اخبار اخبار سیاسی

پزشکیان؛ دسته بندی های سیاسی مجلس را بهم ریخت؟ /طیفِ تندرو اما «محدود» پارلمان روی لبه تیغ

تبلیغات بنری


به گزارش -، رای گیری کل کابینه پیشنهادی پزشکیان در شرایطی که انتظارات حاکی از ابقای حداقل دو وزیر پیشنهادی بود، توجه را به تعدد و عدم انسجام اعضای این شورا جلب کرد. جناح انقلاب جناحی است که هنوز در ابتدای راه است و طیف های مختلفی از اصولگرایان از پایداری گرفته تا قالیبافان، اصولگرایان معتدل و … در آن حضور دارند.

مصطفی بورداقان یکی از اعضای جناح مستقل در شورای اسلامی نیز به رابو گفت: تندروها در اقلیت مجلس هستند و معتقد است که باید رویه خود را تغییر دهند زیرا مجلس با این طیف همسو نخواهد شد. “.

وی تاکید می کند: “مجلس نشان داده است که به پزشکیان مهلت می دهد تا ایده ها و دکترین خود را به شیوه ای منطبق با وحدت و آشتی اجرا کنند.”

این نماینده مجلس نیز سخنان جدیدی را در مجلس بازگو می‌کند و می‌گوید: «پزشکیان از وحدت حرف می‌زنند، یعنی هر فردی باید هویت خود را داشته باشد، اما ما باید روی مسائل مشترکمان اتفاق نظر داشته باشیم و وحدت داشته باشیم.» به استثنای تندروها، نمایندگان مجلس می‌گویند: «آنهایی که از راست یا چپ هستند از پزشکیان حمایت می‌کنند، یعنی گفتمان جدیدی آغاز شده است».

در ادامه گفتگوی خبرگزاری رابو با مصطفی بورداقان نماینده مردم اردکان در شورای اسلامی و عضو فراکسیون مستقلین آمده است:

***

* آقای بردهاگان! برخی معتقدند پس از رای اعتماد مجلس به دولت پیشنهادی آقای پزشکیان، خط کشی و خط کشی در جریان اصولگرایان و به وضوح در مجلس مطرح شد.

در ایام انتخابات آقای پزشکیان صحبت کردند اما جدی گرفته نشدند چون می گفتند در انتخابات قبل همه حرف از اتحاد و آشتی می زدند. اما پزشکیان با تنظیم کابینه نشان دادند که به دنبال اجماع و وحدت هستند و موضوع جدی است، یعنی رئیس جمهور به اصولی که گفته است پایبند است.

گروه های بسیار افراطی اما محدودی در مجلس وجود دارند که می گویند ما به تنهایی حق داریم

در نتیجه، در داخل مجلس، حتی افرادی که بسیار افراطی محسوب می شوند و دیدگاه خاص خود را دارند، من شخصاً متوجه شدم که جایگاه خود را بسیار پایین آورده اند. اما گروه بسیار محدودی از تندروها در مجلس هستند و هر کاری بکنند نگاه کفرآمیز و راست گرا دارند یعنی از دید چپ و راست به مسائل نگاه نمی کنند. ، اما بگویید ما درست می گوییم و دیگران اشتباه می کنند.

رئیس شورا به پزشکیان مهلت داد

اما مجلس قتیبه نشان داد که به پزشکیان مهلت می‌دهد تا ایده و دکترین او را در راستای وحدت و هماهنگی اجرا کنند. ما طرفدار هستیم اما در صحبتی که برای پزشکیان داشتم اعلام کردم انتقاد داریم اما به احترام جنابعالی که مردم پشت نظر شما هستند ما از شما حمایت می کنیم لذا استقلالی ها اعلام کردند که ما رای مثبت می دهیم. همه اعضای پیشنهادی کابینه

امیدواریم نتیجه خیلی خوبی بگیریم چون اگر توافق ملی عملی شود خیلی از مشکلات کشور حل می شود.

کابینت پزشکی دو لبه دارد

* ارزیابی شما از رفتار اصولگرایان در داخل مجلس چیست؟ آیا مرزها واضح است یا یکنواخت؟

نه، اصولگرایان جدا شده اند. نه تنها در میان راست‌ها بلکه در میان چپ‌ها هم همین‌طور است، یعنی الان حتی چپ‌گرایان هم راضی شده‌اند، حتی معنای اعتدال هم که روحانی گفت تغییر کرده و تعریفش عوض شده است.

کارشناسان پزشکی می گویند هماهنگی به این معناست که هرکس هویت خود را داشته باشد، اما ما باید در مورد مسائل مشترکمان توافق داشته باشیم و متحد باشیم. اکنون در داخل مجلس، به استثنای تندروها، نمایندگان راست یا چپ می گویند که از پزشکیان حمایت می کنند و این بدان معناست که گفتمان جدیدی آغاز شده است.

به نظر من باید اجازه دهیم و نظاره گر باشیم که دولت به کدام سمت حرکت می کند. جنبه خطرناک این موضوع که به مدیریت پزشکیان برمی گردد این است که در نتیجه حضور این افراد تیمی ناهماهنگ تشکیل می شود که نتایج آن به ضرر مردم خواهد بود.

رویه دولت سیزدهم تطهیر بود

دولت های قبلی مثل دولت سیزدهم تطهیر را انجام دادند، یعنی همه با این مدل متحد شدند و جلو رفتند، خاتمی چپ ها را جلو آورد و احمدی نژاد هم چنین رویه ای داشت، اما دکترها این فکر را مطرح کردند که یک لبه می شود. ناهماهنگی، که بسیار خطرناک است، اما آن لبه دیگر بازخورد بسیار بالایی دارد، به این معنی که همه ترکیب ها برای تولید خروجی بسیار خوب هم افزایی می کنند.

رای مرزی وزیر می تواند مبنایی برای تهدید یک نماینده باشد

* تعداد آرای منفی وزرایی مانند المداری، صالحی العامری یا ظفر قندی بیشتر از سایر وزرا بوده است و این می تواند دلیلی بر افزایش اهرم برکناری گروهی از مخالفان این وزرا باشد. مثلا کوچکترین مشکل؟

رای گیری مرزی، فراتر از چپ و راست، در معرض تهدید است. از این به بعد صحبت از عملکرد بسیار خوب و ممتاز آن وزیر است. نظر من این است که اگر این آقایان متوجه می شدند که عملکرد وزیر بسیار خوب بوده و دیدگاه غیرسیاسی در وزارتخانه ایشان حاکم شده است، آن وزیر را همراهی می کنند. و البته اگر آنها می خواستند تهدید کنند و نماینده فقط دیدگاه سیاسی مانند یک وزیر داشت، قطعاً مجلس آنها را همراهی نمی کرد، مگر اینکه آنها صلاح بدانند که این کار را انجام دهند و با آن نماینده همراهی کنند.

تندروها هم از سوی مردم و هم از سوی نمایندگان طرد می شوند اگر…

* وضعیت امروز طیف رادیکال در داخل مجلس را چگونه می بینید؟ تصور آنها این بود که از آنجایی که در انتخابات حداقلی رای اول را به دست آوردند، فضای زیادی برای مانور دادن در مجلس وجود دارد. آیا این ایده درست است؟

با این ترکیبی که ترتیب داده شده حتما باید تغییر رویکرد بدهند یعنی اگر با همین لفاظی های سیاه و سفید بخواهند جلو بروند مردم رد کنند و انشالله بر اساس گفته های پزشکیان به همه برسد. پیام و حرکت به سمت آشتی ملی.

27211

تبلیغات بنری

khabaronline به نقل از رابو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *