اخبار اخبار فرهنگی

چرا برق نورد، امیرحسین رستمی و شفیعی جم موفق نبودند

تبلیغات بنری


به گزارش -، «خان بی دوش»، «ترش ویشرین»، «سه در چهار» و «محکوم فراری» را هزاران بار در تلویزیون دیده ایم. هر کدام از این سریال ها حداقل دو دهه پیش تولید شده اند. اما در طول این سال ها، با وجود اینکه بیش از ده ها بار از شبکه های مختلف تلویزیون بازپخش شده است، همچنان در صدر پربیننده ترین سریال های ایرانی قرار دارد. اگرچه در چند سال گذشته سریال های کمدی زیادی وجود داشته است که برای چندین فصل مورد استقبال قرار گرفته اند، اما به نظر می رسد که کمدی های دهه 80 همچنان بی رقیب هستند و هیچ سریالی نمی تواند با آنها رقابت کند.
کمدی های دهه 80 هنوز هم مخاطب دارند
همشهری آنلاین نوشت: نمی توان کتمان کرد که پخش سریال های طنز در سال های اخیر با تقاضای زیادی از سوی بینندگان تلویزیون مواجه نشده است و حتی در آماری که تلویزیون از میزان بیننده ارائه می دهد، معمولا سریال های طنز در رتبه های دوم و سوم قرار می گیرند. محل. علاقه به کمدی های کمدی در دهه های 1970 و 1980 بیشتر از این سال ها بود. عده ای معتقدند سریال های طنزی که تولید می شود به جای اینکه داستانی خنده دار و جذاب داشته باشند، به هر قیمتی شده سعی می کنند مخاطب خود را بخندانند و خنده در لحظه هم همین طور است. نه سریال ماندگار است و نه می تواند در جذب بیننده موفق باشد.
متون معمولی
به نظر می رسد فیلمنامه ضعیف و داستان های پیرو کلیشه های سنتی، روند سریال را قابل پیش بینی کرده است. شخصیت پردازی ضعیف، بازی های تصنعی و تکراری بازیگران باعث می شود که کمدی ها جذابیت گذشته را نداشته باشند البته گریم و طراحی لباس از مهم ترین عوامل اعتبار نقش هستند و در یک سریال ایرانی به شدت مورد غفلت قرار می گیرند.

شکست توالی
سریال های «پایتخت»، «زیرخاکی» و «نون.خ» می توانند نمونه هایی از سریال های طنز دهه گذشته باشند. سریال هایی که در دو سه فصل اول موفق بودند و در فصل های باقی مانده هنوز با استقبال خوبی مواجه نشده اند. شاید یکی از دلایل شکست کمدی های اخیر طولانی بودن فصل هایی باشد که به هر شکلی تولید و پخش می شود. مدیران سیما معتقدند با توجه به موفقیت سریال در فصل های اول، باید به هر قیمتی ادامه پیدا کرد تا نام سریال بتواند مخاطب را به خود جذب کند.
امسال و سال گذشته یکی دو سریال کمدی منتشر شد که هیچ اتفاق مثبتی برای آنها نیفتاد. «پشت صحنه» در فصل بهار پخش شد. یک سریال اصلی با محوریت بچه دار شدن، به نظر می رسد که نتوانسته به کوچکترین موفقیتی دست یابد.
این سریال 28 قسمتی که قبل از تاریخ اکران، تمرکز زیادی روی رضا شفیع جم به عنوان یک کمدین قدیمی داشت، اما این سریال از نظر فیلمنامه و کارگردانی آنقدر بد بود که حتی حضور شفیعی جم توفیری هم در موفقیت سریال نقشی نداشت. کمدی سلسله.
یکی از سریال هایی که به توصیه سیما تولید شد، سریال بدعلی المسعودی است. سریالی که در نوروز اکران نشد و متولیان سیما پخش آن را به زمان دیگری موکول کردند، اما شنیده ها حاکی از آن است که این سریال به دلیل کیفیت پایین البته پخش نشد. علی المسعودی وظیفه ساخت سریال دیگری برای سیما را دارد.

از آنجایی که سریال «بدیل» پخش نشد، مدیران «سیما» سریال طنز «دربندون» را جایگزین آن کردند. حضور امیرحسین رستمی، هومن برق نورد و تعدادی از بازیگران مایه امیدواری بود و یادآور سریال طنز «دودکش» یا «بدری» بود که در زمان پخش به موفقیت هایی دست یافت. اما «دربندیون» نشان داد که صرف حضور یک بازیگر باعث جذابیت کمدی کمدی نمی شود.
وقتی طنز غیرحرفه ای است
«دربندون» به کارگردانی حسن لافیان و تهیه کنندگی امیرمهدی پور وزیری سریالی است که با وجود کمدین های موفق فراوان، نتوانسته رضایت بینندگان را جلب کند. ژاله صامتی یکی از بازیگران طنز درباره شکست سریال های طنز در دهه اخیر می گوید: نمی توان منکر کیفیت تمام سریال های طنزی شد که در دهه اخیر تولید شده است، اما به نظر من متخصصان این حوزه هستند. بی جا و کسانی که کار می کنند آنچه را که لازم است ندارند. تعداد کمی از مردم خواندن و نوشتن را بلدند تا این را بدانند. از مدیران گرفته تا عوامل تولید سریال. آدم جدی و تلخ برای ساختن تراژدی مناسب است نه سریال کمدی.

22057

تبلیغات بنری

khabaronline به نقل از رابو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *