فیریشتا سامی: «جزئیات طرح اصلاح مواد را ببینید قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشوربا توجه به خبری که 8 مهرماه گذشته اعلام شده بود به کمیسیون عودت داده شد، زیرا طبق ماده 97 آیین نامه داخلی شورای اسلامی، آخرین مهلت مطالعه طرح ها و پیش نویس قوانین 6 جلسه است و در صورتی که بیشتر طول بکشد. بیش از 6 جلسه مجلس باید در جلسات خود هر روز جلسات خود را برگزار کند تا آن طرح یا لایحه قانونی تکمیل شود و در این صورت یا رئیس شورای اسلامی از اختیارات خود استفاده کرده و طرح را به بدنه ارجاع می دهد و یا جلسات هر روز تشکیل می شود. پس از اتمام بررسی قدرتی که قالیباف از آن بهره برداری کرد با رای نمایندگان به تصویب رسید و این پیشنهاد به کمیسیون برگردانده شد اما بر اساس آنچه اعلام شد باید یکشنبه هفته جاری در دستور کار مجلس قرار می گرفت که به گفته رئیس مجلس مجلس نمایندگان گفت، به دلیل دخالت شورا در طرح اصلاح قانون بود که مجلس نمایندگان به مرحله بررسی نرسید.
اما این طرح به دنبال رسیدن به چه چیزی است؟ شنیده ها حاکی از آن است که برخی جناح های سیاسی در تلاش هستند تا شورای شهر و شهرداری ها را 7 ساله کنند که این ادعای قوی تری در مورد شورای شهر و شهرداری تهران است. حتی برخی مدعی هستند که مذاکرات سیاسی پشت درهای بسته برای رسیدن به این ایده انجام شده است.
– این احتمالات را با دو عضو کمیته شورا بررسی کرد. اما الله بیاتی، سخنگوی کمیته امور داخلی و شوراها، اصل لابی را رد نمی کند، او به – گفت: ایده ۷ ساله شدن عمر شهرداری تهران موضوعی است که با لابی مطرح شده است. شورای عالی استان ها در کمیته، اما کمیته شوراها آن را رد کرد.
کامران غضنفری عضو کمیته امور داخلی و شوراها در گفت و گو با – با تایید 4 سال مسئولیت شهرداران، بر تلاش حامیان قالیباف برای برکناری زاکانی تاکید کرد. از شهرداری تهران
سخنگوی شورای شوراها: اصرار دارند سن شهردار را به ۷ سال برسانند اما تحت فشار نیستیم
ولی الله بیاتی تاورش، سخنگوی رسمی کمیسیون شوراها و امور داخلی شورای اسلامی وی در گفت و گو با – در خصوص درخواست سازمان شوراها برای تعیین تاریخ برگزاری انتخابات شوراها گفت: پیشنهاد دادیم انتخابات در 9 خرداد 1404 برگزار شود تا انتخابات شوراها با ماه مبارک مصادف نشود. ماه محرم
وی با توجه به اینکه گفته می شود بر اساس اصلاحیه قانون انتخابات شوراها، احتمال برگزاری انتخابات بعدی در سطح فرمانداری وجود دارد، افزود: این مورد هنوز به تصویب نرسیده است و در حال حاضر انتخابات شوراها برگزار می شود. طبق روال قبلی برگزار می شود.
البیاتی در پاسخ به برخی زمزمه ها مبنی بر اینکه شهردار توسط مردم انتخاب می شود نه اعضای شورای شهر، تصریح کرد: در این مورد کمیته تصمیمی صادر نکرده است بنابراین می توان در جلسه پیشنهاد داد. بنابراین باید منتظر تصمیمی باشیم که آنها خواهند گرفت.
سخنگوی رسمی کمیته کشور و شوراها با اشاره به اصلاحاتی که در خصوص نحوه نظارت بر عملکرد شوراها انجام شد، گفت: یک نماینده به شورای حل اختلاف اضافه کردیم و به این ترتیب نمایندگان حاضر در شورای حل اختلاف شدند. 3 نفر. ما همچنین استفاده از ابزارها را در مناطق بررسی کردهایم تا نمایندگان بیشتری بتوانند نظارت کنند. همچنین پیشنهاداتی برای تشکیل هیئت نظارت بر انتخابات و هیأت حل اختلاف منطقه ای ارائه شده است که هنوز به تصویب کمیسیون نرسیده است.
البیاتی در ادامه توضیحات خود در خصوص پیشنهادات ارائه شده در خصوص نهاد نظارت بر انتخابات بیان کرد: پیشنهادات مربوط به نهاد نظارت بر انتخابات تصویب شد. این پیشنهادات به شرح زیر است: افرادی که می خواهند عضویت در نهاد نظارت بر انتخابات را داشته باشند، شرایط مورد تایید این نهاد را دارند، البته مواردی هستند که قبلاً در قانون وجود نداشت.
وی افزود: قبلاً شرایط اعضای هیئت نظارت بر انتخابات را در نظر نمی گرفتیم، اما در پیشنهادات گفته بودیم فردی که می خواهد در این نهاد عضویت داشته باشد، سابقه بدی نداشته باشد یا نداشته باشد. یکی.” فردی با مشکلات اجتماعی.»
وی به گروه های فشار برای افزایش دوره تصدی شهرداران از 4 سال به 7 سال به ویژه شهردار تهران اشاره کرد و خاطرنشان کرد: آنها فشار می آورند اما ما تحت فشار نیستیم چرا که مردم اعضای شورا را انتخاب می کنند. یک دوره 4 ساله انتخابات سال آینده برگزار می شود و دوره شهرداری چهار سال خواهد بود.
البیاتی در خصوص منبع اصلی لابی گری برای افزایش مدت حضور شهردار تهران در ساختمان بهشت، تصریح کرد: شورای عالی استان ها به دنبال افزایش مدت حضور شهردار به 7 سال است، اما هیچ منفعتی از این امر وجود ندارد. که مدت تصدی شهردار به استثنای 7 سال 4 سال خواهد بود. این موارد که مخالف افزایش سن شهرداری به 7 سال است باید به تایید سازمان برسد.
غضنفری: هواداران قالیباف مقابل زاکانی
همچنین کامران غضنفری عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی وی در گفت و گو با – با تایید عدم تغییر تاریخ انتخابات شوراها گفت: اطلاعی از این موضوع ندارم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا تغییراتی در قانون انتخابات شوراها وجود دارد، گفت: در حال حاضر هیچ تغییری وجود ندارد.
غضنفری افزود: خیر، هنوز تصمیمی در این زمینه گرفته نشده است. به نظر من همان 4 سال باید طبق خود دوره شورا باشد که 4 سال است و شهرداری هم باید طبق تغییر شورا تغییر کند.
این عضو کمیته امور داخلی و شوراها درباره اینکه چه کسانی به دنبال افزایش دوره شهرداری هستند، توضیح داد: معتقدم این موضوع با توجه به شرایط خاصی که در انتخابات ریاست جمهوری رخ داد مطرح شد. اگر قرار بر این بود که انتخابات شورا و ریاست جمهوری همزمان برگزار شود، اما با توجه به اینکه امسال انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد و اگر قرار بود انتخابات شوراها همزمان برگزار شود دوره شورای فعلی 3 سال. از این رو با شورای نگهبان در میان گذاشته شد که تاریخ انتخابات شورا به همین شکل باقی بماند و سال آینده برگزار شود. اما برخی پیشنهاد کردند که دوره بعدی را هم با همین مدت محاسبه کنیم یعنی الان 3 سال و 4 سال بعد با هم 7 سال سمت باشد، اما پذیرفته نشد.
غضنفری با اشاره به لابی هایی که در خصوص دوره ۷ ساله شهرداری تهران صورت گرفت، گفت: در حال حاضر برای جایگزینی زاکانی اتفاق نظر وجود ندارد، بنابراین وی تا انتخابات شوراهای آینده در جایگاه خود باقی می ماند و شورای آینده در این باره تصمیم گیری می کند. که اینکه زاکانی می ماند یا فرد دیگری شهردار می شود باید دید
وی با اشاره به تاثیر جهت گیری های سیاسی در طولانی شدن عمر شهردار خاطرنشان کرد: قطعا جهت گیری های سیاسی در این حوزه تاثیرگذار است. هرچند شورای شهر فعلی متعلق به اصولگرایان است، اما دو خط و روند در این شورا قابل مشاهده است. اقلیتی وجود دارند که با زاکانی ها موافق نیستند و به نظر می رسد بیشتر به قالی بافی تمایل دارند. برخی از مخالفت هایی که در ماه های اخیر رخ داده است در همین روندهای خطی و سیاسی منعکس شده است. گویا هواداران قالیباف مخالف زاکانی هستند.
27211