غزل زیاری: اگر از آن دسته افرادی هستید که به امید کاهش وزن به طور منظم ورزش می کنید، اما گاهی هیچ تاثیری از کاهش وزن نمی بینید، این مقاله برای شما مناسب است.
احتمالاً یک عامل کلیدی در متابولیسم خود را از دست داده اید که مانع از سوزاندن چربی در طول ورزش می شود. در عین حال می توان در حین ورزش اکسیژن کمتری مصرف کرد. به این ترتیب، شما همچنین ممکن است در معرض خطر افزایش وزن باشید که منجر به چاقی و دیابت می شود. مطالعات جدید نشان می دهد که ممکن است راه های جدیدی برای هدف قرار دادن چاقی به جز داروهای سرکوب کننده اشتها وجود داشته باشد.
ترکیب PGC-1⍺ چیست؟
محققان دانشگاه کوبه اخیراً یک مولکول سیگنالی به نام PGC-1⍺ (“a”) کشف کردند که در سوزاندن چربی در حین ورزش نقش دارد.
به طور طبیعی بدن انواع مختلفی از این پروتئین از جمله انواع B و C را تولید می کند. این دو پروتئین با وجود تفاوت های فراوانی که با مولکول سیگنال «A» دارند، عملکرد مشابهی دارند و میزان تولید انواع B و C این پروتئین در عضلات در حین تمرینات ورزشی بیش از 10 برابر تولید پروتئین A است. ترکیب؛ در حالی که نسخه A در طول تمرینات ورزشی افزایش قابل توجهی ندارد.
آزمایش مقایسه ای اثربخشی این پروتئین ها
اوگاوا واتارو، متخصص غدد در دانشگاه کوبه، و تیمش این فرضیه را مطرح کردند که مولکول های B و C مسئول متابولیسم انرژی در طول ورزش هستند. به زبان ساده، این مولکول ها به شما در سوزاندن چربی در حین ورزش کمک می کنند.
در این آزمایش با ایجاد تغییراتی در غدد موشها، موشهایی را آزمایش کردند که فاقد مولکولهای سیگنالدهنده b و c بودند و فقط یک نسخه در بدنشان وجود داشت. سپس رشد عضلات، چربی سوزی و مصرف اکسیژن در بدن این موش ها را در سه مرحله مختلف، یعنی استراحت، ورزش کوتاه مدت و ورزش طولانی مدت اندازه گیری کردند.
در همان زمان، آنها در آزمایشی مشابه، داوطلبان انسانی مبتلا به دیابت نوع 2 و داوطلبان سالم را مورد بررسی قرار دادند. باید در نظر داشت که چاقی و دیابت نوع 2 نیز ممکن است سطح مولکول های سیگنال را در بدن کاهش دهد.
محققان به این نتیجه رسیدند که موش های فاقد مولکول b و c قادر به تطبیق سریع با فعالیت های کوتاه مدت نیستند. یعنی در حین تمرین و بعد از آن، اکسیژن کمتری مصرف می کردند و در نتیجه چربی کمتری می سوزاندند. آنها با بررسی داوطلبان انسانی به نتایج مشابهی دست یافتند.
این بدان معناست که افراد سالم و افراد مبتلا به دیابت نوع 2 با تولید بیشتر پروتئین های B و C اکسیژن بیشتری مصرف می کنند و در نتیجه چربی بدن کمتری دارند.
در همین حال، این مطالعه نشان داد که ورزش طولانی مدت ممکن است برای افرادی که بدن آنها فقط پروتئین نوع A تولید می کند مفید باشد. موش هایی که به مدت شش هفته به طور منظم ورزش می کردند، بدون توجه به اینکه بدن آنها قادر به تولید پروتئین های B و C است، رشد عضلانی بیشتری داشتند.
نسخه های مختلف مولکول سیگنالینگ PGC-1⍺ به محرک های مختلف واکنش نشان می دهند. نسخه مولکولی، نسخه استاندارد، در پاسخ به ورزش طولانی مدت تولید می شود. اما نسخه های جایگزین، مولکول های b و c در پاسخ به ورزش کوتاه مدت یا قرار گرفتن در معرض سرما تولید می شوند.
واکنش مولکولی جادویی در برابر سرما
در همین حال، محققان عملکرد مهم دیگری را برای پروتئین PGC-1⍺ و انواع آن کشف کردهاند که میتواند بر پاسخ به سرما تأثیر بگذارد. این بار، آنها بر روی تغییرات PGC-1⍺ در بافت چربی در طول آزمایش تمرکز کردند. هنگامی که موش ها در معرض سرما قرار گرفتند، پروتئین های B و C بیشتری تولید کردند که به آنها برای سوزاندن چربی برای گرم نگه داشتن بدنشان کمک کرد. در نتیجه، موش هایی که قادر به تولید پروتئین های B و C نبودند، در مواجهه با سرما، کاهش قابل توجهی در دمای بدن را تجربه کردند.
این نتیجه نشان میدهد که نسخههای b و c مولکول سیگنالدهنده ممکن است واکنشهای متابولیکی را در مواجهه با محرکهای کوتاهمدت مختلف نشان دهند، به استثنای ورزش، نکته کلیدی مربوط به توانایی افراد برای سوزاندن چربی در حین و بعد از ورزش است.
تلاش برای تولید داروهای موثرتر
اوگاوا و تیم او نسبت به استفاده گسترده از داروهای ضد چاقی ابراز نگرانی کردند و گفتند: «اخیراً داروهای ضد چاقی زیادی که برای سرکوب اشتها کار می کنند ساخته شده اند و در بسیاری از کشورهای جهان تجویز می شوند دارویی که می تواند با افزایش مصرف انرژی با چاقی مبارزه کند.
اگر بتوان ماده ای را یافت که میزان کپی های B و C را در بدن انسان افزایش دهد، می توان داروهایی تولید کرد که مصرف انرژی را در حین ورزش یا حتی بدون ورزش افزایش می دهد. این داروها بدون توجه به محدودیت ها و رژیم های غذایی می توانند باعث کاهش وزن افراد شوند.
اکنون محققان در حال بررسی روند افزایش میزان پروتئین b و c در عضلات در حین ورزش هستند.
منبع: بجر
227227
khabaronline به نقل از رابو