به گزارش خبرنگار علم و فناوری رابو، کشف جدید در مایورکا نشان دهنده قدیمی ترین گورگونی ها است که حرکت موثر این موجودات را با آناتومی منحصر به فرد اندام های حرکتی نشان می دهد.
گورگنوپسیان ها گروهی منقرض شده از سیناپسیدها بودند که در دوره پرمین، حدود 270 تا 250 میلیون سال پیش زندگی می کردند. این موجودات که اجداد پستانداران هستند بر خلاف پستانداران امروزی خونگرم بودند و تخم می گذاشتند. این گوشتخواران اولین موجوداتی بودند که دندان های شمشیری شکل داشتند و به شکارچیان غالب در اکوسیستم خود تبدیل شدند. آنها شبیه سگ بودند، اما گوش و خز نداشتند.
کشف در مایورکا
در منطقه سرا دو ترامونتانا در نزدیکی بنیالبوفار، مایورکا، بقایای یک گورگنوسپین کوچک تا متوسط به طول حدود یک متر کشف شده است. این کاوش در سه فصل صحرایی انجام شد و تعداد زیادی فسیل به دست آمد.
رافائل ماتامالس، محقق اصلی این مطالعه و متصدی موزه علوم طبیعی بالئاریک، گفت: ما از تعداد زیادی بقایای فسیلی شگفت زده شدیم. ما تکههایی از جمجمه، مهرهها و دندهها را پیدا کردیم که به خوبی روی استخوان حفظ شده بودند. در ابتدای جستجو، ما انتظار چنین کشفی را نداشتیم.
مکان این موجود در جزایر بالئاریک نیز بسیار غیرمنتظره است، زیرا بقایای گورگنوسپین قبلاً فقط در عرض های جغرافیایی بالا مانند روسیه و آفریقای جنوبی یافت می شد. محققان همچنین از قدمت این کشف شگفت زده شدند.
جوزپه فورتونی، نویسنده اصلی مقاله و رئیس گروه تحقیقاتی بیومکانیک محاسباتی در موسسه دیرینهشناسی کاتالونیا، میگوید: «این احتمالاً قدیمیترین گورگونوسپی روی این سیاره است. نمونه مایورکا حداقل 270 میلیون سال سن دارد، در حالی که سایر نمونه های این گروه در سراسر جهان کمی جوان تر هستند.
تجزیه و تحلیل آناتومی و حرکت
یک پای تقریبا کامل در میان بقایای فسیل شده کشف شد که امکان بررسی نحوه حرکت این موجود را فراهم کرد. برخلاف خزندگان که پاهای خود را از هم باز نگه میدارند، گورگونوپسیانها پاهای خود را به صورت عمودی، وسط راه بین خزندگان و پستانداران قرار میدادند. این سیستم بیشترین تاثیر را برای پیاده روی و به خصوص دویدن دارد. دندان های شمشیر مانند یافت شده نیز رژیم گوشتخواری آن را تایید می کند.
آنجل هالوبارت، محقق این مطالعه گفت: «این یک حیوان گوشتخوار بود که ویژگی مشترک همه گورگونوپسی ها در سراسر جهان بود. دندان های شمشیر مانند از ویژگی های شکارچیان بزرگ در اکوسیستم است و نمونه کشف شده احتمالا یکی از شکارچیان محیط خود بوده است.
مایورکا در پرم
270 میلیون سال پیش، مایورکا بخشی از ابرقاره پانگه آ بود و در عرض های جغرافیایی استوایی قرار داشت. این سایت دارای آب و هوای موسمی با فصول مرطوب و خشک است و محل کشف یک تالاب موقت بوده است. همراه با گورگونوسپیان ها حیوانات دیگری مانند کاپتورینیدهای گیاهخوار زندگی می کردند که احتمالاً بخشی از رژیم غذایی این شکارچیان بود.
تاریخ غنی صخره های جزایر بالئاریک
جزایر بالئاری علیرغم اندازه کوچکشان، تاریخچه فسیل شده ای استثنایی دارند. اگرچه بیشتر فسیل های شناخته شده مربوط به دوران پلیستوسن و هولوسن هستند، فسیل های قابل توجهی از دوران های دیگر نیز کشف شده است، از جمله قدیمی ترین پشه جهان، صدها گونه آمونوئید، اجداد اسب ها و اسب های آبی، کوسه های غول پیکر و صخره های مرجانی.
انتهای پیام/