به گزارش -، تا اواسط دهه 1320 یخ تهران از یخچال های طبیعی شمیران تامین می شد. ده سال بعد یخچال های صنعتی در تهران راه اندازی شد.
بیش از 40 یخچال برقی در سال 1333 در تهران یخ تولید می کردند که بیش از 6 هزار نفر از طریق فروش و توزیع یخ امرار معاش می کنند. بزرگترین یخچال تهران، یخچال شمشیری، در منطقه واسوانارد قرار دارد. اکثر یخچال های جدید در اکبرآباد و واسوانارد (جنوب غرب تهران) ساخته شده اند.
هر روز صبح، توزیع کنندگان بلوک های یخ را با قاطر تحویل می دادند و به مکان های فروش مانند کیوسک های یخ در خیابان های شلوغ شهر می رفتند.
واحد فروش یخ در یخچال ها ری نام داشت. هر رادیال 12 کیلوگرم، رادیال در یخچال 8 ریال و در هنگام تحویل به فروشنده 1 تومان و به مصرف کننده بین 15 ریال تا 2 تومان فروخته می شد. در فصل گرما در تهران برخی از توزیع کنندگان عمده روزانه 10 هزار تومان یخ توزیع می کردند.
هفته نامه اطلاعات شماره 674 17 خرداد 1333 گزارشی از کارگاه های یخ سازی در تهران نوشت. عکس های این گزارش را ببینید.
223225
khabaronline به نقل از رابو