مهسا مزدیحی: عباس عراقچی وزیر امور خارجه به اسرائیل هشدار داد که ایران به هر حمله ای که این رژیم انجام دهد، پاسخ متناسب خواهد داد. در عین حال، اطلاعات فاش شده در مورد تدارک اسرائیل برای حمله به ایران نشان می دهد که این کشور آماده حمله با استفاده از موشک های بالستیک است. از سوی دیگر، شبکه الحره در گزارشی از یک منبع بلندپایه اسرائیلی مدعی شد که کشورهای حاشیه خلیج فارس بر لزوم پاسخ دقیق و شفاف به ایران تاکید دارند. اما در این بین، به نظر می رسد آمریکا علیرغم ادعاهای خود از اقدامات نتانیاهو در منطقه و علیه ایران آگاه است، اما چندان علاقه ای به ایجاد جنگ منطقه ای یا حمله گسترده اسرائیل به ایران در پاسخ به آن ندارد. فرآیند وعده واقعی 2
گفتگوی رابو با قاسم ماهیبالی، کارشناس مسائل خاورمیانه، درباره حمله احتمالی اسرائیل به ایران و واکنش کشورمان به این حمله:
پس از حمله احتمالی اسرائیل به ایران، با توجه به اینکه فشار در داخل بیش از دو برابر قبل خواهد بود، ایران چگونه باید پاسخ دهد؟
بستگی به این دارد که اسرائیل به حمله صادق 2 چگونه پاسخ دهد و سپس ایران تصمیم بگیرد که آیا می خواهد وارد جنگ شود یا نه. زیرا اگر این کنش ها و واکنش ها ادامه پیدا کند و بر شدت آن افزوده شود، طبیعی است که انتظار جنگ را داشته باشیم. بنابراین باید دید که آیا مقامات ما علاقه مند به جنگ با اسرائیل و آمریکا هستند یا خیر؟ اگر چنین علاقه ای وجود داشته باشد، باید پاسخی قوی تر از آنچه اسرائیل انجام می دهد، وجود داشته باشد. البته اگر باعث کشتار و ویرانی زیاد در سرزمین های اشغالی شود، باید منتظر پاسخ اسرائیل و حتی آمریکا باشیم. با توجه به گزینه های پیش روی اسرائیل و از بین چهار گزینه ای که ارائه کرد، یعنی مراکز نظامی، شخصیت های نظامی و سیاسی، مراکز اقتصادی و هسته ای، باید دید کدام یک را انتخاب می کند و البته می توان گفت که دولت باید اینطور باشد به هر حال آماده جنگ است.
این جنگ با حملات قبلی ایران به اسرائیل متفاوت خواهد بود.
بله، آنها عملیات متقابل بودند. جنگ به این معناست که طرفین به ویژه اسرائیلی ها حداکثر تخریب را انجام می دهند و ایران نیز مجبور به انجام این کار است. در این صورت جنگ خواهد بود و نمی دانیم در نهایت چه اتفاقی خواهد افتاد.
ایران چه عناصری برای پاسخ به اسرائیل دارد؟ پیش شرط های چنین دیداری در منطقه تهران چیست؟
نکته اصلی این است که منافع ایران مستلزم جنگ نیست. باید در این زمینه تلاش شود تا از طریق ارتباطات دیپلماتیک و سیاسی از طریق میانجی هایی مانند چین و حتی روسیه و کشورهای منطقه، موضوع قبل از جنگ متوقف شود. اگر این ماجرا ادامه پیدا کند، می تواند منافع ملی ما را کاملاً به خطر بیندازد. ایران باید تمام تلاش خود را برای جلوگیری از تهاجم نظامی اسرائیل به کار گیرد. چون جنگ بسیار ویرانگر است و فکر نمی کنم مردم ایران علاقه ای به جنگ داشته باشند و شرایط اقتصادی، اجتماعی و سیاسی ایران و منطقه اجازه نمی دهد جنگ از لبنان و غزه فراتر رفته و بسیاری از کشورها را در برگیرد. . بسیاری از کشورها مانند امارات، آذربایجان و سایر کشورها ممکن است به دنبال استفاده از این شرایط به نفع خود باشند. بنابراین به نظر بهتر است برای جلوگیری از وقوع چنین جنگی تلاش شود.
پیامدهای واکنش احتمالی ایران چیست؟ انتخابات آمریکا 15 روز دیگر برگزار می شود. آیا این رویداد تاثیری بر پیامدهای واکنش ایران خواهد داشت؟
در مورد اسرائیل، انتخابات آمریکا تاثیر قابل توجهی بر مواضع این کشور در میدان تل آویو نخواهد داشت. دموکرات ها ممکن است تا پس از انتخابات علاقه ای به یک جنگ تمام عیار نداشته باشند. اگر ترامپ روی کار بیاید و یک دوره باشد و در دور بعدی نیازی به رای نداشته باشد، ممکن است همانطور که گفته شد به اسرائیل توصیه کند که به تاسیسات هسته ای ایران ضربه بزند یا به طور کلی با خواسته های نتانیاهو همراه شود. اگر دموکرات ها به قدرت برسند، باید تا ژانویه صبر کنیم زیرا تا آن زمان بایدن رئیس جمهور خواهد شد. اما به هر حال، تفاوت چندانی ندارد. هر زمان که اسرائیلی ها بخواهند به ایران حمله کنند، طبیعتا آمریکایی ها از آن حمایت می کنند و ممکن است در واکنش اسرائیل شرکت کنند.
کشورهای عربی چطور؟
آنها علاقه زیادی به جنگ بین ایران و اسرائیل دارند و موقعیت ایران تضعیف می شود و ایران متضرر می شود. کشورهایی مانند امارات، عربستان، بحرین و حتی امارات از چنین اقداماتی برای کسب امتیاز از ایران استقبال می کنند.
بر اساس برخی ادعاها، عباس عراقچی در سفرهای اخیر خود از کشورهای عربی قول داده است که از آسمان آنها برای حمله به ایران استفاده نکنند.
کشورهای عربی این را مستقیماً اعلام نکردند. گفتند بی طرف هستند. اما بیانیه ای که با اروپایی ها صادر کردند یک سیگنال فوق العاده منفی تلقی می شود و در شرایط فعلی غیرقابل قبول است.
311312
