اخبار اخبار عمومی

چرا وزن کردن دائم راهکار خوبی نیست؟

تبلیغات بنری
به گزارش سایت یستا به نقل از همشهری آنلاین، ارزیابی ها درباره اهمیت وزن در سلامت کلی بدن ناشی از چندین مطالعه مختلف است و این مطالعات نشان داده است که افرادی که به طور منظم خود را وزن می کنند، در مقایسه با گروهی که این کار را انجام می دهند. این کار را نکنید، در کنترل وزن موفق تر هستید یا آن را تغییر دهید.

اما در مورد فواصل مناسب برای استفاده از ترازو اختلاف نظر وجود دارد: برخی از کارشناسان توصیه می کنند روزانه خود را وزن کنید، در حالی که برخی دیگر معاینات هفتگی و ماهانه را ترجیح می دهند. نکته اینجاست که وزن ما در طول روز به دلایل مختلف بسیار تغییر می کند. از جمله نوع غذایی که مصرف می کنیم، میزان نمک آن، شدت فعالیت بدنی، تغییرات هورمونی، وضعیت مدفوع و تعدادی عوامل دیگر.

بنابراین، محققان معتقدند تغییرات روزانه نباید روی شما تاثیر بگذارد و شما را آزار دهد. اگر در تلاش برای کاهش یا افزایش وزن هستید، ممکن است برای چند روز متوالی متوجه تغییراتی در وزن خود شوید که برخلاف میل شماست.
تحقیقات نشان داده است که برخی افراد در چنین شرایطی احساس ناراحتی و اضطراب می کنند یا حداقل در آن روزی که به هدف خود نرسیده اند از رژیم غذایی خود غافل می شوند، مثلاً پرخوری که اوضاع را بدتر می کند.

 

کمیت مهم نیست، کیفیت مهم است

با این حال، کارشناسانی هستند که با این دیدگاه که وزن یکی از شاخص‌های اصلی سلامت کلی بدن است، مخالف هستند و معتقدند که عوامل مختلفی در این زمینه دخیل هستند و اساساً باید به مقوله سلامت کلی نگاه کیفی داشت. از نظر کیفی از نظر کمی. در همین راستا با دکتر منصور رضایی متخصص تغذیه گفت وگویی داشتیم.

رضایی معتقد است وزن یکی از شاخص های سلامت جامعه است و نباید آن را مهم ترین شاخص یا شاخص اصلی دانست و در این زمینه باید رویکرد کیفی را دنبال کرد.

وی توضیح می دهد: نگاه مردم ما به همه مسائل محدود است و معمولاً در مواجهه با یکدیگر این سؤالات را می پرسند: چند رکعت نماز خوانده اید؟ چند کتاب خوانده اید؟ چند تا فیلم دیدی؟ چند فرزند دارید؟ چند تا عروس داری؟ چند بار در انتخابات شرکت کرده اید؟ اما نگاه کیفی این است که آخرین کتابی که خوانده‌اید چه تأثیری بر زندگی شما داشته است؟ آخرین فیلم عالی که دیدی چی بوده؟ من ممکن است 40 کیلو وزن داشته باشم اما هات داگ و همبرگر و پیتزا می خورم و بدنم از نفخ و تورم و چربی تشکیل شده است بنابراین داشتن چنین وزنی با چنین حالت تغذیه ای ارزشی ندارد.

اما ممکن است 100 کیلوگرم وزن داشته باشم، غذای من شامل میوه ها، سبزیجات، غلات و حبوبات است، بدن من از استخوان و ماهیچه تشکیل شده است و ساختار و قدرت خوبی دارم. بنابراین می بینیم که وزن لزوماً نشان دهنده سلامت فرد نیست و باید نگاه کیفی به این موضوع داشته باشیم.

دیدگاه خاصی در مورد وزن وجود ندارد

این متخصص تغذیه درباره رویکرد کیفی نیز توضیح می دهد: در رویکرد کیفی از شما نمی پرسند که چقدر کالری خورده اید؟ بلکه از او می پرسند که آیا 2000 کالری که خورده از شکر و مربا بوده یا از شش گروه غذایی که در 6 وعده غذایی در طول روز خورده شده است. از این نظر ترکیب فرد مهم است وقتی عصبانی می شویم نمی گوییم که روح مرده باید وزن حزب را به عهده بگیرد، بلکه می گوییم روح مرده باید ترکیب را به عهده بگیرد. حزب ساختار یک فرد در واقع مهمتر از وزن اوست.

این کارشناس اضافه کرد: این وزنه ها بیشتر برای دام و طیور است و قیمت دام و طیور در زمان فروش مهم است و هر چه وزن آنها بیشتر باشد قیمت آنها نیز بالاتر است.

اما در یک فرد، قواعد او سنجیده می شود که آیا من می توانم بر این اساس حرکت کنم و چالاکی داشته باشم یا بسیار برهنه و کند هستم. وزن یک شاخص کلی است، اما مهمتر از آن اندازه و ترکیب بدن است و مهم است که بدن از چه بافت هایی ساخته شده است.

چه مقدار چربی، چه مقدار پروتئین و چه مقدار عضله؟ حتی با افزایش سن، کیفیت پروتئین دریافتی ما بر سلامت کلی ما تأثیر می گذارد. با افزایش سن، پروتئین های موجود در صورت، دست ها، پاها و سایر اندام ها به طور طبیعی کاهش می یابد.

اما پروتئین های نابجا به نام آمیلوئید افزایش می یابد.

آمیلوئید پروتئینی نابجا است که با افزایش سن در بدن تولید می شود و باعث نارسایی بافتی، نارسایی قلبی، نارسایی ریه، نارسایی کلیه و مغز می شود و در اثر تجمع آمیلوئید در بافت ها ایجاد می شود.

 

بدن خود را آنالیز کنید

وی در ادامه درباره بهترین جایگزین برای سنجش سلامت بدن می گوید: آنالایزر بدن یا آنالیز ترکیب بدن دستگاهی است که نشان می دهد چقدر چربی و چه مقدار پروتئین در بدن شما وجود دارد. اندازه گیری سلامت بدن با این دستگاه بسیار بهتر از اندازه گیری آن با وزن کل است.

اگر بخواهیم وزن کل را در نظر بگیریم، ابهاماتی ایجاد می‌شود و مشخصاً نمی‌دانیم که وزن بالای او به دلیل چربی است یا عضله. ممکن است پهلوی ورزشکار به دلیل عضله این وزن را داشته باشد و این احتمال وجود دارد که پهلوی آن چربی شکمی زیادی داشته باشد که به دلیل چربی زیاد سنگین است.

در نتیجه یکی از عوامل ارزیابی سلامت جسمانی BMI یا BMI است.

اما چربی دور شکم و چربی دور ران نیز باید شمارش شود. چربی دور ران نیز بسیار مهم است. فردی که زیاد راه می رود و فردی که زیاد می خورد و می خوابد، مطمئناً شرایط سلامت جسمانی متفاوتی دارند.

دور عضلات ساق پا در حال حاضر یکی از شاخص های سلامتی است. حالا می گویند انسان سالم آن است که راه برود و تحرک داشته باشد. او عضلات فعال، ضخیم و بزرگی دارد. اما کسانی که پشت میز می نشینند و مدام کربوهیدرات و چربی می خورند ممکن است به نظر از سلامت خوبی برخوردار باشند، اما ممکن است دچار عوارضی شوند که از آن بی خبرند.

وی درباره عوارض تمرکز بیش از حد بر روی اندازه گیری وزن نیز می گوید: فردی که مدام خود را وزن می کند احساس استرس می کند. فردی که خود را وزن می کند ممکن است در ماه های اول رژیم زمانی که کاهش وزن کندتر است از این وضعیت ناامید شود و این ممکن است باعث شود که رژیم را کنار بگذارد.

به مریضی که به من مراجعه می کند می گویم حتی اگر تا 6 ماه وزنت تغییر نکند، موفق هستی، چون در این 6 ماه عضلات بدنت افزایش یافته و چربی ات کم شده است.

تبلیغات بنری

jahannews به نقل از یستا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *