اخبار اخبار اقتصادی

پست‌های مدیریتی اقتصاد به فارغ‌التحصیلان این دانشگاه رسید/ امام صادقی‌ها با اقتصاد ایران چه کردند؟

تبلیغات بنری


زهرا علی اکبری دولت سیزدهم با حضور جمع کثیری از فارغ التحصیلان دانشگاه امام صادق(ع) کار خود را آغاز کرد و به این ترتیب هر روز بر تعداد فارغ التحصیلان این دانشگاه در مناصب اداری افزوده می شد. اما آمارهای اقتصادی ارائه شده از سوی مراکز رسمی نشان می دهد که عملکرد این دسته از مدیران در حوزه اقتصاد نه تنها به بهبود منجر شده، بلکه موجب تعمیق بحران در اقتصاد ایران شده است.

اقتصاد ایران از نارضایتی شدید رنج می برد. عدم تعادل انرژی، بحران برق، گاز و بنزین را زیر پای اقتصاد ایران قرار داده است. ناهماهنگی بین صندوق های بازنشستگی، آینده اقتصاد ایران را به گونه ای تهدید می کند که گویی یک بمب ساعتی است و بازار کار ایران نیز از ناهماهنگی شدید رنج می برد.

اینها نمونه هایی از اقتصاد کشوری است که بیش از چهار دهه است که از تورم مزمن رنج می برد. از این منظر، تورم در ایران یکی از طولانی ترین نرخ های تورم پایدار در جهان است و دولت سیزدهم پاستور در شرایطی مستقر شد که یک بار به دلیل تشدید تحریم ها علیه ایران در سال 2017 به غول تورم تبدیل شد. دوباره از پنجره بیرون رفت.

اگرچه دولت سیزدهم با شعارهای کلان روی کار آمد و وعده کاهش تورم به نصف، کاهش قیمت خودرو، تک رقمی شدن تورم در ایران، رشد اقتصادی بالا، ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی و ایجاد سالانه یک میلیون شغل را داد، اما همچنان در کار نمی تواند این خواسته ها را برآورده کند.

در این فضا مردانی وارد حلقه مدیریتی در ایران شدند که بیشتر آنها از فارغ التحصیلان دانشگاه امام صادق بودند. این دانشگاه که با هدف ایجاد کادرسازی برای نظام جمهوری اسلامی ایران تأسیس شده است، هم اکنون تعداد زیادی از فارغ التحصیلان خود را از پل اداری به دستگاه های اجرایی مختلف از جمله وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان برنامه ریزی اعزام کرده است. بودجه، صدا و سیما، وزارت امور خارجه و سایر نهادها ایران شاهد ورود حلقه جدیدی از مدیران خواهد بود.

آیا وضعیت اقتصادی بهتر شده است؟

آرزوهای بزرگ در مدت کوتاه فعالیت دولت سیزدهم محقق نشد. بررسی آمارهای رسمی نشان می دهد که رشد اقتصادی ایران طی سال های 1400 تا پایان 1402 حدود چهار درصد بوده است. طبق آمار رسمی در سال 1400 رشد اقتصادی 4.4 درصد بوده و در سال 1401 این رقم به 4 درصد رسیده است. در سال 1402 هجری شمسی رشد اقتصادی به 5/4 درصد رسید که رشد کمی برای اقتصاد ایران محسوب می شود، زیرا نوسانات رشد و کاهش مستمر موجب شد تا اقتصاد ایران با وجود رشد مثبت به مدت سه سال به جایگاه قبلی خود بازگردد.

این در حالی است که نرخ تورم ایران تا پایان سال 1402 بالای 40 درصد باقی مانده است.آمارهای ارائه شده توسط مرکز آمار ایران نشان می دهد که نرخ تورم در سال 1400 یعنی سالی که نیمی از دولت سیزدهم در آن فعال بوده به 40.2 درصد رسیده است.

بر اساس این گزارش، نرخ تورم در سال 1401 هجری شمسی به 45.8 درصد و نرخ تورم در سال 1402 هجری قمری به 40.7 درصد رسیده است. این در حالی است که وزیر امور اقتصادی و دارایی در دولت سیزدهم پیش از پوشیدن عبای وزارتخانه اعلام کرده بود که هر زمان که رئیس جمهور انتخاب شود، نرخ تورم پانزده درصد کاهش می یابد.

یکی دیگر از متغیرهای اقتصادی که می تواند مورد توجه قرار گیرد کسری بودجه است. کسری بودجه در ایران در طول 13 سال تاسیس دولت کاهش نیافت و بودجه های تدوین شده توسط این دولت که مدعی اصلاح ساختار بودجه بود با کسری تصویب و اجرا شد. بر اساس اعلام رحیم ممبینی معاون سازمان برنامه و بودجه، در سال 1401 هجری شمسی کسری بودجه عمومی به 304 هزار میلیارد تومان محدود شد و در سال 1402 شمسی کسری بودجه عمومی به حدود 380 هزار میلیارد رسید. تومان و در سال 1403 شمسی و بنا به اعلام سخنگوی دولت بهادری جهرمی شزی ارزش آن به حدود چهارصد هزار میلیارد تومان می رسد.

مرکز تحقیقات زنیز در گزارشی مبسوط اعلام کرد: شرایط فعلی وضعیت بودجه ایران یکی از نتایج انفعال و عدم اقدام موثر دولت در راستای اصلاح بودجه در سال‌های اخیر است. اگر این وضعیت ادامه پیدا کند، «رویه فعلی در سال های آینده ادامه خواهد یافت و خطرناک تر خواهد شد». بر اساس گزارش این مرکز، انباشت سریع بدهی های عمومی ناشی از تداوم کسری بودجه می تواند در آینده نزدیک به بحران اقتصادی منجر شود و برای برون رفت از وضعیت خطرناک کنونی چاره ای جز اقدامات ساختاری و همه جانبه وجود ندارد. ” اصلاحات بودجه.”

مرکز پژوهش‌های شورا با اشاره به آمارهای اقتصادی می‌افزاید: این درصد در سال 1390 هجری شمسی بیش از 26 درصد بود، اما در سال 1400 طی روند نزولی به کمتر از 15 درصد رسید. کاهش نرخ سرمایه‌گذاری در سال‌های اخیر کاهشی بوده است و این بدان معناست که نه تنها ظرفیت‌های جدیدی برای رشد اقتصادی فراهم نمی‌شود، بلکه ممکن است به آستانه‌ای برسد که حتی ظرفیت‌های تولیدی موجود نیز دچار افت و فرسایش شوند.

بر اساس آمار اعلام شده از سوی گمرک تراز تجاری ایران از منفی 4.5 میلیارد دلار در سال 1400 به منفی 6.5 میلیارد دلار در سال 1401 و به منفی 16.8 میلیارد دلار در سال 1402 کاهش یافته است.

ادعاهای بزرگ، اقدامات کوچک

اگرچه دانش آموختگان دانشگاه امام صادق (علیه السلام) قبل از فعالیت دولت سیزدهم نیز در عرصه مدیریت حضور داشتند، اما هرگز با این ابعاد وارد عرصه مدیریت کل در ایران نشدند.

یکی از برجسته ترین چهره های امام صادقی در دولت سیزدهم، حجت الله عبدالمالکی بود که بارها به دلیل سخنانش در مورد ناکارآمدی تحریم ها و اینکه تحریم ایران به اقتصاد آمریکا آسیب زد، مورد انتقاد کارشناسان و افکار عمومی قرار گرفت. او مدعی بود یک میلیون تومان فرصت شغلی ایجاد می کند در حالی که در دولت سیزدهم قیمت یک و نیم کیلوگرم گوشت به یک میلیون تومان می رسید.

عبدالمالکی حتی اطلاعات گمراه کننده ای داد که کره ای ها در حال ساخت پارکینگ هستند تا خودروی آمریکایی نتواند وارد آن شود.

اولین خروج از دولت سیزدهم بود که با اتکا به جایگاه وزارت تعاون، کار و امور اجتماعی با ایده های عجیب و ساده سازی مسائل.

در خصوص احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی که بارها دولت روحانی را دولت سالمندان خوانده و سرمایه دولت سیزدهم را برای جوانان می داند، بر جایگاه وزارت امور اقتصادی و دارایی تکیه زده است.

داوود منظور به سمت سازمان برنامه و بودجه وزارت امور اقتصادی و دارایی منصوب شد. میثم نیلی نیز پس از جنجال های فراوان بر سر غیرقانونی بودن حضورش در معاونت رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی در این سمت باقی ماند. علی اکبر صالح آبادی و مجید عشقی رئیس سابق بانک مرکزی و رئیس سازمان بورس از دانش آموختگان دانشگاه امام صادق بودند.

این یک دسته زباله است. در جدول زیر جمعی از مشهورترین فارغ التحصیلان دانشگاه امام صادق (علیه السلام) را مشاهده می کنید که در سمت مدیریت دانشگاهی فعالیت داشته اند.

223223

تبلیغات بنری

khabaronline به نقل از رابو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *