به گزارش رابو، شجاعی که در سال های اخیر تلاش های زیادی برای توسعه ژانر ادبیات مذهبی تاریخی انجام داده و علاوه بر آثارش، در تربیت نویسندگان جوان برای مشارکت در این زمینه؛ وی در این کتاب کوشیده است تا آنچه را که در این نوع ادبیات مجاز و ممنوع است به عنوان نظریه کشف و ارائه کند و بر این اساس در مقدمه این کتاب می گوید: ادبیات به دو صورت گسترش می یابد: بر اساس تخیل صرف. یا تخیل بر اساس واقعیت. در مورد رمان تاریخی و ادبیات آیینی، آنها در شکل دوم یعنی داستانی مبتنی بر واقعیت قرار می گیرند، با این تفاوت که در رمان آیینی هیچ الزامی برای پایبندی به تمام جنبه های تاریخ وجود ندارد.
کتاب در پنج فصل دسته بندی شده است. در فصل اول به اهمیت منابع مطالعاتی در نگارش رمان آیینی پرداخته است و در فصل دوم، نویسنده به علاقه نویسنده از منظر ادبیات دینی به عنوان نویسنده پرداخته است. ما در فصل سوم به این موضوع از منظر غیر دینی پرداختیم. فصل چهارم کتاب به علاقه مندی به موضوع ادبیات آیینی به عنوان یک نویسنده پرداخته و در نهایت به موضوع خلاقیت در ادبیات آیینی در فصلی جداگانه پرداخته و بررسی شده است.
جان کلام شجاعی در این اثر به بیان جنبه های دراماتیک و ادبی روایت آیینی می پردازد و بین ادبیات، بازنویسی و تاریخ نگاری تمایز قائل شده است. شجاعی کوشید نشان دهد که ادبیات آیینی مانند دیگر جنبه ها و انواع ادبی قواعد خاص و منحصر به فردی برای خلاقیت دارد و نمی توان با تکیه بر متون تاریخی و روایات آنها حتی در بعد ادبی و حتی شعری داستانی خلق کرد. . زبان عامه پسند و ادبیات آیینی.
در نهایت بنا به اعتقاد نویسنده و در فضایی که برخی ادبیات دینی را ادبیاتی بدون توضیح و حتی ناخالص و هنوز شکل نگرفته می دانند و آن را آماج انواع انتقادها و هجمه ها قرار می دهند، این کتاب تلاش کرد تا روشن کند که . نوع روش خلاقیت ادبی: شناسایی و تبیین ساختارهای درونی و بیرونی آن و ارتباط آنها با ساختار ادبی کلاسیک.
برای آشنایی بیشتر با این نوع ادبیات، عناوین برخی از رمان های آیینی تاریخی منتشر شده توسط انتشارات نستان عبارتند از:
1- روزی (خدیجه سلام الله علیها)
2- به امین بگو من او را دوست دارم (حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم)
3- کشتی لنگر انداخته است (حضرت فاطمه سلام الله علیها)
4- ها سین نون و غنچه یاس آبی (امام حسن مجتبی علیه السلام)
5- آب خوردن و آداب و ماه به روایت ابوالفضل علیه السلام.
6- خورشید در حجاب (حضرت زینب سلام الله علیها)
7- پدر و عشق و پسر (حضرت علی اکبر علیه السلام)
8- سه جلد کتاب الحمصه السجادیه (امام السجاد علیه السلام).
9- قلم های سرپوشیده (امام محمد باقر علیه السلام)
10- موسی ترین (امام کاظم علیه السلام)
11- به قد آن عبا (امام الرضا علیه السلام)
12- یک خوشه انگور قرمز (امام جواد علیه السلام)
13- اینجا نزاع و اختلاف است تا نگاه کنی (امام حسن عسکری علیه السلام)
خواننده گرامی برای مشاهده معرفی و تهیه کتاب ها می توانید به پورتال کتاب های نیستان به آدرس neyestanbook.com مراجعه کنید و همچنین نسخه الکترونیکی کتاب ها را از پورتال های فادبو و تقا تهیه کنید.
22057
khabaronline به نقل از رابو