اخبار اخبار اقتصادی

پزشکیان می‌تواند مقابل بحران‌های اقتصادی بایستد؟ / حال اقتصاد را می‌شود خوب کرد؛ به شرط آن‌که مخالفان دست از مخالفت بردارند

تبلیغات بنری


مریم فخری: مسعود پزشکیان رسماً ریاست جمهوری کشور را برعهده گرفته و اکنون یک سری بحران های اقتصادی دارد که باید به فکر راه حل باشد. این در شرایطی است که اقتصاددانان نسبت به شرایط اضطراری در بخش‌های مهم اقتصادی هشدار می‌دهند و معتقدند پزشکیان با پارادوکس‌ها و نوعی آمار و ارقام دیگر مواجه هستند.

حامیان دولت 13 نفره از یک سو از بهبود شرایط اقتصادی و سپردن زین اسب اقتصادی به دولت پزشکی صحبت می کنند و از سوی دیگر واقعیت اقتصادی تصویری از تورم بالا و عدم تعادل عمده را نشان می دهد. در اقتصاد بخش های مختلف اقتصاد به ویژه انرژی. احمد حاتمی یزدی، اقتصاددان معتقد است که این حقایق قبل از اقتصاد ایران وجود داشته است. حتی اگر اسمش را سیاهی بگذارند. البته اگر اسمشان تهمت است باید بگویم که نباید واقعیتی را به مردم بگوییم تا خدای ناکرده به تهمت تبدیل نشود.

اقتصاد ایران نامتعادل است

احمد حاتمی یزدی، کارشناس اقتصادی در گفت وگو با -، درباره چالش های اقتصادی دولت چهاردهم اظهار کرد: همه می دانند که در بسیاری از بخش های اقتصاد بی تعادلی داریم و اقتصاد نامتعادل در وضعیت ناپایداری قرار دارد.

وی می افزاید: عدم تعادل یعنی ناهماهنگی. همانطور که وضعیت برق را می بینید قطعی برق رخ داد و نیمی از کشور به دلیل برق رسانی تعطیل شد.

این کارشناس اقتصادی می گوید: برق در عرضه و تقاضا برابر نیست. یعنی تقاضا و مصرف برق بسیار بیشتر از عرضه است. همین وضعیت در سایر بخش های انرژی مانند گازوئیل، بنزین و گاز وجود دارد.

حاتمی یزدی می گوید: در حال حاضر همه نگرانند که در فصل زمستان با قطعی گاز مواجه شویم، صنایع هم بخوابند و تولید به دلیل عدم تعادل گاز در زمستان کاهش یابد.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه آب نیز همین وضعیت وجود دارد. در وضعیت مالی کشور نیز همین وضعیت را می بینیم و در صندوق های بازنشستگی نیز شاهد عدم تعادل شدید هستیم. در عین حال کسری بودجه شدید و عدم تعادل بودجه باعث شد تا دولت شروع به افزایش نقدینگی کند و نتیجه آن تورم وحشتناک 40 درصدی بود که 4 سال به طول انجامید.

ما باید واقعیت ها را بگوییم. حتی اگر اسمش را سیاهی بگذارند

این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه دولت چهاردهم در حوزه انرژی و مالی با چالش های اقتصادی و اختلاف نظر مواجه است، می گوید: اینها مسائلی نیست که با برنامه ریزی آقای مازیکیان و دولت ایشان به راحتی و ظرف 4 سال بتوان آن را حل کرد. این امر مستلزم همدلی و حمایت همه ملت از مجلس و قوه قضائیه گرفته تا کارگران، اساتید دانشگاه و روشنفکران است. همه باید دور هم جمع شوند تا بتوانیم برخی مشکلات و اختلافات را حل کنیم.

حاتمی یزدی تائید می کند: مشکل خیلی بیشتر از توان پزشکیان و کادر اجرایی آن است و حتی می توانم بگویم که از نظر تجربه و سرمایه از توان مردم هم بیشتر است.

وی می افزاید: برای حل هر یک از این مسائل باید از سرمایه خارجی و فناوری خارجی استفاده کنیم. به عنوان مثال در مورد عدم تطابق صندوق های بازنشستگی بدون استفاده از آخرین فناوری های مربوط به امنیت بازنشستگی قابل حل نیست.

این کارشناس اقتصادی توضیح می دهد: ما در حوزه بیمه بازنشستگی نیروهای متخصص داریم و می دانم که سازمان تامین اجتماعی استفاده از فناوری بیمه بازنشستگی را تایید نکرده است. هیچ شفافیتی در این سازمان ها وجود ندارد. در مجموع در حوزه مالی، بانک ها و بانک مرکزی شفافیتی وجود ندارد و تخلفات زیادی وجود دارد.

حاتمی یزدی می گوید: به هر حال این شرایط وجود دارد; حتی اگر اسمش را سیاهی بگذارند. البته اگر اسمشان تهمت است باید بگویم که نباید واقعیتی را به مردم بگوییم تا خدای ناکرده به تهمت تبدیل نشود. حقایق را به عنوان یک اقتصاددان می بینم.

بیشتر بخوانید: چهره واقعی اسب زین شده اقتصاد/ دولت چهاردهم پاستور در چه شرایطی وارد می شود؟

آیا دولت پزشکی توانایی حل مشکلات را دارد؟

این کارشناس اقتصادی همچنین می گوید: همانطور که گفتم اینها مسائلی نیست که به تنهایی توسط پزشکیان و تیم اجرایی اش حل شود. این وضعیت می تواند بهبود یابد. به شرطی که مخالفان دست از مخالفت بردارند.

حاتمی یزدی می افزاید: با بیان اینکه همه مشکلات حل می شود. خیر، قطعاً در این چهار سال حل نمی شود، اما می توان مشکلات را کاهش داد. نرخ تورم می تواند کاهش یابد. عدم تعادل انرژی را می توان از طریق سرمایه گذاری کاهش داد و از طریق سرمایه گذاری خارجی می توان کمبود گاز را نجات داد یا کسری آن را کاهش داد.

وی تاکید می کند: اینکه می گویند تا چهار سال آینده همه مشکلات حل می شود امیدی واهی است.

223225

تبلیغات بنری

khabaronline به نقل از رابو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *