
یحیی السنوار از فرماندهان نظامی فلسطینی است که از آغاز جنبش مقاومت اسلامی فلسطین در غزه به گردان های شهید عزالدین قسام، بازوی نظامی جنبش حماس پیوست و اکنون یکی از اعضای این گروه است. رهبران آن
سینوار به دلیل نقشش در عملیات چریکی یکی از افراد تحت تعقیب در لیست تروریستی رژیم صهیونیستی محسوب می شود.
تولد و اصالت
یحیی ابراهیم حسن السنوار در 16 سپتامبر 1975 در اردوگاه پناهندگان در شهر خان یونس در جنوب نوار غزه به دنیا آمد. خانواده او پس از مهاجرت از شهر اصلی خود، مجدال اشکلون، در سال 1948 به خان یونس پناه بردند.
تحصیلات
تحصیلات ابتدایی خود را در مدارس وابسته به آژانس پناهندگان فلسطینی (UNRWA) به پایان رساند. یحیی در سنین پایین تحت تأثیر برادر بزرگترش محمد، رهبر برجسته جنبش حماس و رئیس دفتر سیاسی آن در غزه قرار گرفت. او یکی از پیشگامان مساجد و از اولین کسانی بود که به جنبش حماس در 14 دسامبر 1987 تأسیس شد.
وظایف و مسئولیت
وی از ابتدای فعالیت انتخاباتی خود شخصیت ممتاز خود را به نمایش گذاشت و از فعالان جنبش حماس در مقاومت در برابر اشغالگری رژیم صهیونیستی در جریان انتفاضه بزرگ 1993-1987 بود.
یحیی السنوار یکی از اولین کسانی بود که به شاخه نظامی حماس، “گردان های عزالدین قسام” پیوست و در سال 2005 سمت فرماندهی “تیپ خان یونس” را بر عهده گرفت. ”
او یکی از اعضای برجسته «ستاد فرماندهی» گردان های القسام شد و با فرمانده کل آن «محمد الذیف» و معاونش «مروان عیسی» هر سه بسیار نزدیک بود. که از جمله آنها بودند. برجسته ترین اعضای لیست تروریستی رژیم قدس اشغالی.
تجربیات نظامی
یحیی السنوار زندگی غیرعادی و مخفیانه ای دارد، به طوری که اکثر ساکنان نوار غزه او را از نزدیک ندیده اند و نمی شناسند. سینوار برای در امان ماندن از ترورهای کور رژیم صهیونیستی مخفیانه زندگی می کند و در طول دو دهه گذشته از 6 ترور نافرجام جان سالم به در برده است. یحیی السنوار پس از آخرین حضور عمومی خود در یک ویدیوی ضبط شده در سال 2005، دوباره ناپدید شد تا اینکه در برنامه «عظام پنهان چیست» که شامگاه جمعه 27 می 2022 از شبکه الجزیره پخش شد، ظاهر شد.
صهیونیست ها یحیی سنوار را مغز متفکر بسیاری از عملیات های چریکی به ویژه عملیات موسوم به «بمب تونلی» می دانند که 5 سال پیش اماکن نظامی رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد.
نام یحیی السنوار در عملیات «تخلیه» که در جریان آن یک سایت نظامی رژیم صهیونیستی در شرق رفح هدف قرار گرفت، به طور گسترده مطرح شد. وی که به عنوان طراح و معمار توافقنامه تبادل اسرای فلسطینی با سرباز صهیونیست گیلاد شالیت شناخته می شود، راه حل آزادی حدود 5000 اسیر فلسطینی از زندان های رژیم صهیونیستی را در معاملات مبادله اسرا می داند جزیره از تلاشهای گردانهای قسام در «نبرد شمشیر مقدس» برای ربودن و دستگیری سربازان صهیونیست خبر داد.
لازم به ذکر است که رژیم صهیونیستی در قرارداد تبادل اسرا موسوم به «شالیت» در ازای آزادی سرباز صهیونیست گیلاد شالیت، مجبور به آزادی 1000 اسیر فلسطینی شد.
jahannews به نقل از یستا