تا پایان سال می رسد. 1404 100 سالن سینما دیگر افتتاح می شود و با انجام مقدمات از آنها نیز استفاده می شود.
ما به قولمان عمل کردیم
وی تصریح کرد: توافق کردیم تا پایان دولت سیزدهم به 1000 سالن برسیم و امروز در آستانه 900 سالن هستیم و انشاالله دولت بعدی با همین جدیت این مسیر را ادامه دهد.
ظرفیت تولید 300 سینما در سه سال
رئیس سازمان سینمایی ادامه داد: سینما در دولت شهید آیتالله رئیسی در همه زمینهها: استانداردسازی، عدالت فرهنگی، تولید، توسعه زیرساختها، تنوع و تعدد فعالیتهای سینمایی و دیپلماسی فرهنگی نشاندهنده رشد و رونق حدود 300 سینما است تنها در سه سال، سال تاسیس دولت شهید رئیسی. منتقدان دولت سیزدهم در این سی سال چه کرده اند و چه کارنامه ای ارائه کرده اند؟
وی خاطرنشان کرد: شهرستان تربت جام بیش از سه دهه حتی سالن سینما نداشت و هنردوستان و سینمادوستان برای تماشای فیلم باید به مشهد سفر می کردند و یک شهید بزرگوار انرژی این شهر را تامین می کند.
وی تصریح کرد: وقتی از عدالت دولت 13 صحبت می کنیم، عینیت آن در ایالت های مختلف کشور، در شهرستان های محروم و محروم سراوان، سیشداد، بهمئی، زرقان، دزفول، شیرویمک، راسک، بوکان و ده ها است. از شهرها سایر شهرها و مناطق محروم ما گاهی در چهار دهه انقلاب می بینیم که این شهرها حتی از یک سالن سینما هم محروم بودند.
وی خاطرنشان کرد: صبح در منطقه محروم تربت جام و عصر در محله های فقیرنشین مشهد افتتاح کردیم.
با تشکر و قدردانی از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
به گفته وی، در عرصه فرهنگ و سینما نیز شاهد دستاوردها و پیشرفت های بزرگی هستیم و جایی برای تشکر از آقای الاسماعیلی وزیر محترم ندارم. آقای اسماعیلی زندگی خود را وقف عرصه فرهنگ و هنر کرد.
خزاعی با بیان اینکه شاید همه افق های مورد نظر و هدف گذاری شده محقق نشد، گفت: اما با تلاش و کوشش مستمر علیرغم شرایط نامناسب اقتصادی و عمومی که کشور می گذرد، در مقاطعی ضریب پیشرفت مناسب و بسیار رضایت بخش بود.
100 شهر بدون سینما در دولت سیزدهم صاحب سینما شدند
در ادامه این مراسم هاشم میرزاخانی، مدیرعامل موسسه سینمایی شهر، با اشاره به اقدامات گسترده ای که در زمینه توسعه، تجهیز و نوسازی سینماها در دولت سیزدهم انجام شد، گفت: روند خدمات رسانی در دولت سیزدهم. تکمیل شد و روندی پویا و مترقی است که مبنای شهادت همه جامعه بود، تلاش بر رفع مشکلات و کاستی ها و خدمت به مردم بود.
وی ادامه داد: این روند برخاسته از گفتمان عمومی کشور و تقدیم شهید آیت الله رئیسی وزیر محترم و رئیس سازمان سینمایی است.
مدیرعامل موسسه سینماشهر خاطرنشان کرد: با برنامه ریزی های انجام شده حدود 100 شهر بدون سالن در این دولت وجود دارد که دارای سینما هستند.
وی ابراز امیدواری کرد که این روند، این نگاه خدماتی و عدالت خواهی با انتخاب درست مردم ادامه یابد.
همانطور که مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در ادامه این مراسم گفت: بخشی از سینما مربوط به ساخت فیلم و بخشی دیگر مربوط به وجود مکان و سالن مناسب است و در در این راستا دولت سیزدهم تمام تلاش خود را کرد تا کارگردان فیلمبرداری کند و سرمایه گذار هم سینما بسازد و فضای سرمایه گذاری تثبیت شود.
محمدحسین زاده افزود: اتفاقات خوبی در حوزه زیرساخت های سینمایی در سه سال گذشته در این استان افتاده است به گونه ای که هفت سینما در سال 1400 در خراسان رضوی فعال بودند و امروز به 20 سینما افزایش یافته اند.
وی گفت: در این راستا با حمایت آقای خزایی و با همکاری گروه سینما شهر تعداد سینماهای استان خراسان رضوی افزایش یافت و در این مدت سینما برفی و سینما پارک بازار مشهد سینما مهدوی شد. در نیشابور و سینما قدس طیب آباد، سینما کشمیر ایران، سینما اندیشه در حیدریه تربه و سینما وحده در جام تربه فعال شدند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی همچنین با اشاره به استقبال مردم استان از توسعه زیرساخت های سینمایی، افزود: فروش سینماهای خراسان رضوی از 22 میلیارد ریال در سال 1400 به 141 میلیارد ریال افزایش یافته است. فروش از ابتدای سال جاری تاکنون به 62 میلیارد ریال رسیده است.
حسین زاده افزود: پردیس سینمایی ملل با سایر سینماهای مشهد متفاوت است، زیرا نماد فرهنگی بین ایران و افغانستان است.
لازم به ذکر است در این مراسم قدیر آشنا، هاشم میرزاخانی، محمدرضا سوخندی از مدیران بنیاد سینمایی نیز حضور داشتند.
22057
khabaronline به نقل از رابو