اخبار اخبار اقتصادی

کسری بودجه چگونه مهار می‌شود؟/ ندری: مافیای تحریم باید حاشیه‌نشین شود

تبلیغات بنری


به گزارش الخبرآنلاین، چندی پیش عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در یک مصاحبه تلویزیونی هدف خود را از کنترل کسری بودجه اعلام کرد.

کامران نادری، عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع) در گفت و گو با رابو، گفت: این کاملاً درست است که کسری بودجه یک چالش اساسی در اقتصاد ایران است و به نوعی نقش اساسی و محوری در اقتصاد کشور داشته است. وضعیت تورمی کنونی، اما نباید آن را به عنوان یک وعده تلقی کرد.

این کارشناس پولی افزود: دولت سیزدهم برای رفع این کسری بودجه حداکثر فشار را به سفره های مردم وارد کرد و هر بار به بهانه کنترل کسری بودجه، فشار زیادی را وارد کرد. در مورد شاغلان و بازنشستگان به دلیل اینکه افزایش حقوق و حقوق بازنشستگی را به درستی انجام نداده است، افزود: این نوع کاهش کسری به گونه ای نیست که بتوانیم بگوییم به حل چالش ها کمک می کند.

النادری مرکز رفع کسری بودجه را «راه رفع کسری بودجه» دانست و گفت: کاهش کسری با کاهش حجم سفره‌های مردم، حتی اگر ممکن باشد، منصفانه و عادلانه نیست. کسری بودجه باید کاهش یابد اما با کنترل اتلاف منابع و افزایش بهره وری و همچنین حذف هزینه های غیرضروری و نه با کاهش گوشت و برنج از سفره های مردم. درست است که تخصیص منابع در کشور ما با مشکل مواجه است، اما این نه تنها به معنای مصرف بیش از حد است، بلکه به این معناست که دولت باید بسیاری از وظایف حاکمیتی را بازنگری کند. در حوزه‌هایی مانند توسعه زیرساخت‌ها یا بهداشت، درمان و آموزش، کیفیت و امکاناتی که در اختیار مردم قرار می‌گیرد بسیار کمتر از آن چیزی است که باید باشد. استدلال می شود که هزینه ها در سایر بخش ها بیشتر است و باید کاهش یابد.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: دولت به بهانه کسری بودجه از وظایف اجتماعی خود طفره نرود. امروز وظایفی که در قانون اساسی و عرف حکومت‌داری بر دوش دولت است، با کیفیت پایین و هزینه بالا انجام می‌شود و نباید اجازه داد که این بخش دوباره دچار چالش شود.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: دولت آقای پزشکیان باید بداند که دولت سیزدهم در سه سال گذشته بیشترین کاهش قدرت خرید را در کشورمان اعمال کرده است کارگران مزدبگیر و نباید اجازه داد که این اتفاق دوباره بیفتد. رفع نیازهای زندگی

ندری که این سیاست ها را «شکست» توصیف کرد، افزود: باید صبور باشیم و ببینیم دولت چهاردهم چه خواهد کرد. هنوز مشخص نشده است که دولت فعلی تا چه اندازه قصد کاهش هزینه های غیراقتصادی و غیرضروری را دارد. بدون برنامه ریزی هدفمند، نمی توانیم عمیقاً به مسائل بپردازیم. اینکه دولت فعلی نگرش بهتری نسبت به تحریم ها و کاهش تنش های خارجی دارد، می تواند تا حدودی به چالش های کنونی بپردازد. لغو تحریم‌ها باعث افزایش درآمدهای دولت می‌شود و با کاهش هزینه‌های دور زدن تحریم‌ها، مافیای تحریم‌ها را از اقتصاد حذف و آن را به حاشیه می‌برد.

این کارشناس اقتصادی گفت: همچنین ساختار فعلی تغییر نکرده است و بخش مهمی از مشکلات ما نیز ساختاری است، در این صورت مدیریت کشور بسیار سخت است دولت قبل از نظر توانایی اداری، چون توانایی آنها بسیار بیشتر از پیشینیان است، اما نمی توان نادیده گرفت که این مدیران با تجربه سال ها این سیستم را مدیریت کرده اند و به نوعی در وضعیت کنونی کشور ما نیز سهمی دارند. چندین بار سعی شد برخی از نارضایتی ها را به شیوه هایی که مردم را تحت فشار قرار دهد برطرف کرد و لازم است از تکرار این اقدامات خودداری شود.

223223

تبلیغات بنری

khabaronline به نقل از رابو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *