به گزارش وبسایت رابو، ستاره ای که اخیرا مورد توجه دانشمندان قرار گرفته، CWISE J1249+3621 نام دارد. جرم این جرم حدود 8 درصد جرم خورشید یا 80 برابر جرم مشتری است و به همین دلیل در گروه ستارگانی به نام «کوتوله های قهوه ای» قرار می گیرد. ستارگان کوتوله قهوه ای جرمی حدود چهار تا هشتاد برابر مشتری دارند. کوتوله های قهوه ای ستارگانی هستند که جرم آنها برای شروع فعالیت های همجوشی هسته ای کافی است. این گروه از ستارگان را “ستاره شکست خورده” نیز می نامند.
اکنون دانشمندان کشف کرده اند که این ستاره شکست خورده با سرعتی در حدود دو میلیون کیلومتر در ساعت در فضا سرگردان بوده است. این سرعت تقریباً 1500 برابر سرعت صوت است! اگرچه دانشمندان هنوز نمی دانند که این کوتوله قهوه ای چگونه از مدار خود خارج شده و به این سرعت بالا رسیده است، اما معتقدند که جای نگرانی نیست و این ستاره با زمین برخورد نخواهد کرد. بر اساس محاسبات، این جرم 400 سال نوری از زمین فاصله دارد و مسیر آن به سمت مرکز کهکشان راه شیری است نه زمین. با این حال، سرعت این ستاره آنقدر زیاد است که می تواند از میدان گرانشی کهکشان راه شیری فرار کند و به طور کلی از کهکشان ما بگریزد.
ستاره CWISE J1249+3621 به طور تصادفی در مطالعات انجام شده توسط گروهی از ستاره شناسانی که روی پروژه سیاره 9 با استفاده از داده های کاوشگر WISE ناسا کار می کردند، کشف شد. دانشمندان چندین نظریه برای توضیح سرعت بالای جسم ارائه کرده اند. این احتمال وجود دارد که ستاره تحت تأثیر گرانش سیاهچاله مرکزی کهکشان راه شیری، “*کمان A” در حال شتاب و فشار به سمت بیرون باشد. این محتمل ترین فرضیه برای توضیح سرعت بالای ستارگان این دسته است. با این حال، از آنجایی که ستاره به جای بیرون از کهکشان به سمت مرکز کهکشان راه شیری در حال حرکت است، دانشمندان بر این باورند که CWISE J1249+3621 ممکن است یک بار قبلا پرتاب شده باشد و اکنون در راه بازگشت به کهکشان است.
همچنین ممکن است ستاره در حال فرار از یک “خون آشام کیهانی” باشد. در این مورد، CWISE J1249+3621 ظاهراً در یک سیستم دوتایی با یک ستاره «کوتوله سفید» دیگر به دام افتاده بود و زمانی که ستاره کوتوله سفید در یک انفجار ابرنواختری فوران کرد، انرژی آزاد شده باعث شد CWISE J1249+ شتاب بگیرد و آن را به فضا پرتاب کند.
در فرضیه سوم، دانشمندان پیشنهاد میکنند که ستاره از طریق برهمکنشهای دینامیکی با سیاهچالههای واقع در مرکز خوشه از یک خوشه کروی به بیرون پرتاب شده است. شبیه سازی ها نشان می دهد که ممکن است این اتفاق چندین بار در کهکشان راه شیری رخ داده باشد. بنابراین می توان CWISE J1249+3621 را بازمانده این رویداد دانست. دانشمندان هنوز در حال تلاش برای درک منشاء ستاره و منشا سرعت بالای آن هستند.
5858
khabaronline به نقل از رابو