اخبار اخبار تکنولوژی

کاهش ۷۰ درصدی مصرف کود اوره با فناوری نانویی ایرانی

تبلیغات بنری


به گزارش خبرنگار علمی و فنی خبرگزاری رابو، کودهای معدنی رکن اصلی افزایش بهره وری نیروی کار در کشاورزی هستند. کودها مواد مغذی لازم برای گیاهان را تامین می کنند و نقش مهمی در رشد و بهره وری محصولات دارند. در بین انواع کودها، کودهای ازته مانند اوره به دلیل اثرگذاری سریع و افزایش عملکرد محصول از اهمیت ویژه ای برخوردارند. اما استفاده بیش از حد از این کودها منجر به انتشار نیتروژن، آلودگی محیط زیست و حتی کاهش کیفیت محصولات غذایی می شود.

برای رفع این مشکل در دهه های اخیر کودهای کند رهش به بازار عرضه شده است. این کودها به تدریج مواد مغذی را آزاد می کنند و راندمان جذب را افزایش می دهند، تلفات را کاهش می دهند و کیفیت خاک و محصول را بهبود می بخشند.

کودهای معدنی به کندی در جهان توزیع می شوند

کشورهایی مانند آمریکا، چین و کشورهای اروپایی در تولید و مصرف کودهای کم تاثیر پیشرو هستند. این فناوری در این کشورها برای افزایش بهره وری کشاورزی و کاهش اثرات زیست محیطی توسعه یافته است. کودهای معدنی کند رهش در انواع محصولات زراعی از برنج و ذرت گرفته تا سبزیجات و میوه ها استفاده می شود. این کودها در این کشورها کاربرد فراوانی دارند و قیمت آنها بسته به نوع پوشش و تکنولوژی تولید از 1.5 تا 4.5 دلار در هر کیلوگرم است.

محققان برای حل این مشکل از روش علمی مناسب استفاده کردند. اوره گوگرد آهسته رهش محصولی با دانش فنی روز دنیا است که با ایجاد لایه پلیمری بر روی گرانول های اوره زمان انحلال اوره را 40 روز افزایش می دهد.

از جمله مزایای این گوگرد اوره می توان به رشد سالم گیاه، جلوگیری از آتش سوزی گیاه، تامین نیتروژن پایدار و دسترسی ثابت گیاه به نیتروژن، تنظیم pH خاک و حداکثر جذب عناصر، آزادسازی نیتروژن با سرعت کنترل شده، سازگار با محیط زیست اشاره کرد. کاهش تلفات نیتروژن از طریق شستشو، تبخیر و تولید نیتروژن، مجهز به لایه پلیمری زیست تخریب پذیر، کاهش قابل توجهی در مصرف اوره خام برای دستیابی به بهترین نتایج و بازدهی هزینه. انجام داد

کودهای معدنی در ایران به کندی تولید می شوند

در ایران استفاده از کودهای معدنی هنوز در مراحل اولیه است. استفاده از کودهای سنتی مانند اوره به دلیل قیمت و در دسترس بودن آن محبوبیت بیشتری دارد. اما مشکلات هدر رفت نیتروژن، آلودگی منابع آب، کاهش کیفیت محصولات نیاز به کودهای معدنی را نشان داد.

کاهش 70 درصدی مصرف کود اوره با فناوری نانو ایران/تحول در کشاورزی با کود اوره ضعیف

کودهای اوره آهسته رهش؛ تغییرات در کشاورزی ایران

کود اوره با فناوری نانو یکی از جدیدترین ابداعات در زمینه کشاورزی در ایران است. این کود با کنترل رهاسازی نیتروژن، میزان مصرف کودهای معدنی مصرفی را تا یک سوم کاهش می دهد و اثرات زیست محیطی را کاهش می دهد. شرکت “چشم سازان پردیس” با معرفی کود اوره آهسته سوراس گام بلندی در تولید این محصول دانش بنیان برداشت.

راه اندازی کود اوره آهسته سوراس: کاهش مصرف کود تا یک سوم

شرکت «چش سازان پردیس» در نمایشگاه اخیر کود اوره آهسته رهش سوراس را عرضه کرد. هدف این محصول با استفاده از فناوری نانو، استفاده بهینه از کودهای اوره و کاهش اثرات زیست محیطی است.

کاهش 70 درصدی مصرف کود اوره با فناوری نانو ایران/تحول در کشاورزی با کود اوره ضعیف

ویژگی های خاص سوره ها

کود اوره سوراس با پوشش نانو در عرض 60 تا 90 روز نیتروژن آزاد می کند. این فرآیند به آرامی نیتروژن را در اختیار گیاه قرار می دهد و از هدر رفتن آن جلوگیری می کند.

محمد امین زمانی یکی از اعضای هیئت مدیره شرکت چشم سازان پردیس در گفتگوی صمیمانه با خبرنگار علمی رابو. گفت: سالانه حدود 2 میلیون تن کود اوره در ایران مصرف می شود. با استفاده از این فناوری، مصرف کودهای اوره به 700 هزار تن کاهش می یابد و علاوه بر کاهش هزینه های کشاورزان، امکان صادرات مازاد اوره نیز وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه این کود کم فرار بر اساس دانش فنی بومی تولید شده است، یادآور شد: زمان رهاسازی نیتروژن را بسته به نوع محصول تغییر می دادیم، به عنوان مثال برای محصولات برنجی که 24 ساعت در آب می ماند، بر این اساس. محصول، اما برای محصولاتی که کمتر آبیاری می شوند، پوشش نانوساختار کمتر خواهد بود و بر این اساس، بسته به نوع محصول کشاورزی، رهاسازی در 60 تا 90 روز اتفاق می افتد.

سازگاری با انواع محصولات کشاورزی

سورا برای تمامی محصولات کشاورزی قابل استفاده است. پوشش نانو این کودها بسته به نوع محصول و نیاز آبی تنظیم می شود. به عنوان مثال، برای برنجی که در آب غوطه ور است، از یک لایه ضخیم برای طولانی تر شدن آزاد شدن نیتروژن استفاده می شود.

همچنین این شرکت با تجزیه و تحلیل خاک و شرایط زمین های کشاورزی بزرگ، کودهای خاصی را برای هر مزرعه تولید می کند.

کاهش 70 درصدی مصرف کود اوره با فناوری نانو ایران/تحول در کشاورزی با کود اوره ضعیف

مزایای اقتصادی و زیست محیطی

استفاده از کود اوره آهسته رهش سوراس در کنار صرفه جویی اقتصادی تاثیر مثبتی بر محیط زیست دارد. به دلیل کاهش نیتروژن اضافی در خاک، آلودگی منابع آبی کاهش یافته و کیفیت محصولات غذایی بهبود می یابد.

زمانی اضافه کرد: محصولات کشاورزی ما اغلب به دلیل مصرف بی رویه کودها حاوی نیتروژن زیادی هستند. این تاثیر منفی بر سلامت انسان و محیط زیست دارد. Soras با کاهش مصرف کودهای معدنی و کنترل نیتروژن، گامی در جهت سلامت مواد غذایی و پایداری محیط زیست است.

وی تاکید کرد: استفاده از کودهای اوره کند رهش نسبت به مصرف کودهای اوره مصرفی در کشاورزی 70 درصد گوگرد را کاهش می دهد. به عنوان مثال، اگر 200 کیلوگرم اوره معمولی در مزارع کشاورزی مصرف شود، تنها یک سوم آن یعنی 70 کیلوگرم در استفاده از کودهای اوره دیر سوز مصرف می شود.

کود کم اوره سوراس به دلیل کاهش مصرف کود، بهبود استخراج نیتروژن و بهبود کیفیت محصولات کشاورزی در کشاورزی ایران مورد ارزیابی قرار می گیرد. این محصول نه تنها بهره وری کشاورزی را افزایش می دهد، بلکه باعث توسعه صادرات و حفاظت از محیط زیست می شود.

وضعیت تولید و صادرات

ظرفیت تولید سورس 1000 تن در سال است. این محصول تاکنون در مناطق آذربایجان، غرب کشور و تهران توزیع شده و مورد استقبال کشاورزان قرار گرفته است..

به گفته زمانی: کشاورزان در سال اول تنها بخشی از زمین خود را به این محصول اختصاص می دهند اما پس از مشاهده نتایج مثبت، استفاده از آن را گسترش می دهند.

وی همچنین به زیرساخت های صادراتی این محصول اشاره کرد و گفت: تمامی مجوزهای لازم برای صادرات اخذ شده است. سوراس با توجه به کیفیت بالای آن قابلیت رقابت با محصولات آمریکایی، چینی و اروپایی را دارد.

کاهش 70 درصدی مصرف کود اوره با فناوری نانو ایران/تحول در کشاورزی با کود اوره ضعیف

قیمت و رقابت جهانی

Soras با قیمتی در حدود 1 دلار در هر کیلو می تواند با نمونه های خارجی که قیمت آنها بین 1.5 تا 4.5 دلار است رقابت کند. این مزیت قیمتی امکان صادرات گسترده و ارز را برای کشور فراهم می کند.

دانش بنیان یکی از اعضای هیات مدیره این شرکت خاطرنشان کرد: از سوی دیگر شرکت های پتروشیمی تولید کننده اوره در کشور می توانند با کاهش مصرف اوره در حوزه کشاورزی این محصول را به لیست اضافه کنند. صادرات کالا برای آوردن ارز به کشور

وی با تاکید بر اینکه این کود بر اساس نوع خاک مزارع و محصول خاص آن مزرعه تولید می شود، گفت: آمریکا بزرگترین تولید کننده کود اوره است و پس از آن کشورهای اروپایی مانند هلند، چین و هند در رتبه های بعدی قرار دارند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: این شرکت تاکنون برای صادرات این محصول به 7 کشور از جمله کنیا، عراق، افغانستان، امارات متحده عربی و … فروش داشته است.

کاهش 70 درصدی مصرف کود اوره با فناوری نانو ایران/تحول در کشاورزی با کود اوره ضعیف

گزارش: زهرا وجانی

انتهای پیام

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری borna

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *