اخبار اخبار اقتصادی

کمبود حامل‌های انرژی بحران برق را تشدید کرد / نجفی: بی برقی توجیه ندارد

تبلیغات بنری


امیرعباس آذرموند: دسته های مختلف ایران کنترل را به دست گرفتند. از عدم تعادل مالی که منجر به کسری بودجه بزرگ شد تا انواع عدم تعادل انرژی. در حوزه گاز که ایران یکی از بزرگترین منابع جهان را در اختیار دارد، ایران در تولید برق دچار مشکلاتی است تا جایی که دولت چهاردهم اکنون قطعی برق منظم را به استفاده از گازوئیل برای تولید برق ترجیح می دهد.

بیشتر بخوانید:

برق در ایران عموماً با استفاده از گاز طبیعی یا گازوئیل تولید می شود و زمانی که این دو سوخت حامل انرژی مهمی نباشند (مخصوصاً در فصل زمستان که چند سالی است گاز مهمان کشور شده است)، گاهی اوقات سوخت گازوئیل نیز سوزانده می شود. بر اساس قانون، سوزاندن سوخت دیزل ممنوع است، اما در سال های گذشته دولت ها از سوزاندن سوخت دیزل برای تامین برق مورد نیاز خانگی تردیدی نداشته اند. اما امسال گفته می شود کمبود ذخایر سوخت به ویژه گازوئیل دست دولت را بیش از گذشته خالی کرده است.

آرش نجفی، رئیس کمیته انرژی اتاق بازرگانی درباره نقش نفت کوره در تولید برق و قطعی برق به رابو گفت: مشکل تولید برق در فصل زمستان در درجه اول به سوخت نیروگاه ها مربوط می شود. در فصول سرد، مصرف برق مشکلی ایجاد نمی کند، اما مشکل زمانی شروع می شود که نیروگاه ها سوخت مورد نیاز برای تولید برق را تمام می کنند. معمولاً نیروگاه‌های کشور ما از گاز، گازوئیل و گاهی گازوئیل استفاده می‌کنند.»

این فعال بخش خصوصی ادامه داد: یعنی اگر گازوئیل کافی در کشور وجود داشت و در اختیار نیروگاه ها قرار می گرفت مشکلی پیش نمی آمد و برق مورد نیاز تولید می شد و حتی بحث سوختن آن مطرح نمی شد. ” مازوت.» متأسفانه اگرچه قوانین سوزاندن سوخت گازوئیل را ممنوع کرده است، اما این مصوبه در سال‌های اخیر به دلیل کمبود سوخت صادر شده است. وی افزود: «طبق قانون، مخازن سوخت گازوئیل باید به دستور دادستانی بسته شود و جز در مواقع بحرانی استفاده نشود. مواردی که… چالشی برای امنیت ملی است.

به گزارش تسنیم و بر اساس اعلام کرامت ویسکرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، «سطح کل ذخیره‌سازی سوخت مایع در نیروگاه‌ها در ابتدای شهریور 1403 هجری قمری 36 درصد کمتر از میزان ذخیره‌سازی سوخت مایع در نیروگاه‌ها بود. اوایل شهریور 1402 ق. در اوایل شهریور 1403 هجری شمسی که دولت چهاردهم تأسیس شد، میزان ذخایر سوخت دیزل نیروگاه ها نسبت به مدت مشابه سال قبل 43 درصد کاهش داشت و سطح ذخایر سوخت گازوئیل نیروگاه ها نیز 23 درصد کاهش یافت. از همین موقع پارسال.

اگرچه این آمار نشان از بی توجهی و بی توجهی مسئولان وزارت نفت در 13 ماه گذشته دولت و کم کاری غیرقابل توجیه آنها دارد، اما از ابتدای شهریور تا اواسط آبان با وجود رشد نسبی تحویل سوخت مایع به نیروگاه ها، مسئولان دولت چهاردهم نتوانستند عقب ماندگی را جبران کنند تا اینکه سطح ذخایر گازوئیل نیروگاه ها به زیر 40 درصد رسید. این به این دلیل است که در اواسط آبان ماه سال گذشته، سطح ذخایر دیزل نیروگاه ها بیش از 80 درصد بود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا بهتر است با سوختن گازوئیل برق کشور را تامین کنیم، هشدار داد: من به عنوان یک شهروند می گویم گازوئیل آنقدر مضر است که قطعی برق دائمی کمتر از سوختن گازوئیل برای جامعه ضرر دارد.

این فعال برق با تاکید بر اینکه کمبود برق فعلی در کشور توجیه می شود، گفت: کمبود برق به هیچ وجه توجیهی ندارد زیرا کشور باید به جایی برسد که درگیر این مشکلات نباشد بی‌کفایتی و ناتوانی مدیران کشور در سال‌های گذشته نتوانسته‌اند کاری برای تامین انرژی مردم انجام دهند.»

النجیفی با اشاره به اینکه سال 2008 به عنوان سال «اصلاح بخش مصرف» نامگذاری شده است، گفت: مدیران و مسئولان ارشد حوزه انرژی باید پاسخ دهند که چرا تاکنون این اقدامات را انجام نداده‌اند؟ چرا در کشور کار را پیش نبردند تا در تابستان دچار کمبود برق و در زمستان کمبود گاز نشویم؟ انباشت ناکارآمدی ما را به جایی رسانده است که به طور منظم خاموشی داریم. اما باید به عملکرد مدیران کشور در سال های اخیر نیز رسیدگی شود.

به گفته وی قطع دو ساعته برق واحدهای مسکونی در فصل سرما مانند تابستان باعث نارضایتی عمومی نمی شود و در مجموع این اقدام بهترین اقدام فوری است.

وی عوامل عدم توازن برق در کشور را اینگونه دسته بندی کرد: «مشکل کنونی یک دلیل اصلی دارد و آن هم کم بودن راندمان نیروگاه های کشور است شبکه توزیع برق در کشور ما کاملا قدیمی و ناکارآمد است. در این شرایط.”

این فعال برق معتقد است علاوه بر افزایش تولید کشور، کنترل مصرف نیز ضروری است.

نجفی در این خصوص توضیح داد: بهبود مصرف انرژی یعنی استفاده صحیح از آن و عدم کاهش مصرف آن به نفع کشور. اصلاح الگوی مصرف با تغییر و ارتقاء تجهیزات الکتریکی مصرف را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. امروز می گویند معادل 21 میلیون بخاری در کشور داریم که اگر بر اساس مصوبات قانونی با بخاری های کم مصرف جایگزین می شد، عدم تعادل گاز در کشور 30 ​​درصد کاهش می یافت. یعنی اگر بخاری های کشور نوسازی می شد روزانه 130 میلیون مترمکعب گاز کمتر مصرف می شد.

وی معتقد است: کشور برای برون رفت از این وضعیت نیازمند برنامه ریزی جامع و گسترده برای کاهش مصرف و افزایش تولید است. در غیر این صورت، اقداماتی مانند قطعی منظم برق تنها بدتر شدن بحران را به تاخیر می اندازد.

یکی از اعضای اتاق بازرگانی با تاکید بر اهمیت گاز، خاطرنشان کرد: اگرچه مصرف برق در تابستان به حدی است که باعث عدم تعادل می شود، اما در فصول سردی مانند امروز مشکل اصلی کمبود گاز است. کمبود گاز نیروگاه ها را مجبور به تعطیلی یا سوزاندن نفت کوره می کند. در صورت وجود گاز کافی در کشور می توان برق مورد نیاز را در پاییز و زمستان تامین کرد. به همین دلیل، حل عدم تعادل گاز به طور موثر بر عدم تعادل برق تأثیر می گذارد.

وی با تاکید بر اقدامات غیرهزینه‌ای برای رفع نارضایتی‌ها، گفت: با اقدامات غیرهزینه‌ای مانند تعویض بخاری‌های موجود با بخاری‌های کم مصرف و مقاوم‌سازی موتورخانه‌ها در کشور می‌توان نیمی از موارد نارضایتی موجود در کشور را کنترل کرد. . این یک بار دیگر نشان می دهد که نارضایتی فعلی در درجه اول ناشی از حماقت دولت است.

وی با بیان اینکه چرا گازوئیل جایگزین گاز در تولید برق نمی شود، گفت: گازوئیل سوخت گرانی است و در بخش های مختلف حمل و نقل، نیروگاه ها و حتی واحدهای تولیدی نیز با قیمت مناسب صادر می شود. کمبود گازوئیل نیز وجود دارد.»

وی درباره نقش دولت سیزدهم در تخلیه مخازن گازوئیل کشور در نیمه اول امسال گفت: من اطلاعی در این زمینه ندارم اما می دانم که گازوئیل موجود در مخازن کشور برای جبران این مشکل کافی نیست. کمبود.» عدم تولید برق.»

برخی از علما با اشاره به صادرات گازوئیل در دولت سیزدهم به ناکافی بودن ذخایر آن در کشور اشاره کردند. با توجه به اینکه کسری بودجه امسال بیش از هر سال دیگری بود، این اقدام دولت قبل با هدف جبران این کسری بود، اما عدم تعادل انرژی کشور را نیز تشدید کرد.

223229

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *