به گزارش خبرگزاری رابو، یکی از بزرگترین و کثیفترین دروغهای سیاسی معاصر ایران، مربوط به خرید واکسن کرونا است. ویروس کرونا همزمان با دولت دوم حسن روحانی در سراسر جهان گسترش یافت و میلیون ها نفر را به کام مرگ کشید.
بر اساس آنچه در سایت حسن روحانی منتشر شده، شایعه ای که اصولگرایان تندرو منتشر می کنند و مدام به عنوان یک واقعیت تاریخی مطرح می کنند، دروغی خودساخته است و حتی برخی از دولتمردان سابق در این باره گفته اند: دولت روحانی به بهانه تحریم. FATF خرید واکسن را متوقف کرد و او نپذیرفت، اما دولت رئیس جمهور با اقتدار و بدون هیچ امیدی به پایبندی به برنامه جامع اقدام مشترک و FATF، میلیون ها دوز واکسن را وارد کشور کرد و جان شهروندان را نجات داد. . ضمن اینکه در رقابت های اخیر ریاست جمهوری نیز این دروغ را تکرار کردند و اخیرا محمود نبویان نماینده جبهه پایداری در شورای اسلامی گفت: فراموش نمی کنیم که روزانه 700 نفر را می کشتیم و دولت روحانی وارداتی نداشت. واکسن ها به بهانه گروه ویژه اقدام مالی!»
اما واقعیت چیست؟
واقعیت این است که واکسن های شناخته شده جهانی در پاییز 2019 و در چند ماه آخر دولت روحانی وارد چرخه تولید شدند. در خود آمریکا، در آخرین هفته دسامبر 2019، اولین واکسن علیه کرونا به پرستاری به نام ساندرا لیندسی تزریق شد.
علیرغم شایعات کذب، دولت روحانی در دی ماه همان سال یعنی کمتر از یک ماه از اولین تزریق در آمریکا 16 میلیون و 800 هزار دوز واکسن کرونا را از طریق COAX خریداری و پول آن را واریز کرد. سپس قراردادهای دیگری برای خرید واکسن با کشورهای مختلف امضا شد.
بهتر است گزارش خریدهای ایران را از خبرگزاری اصولگرای فارس که منتقد دولت روحانی و حامی دولت رئیسی بوده است بخوانید:
با صدور مجوز واکسن، اولین و مطمئن ترین مکان برای خرید واکسن، ایران تحت تحریم های شدید آمریکا بود و کواکس یک برنامه جهانی برای تضمین دسترسی به واکسن ها برای همه کشورها بود با ورود به بازار، موضوع انحصار واکسن و احتکار توسط کشورهای ثروتمند خطرناک است، از سوی دیگر، کرونا یک بیماری بسیار مسری بود و تنها راه خلاصی از آن، واکسیناسیون همه مردم جهان بود. بنابراین سبد کاکس تشکیل شد تا با دریافت بخشی از واکسن های تولید شده در نقاط مختلف جهان، دسترسی همه مردم جهان به واکسن را فراهم کند.
ایران در ژانویه 16.8 میلیون دوز واکسن COAX را خریداری کرد و با وجود همه مشکلات تحریم ها و مشکلات انتقال پول، مبلغ آن را نیز پرداخت کرد. کواکس متعهد شده بود که 4.2 میلیون دوز از این واکسن را تا پایان فوریه (10 مارس) به ایران تحویل دهد. بر اساس سند ملی واکسیناسیون، ایران تا پایان سال 2019 به 2.6 میلیون دوز واکسن نیاز داشت و با این محاسبه فاز اول واکسیناسیون بدون مشکل اجرا شد. اما ایران از این واکسن ها راضی نبود.
یک ماه پس از خرید COAX، ایران در 16 فوریه اعلام کرد که دو میلیون دوز واکسن روسی اسپوتنیک V را خریداری کرده است. قرار بود این واکسن ها قبل از عید نوروز وارد کشور شود. در 26 آوریل 1400 قرارداد دیگری با روسیه منعقد شد: واردات 60 میلیون دوز واکسن با وعده تحویل در دوره ژوئن تا دسامبر.
خرید بعدی ایران در اسفند ماه از هند بود. یک شرکت خصوصی که نماینده «بهارات» در ایران محسوب میشد، قرارداد خرید دو میلیون دوز واکسن را امضا کرد و بلافاصله مبلغ 500 هزار دوز واکسن را پرداخت کرد. قرار بود بهارات در بهار وارد ایران شود.
چین یکی از بزرگترین صادرکنندگان واکسن بود که بخش بزرگی از نیازهای جهان را تامین می کرد. مذاکرات با چین از دسامبر ادامه داشت و در نهایت در بهار با قرارداد خرید 30 میلیون دوز از این واکسن به پایان رسید. 10 میلیون دوز در بهار 1400 و مابقی تا پایان پاییز.
به این ترتیب ایران قرارداد خرید حداقل 110 میلیون دوز از واکسن را امضا کرده است که قرار بود به تدریج تا پایان پاییز (پایان سال 2021) وارد کشور شود تا مجوز تولید داخلی واکسن را صادر کند. 24 ژوئن). ، 1400). این در حالی است که طبق سند ملی واکسیناسیون، ایران تا پایان پاییز به 65 میلیون دوز و تا پایان سال 120 میلیون دوز واکسن نیاز دارد.
واردات واکسن کرونا
آنچه می خوانید همان گزارش خبرگزاری فارس است که پیش از 3 خرداد 1400، دولت روحانی قرارداد تامین 110 میلیون دوز واکسن کرونا را امضا کرده است.
بنابراین، این اصل که می گویند دولت روحانی به بهانه تحریم و FATF واکسن نخریده است، کذب محض و توهین آشکار است.
به گزارش خبرگزاری فارس، از 110 میلیون دوز قراردادی دولت روحانی، 49 میلیون و 877 هزار دوز واکسن کرونا در بازه زمانی بهمن 1397 تا 30 شهریور 1397 وارد کشور شده است که از این میزان 32 میلیون و 197 هزار دوز در ایران وارد شده است. بیست روز اول شهریور 1400. به همین دلیل شایعاتی مبنی بر خرید این واکسن ها توسط دولت جدید منتشر شد و این در حالی است که وزیر جدید بهداشت در دولت رئیسی در روز دهم شهریور معرفی شد قرارداد، سفارش تولید، واریز وجه و ارسال محموله در آن ده روز اول انجام نشد و مربوط به ماه های قبل بود.
دو هفته بعد بر اساس قراردادهای قبلی منعقد شده در دولت روحانی، 13 میلیون دوز دیگر وارد کشور شد و کل واردات واکسن به 73 میلیون دوز رسید.
تاکنون مشخص شده است که دولت روحانی قرارداد خرید 110 میلیون دوز واکسن کرونا را امضا کرده و تا 30 شهریور حدود 50 میلیون دوز وارد ایران شده است که قبل از موعد مقرر در سند ملی واکسیناسیون بوده است. در این سند آمده بود که تا پایان پاییز 65 میلیون دوز واکسن مورد نیاز بود، اما دولت قراردادی را امضا کرد که تا پایان پاییز 110 میلیون دوز واکسن را تحویل دهد که 50 میلیون دوز آن به کارکنان بخش بهداشت تزریق شد. ایرانیان قبل از رسیدن پاییز.
اما برخی از واکسن های خریداری شده به ایران تحویل داده نشده و یا با تاخیر تحویل داده شده اند. دلیل این امر را از خود خبرگزاری اصولگرای فارس می خوانیم:
وی افزود: با خرید 110 میلیون دوز واکسن، قرار نبود ایران با مشکلی در زمینه واکسیناسیون مواجه شود، اما بیایید به سرنوشت واکسن ها نگاهی بیندازیم؟
COAX اولین فروشنده واکسن به ایران بود: 16.8 میلیون دوز. قرار بود کشورهای تولید کننده واکسن های خود را برای توزیع در کشورهای دیگر به کواکس بدهند. اما در عمل، بسیاری از کشورها به دلیل درگیری های داخلی با گونه های جدید کرونا از انجام این کار خودداری کردند. از سوی دیگر، تقریباً هیچ یک از سازندگان واکسن نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند و تولید بسیار کمتر از حد انتظار اولیه بود. بنابراین، در عمل، COEX در اجرای تعهدات خود در قبال همه کشورها با مشکل مواجه شد. در ایران مشکل دیگری وجود داشت. تحریمهای آمریکا مانع از انتقال وجوه شد و شرکتهای تولیدی را از ارسال محصولات خود به ایران ترساند. به گونه ای بود که تا پایان سال 2019، حتی یک واکسن از تعهد 4.2 میلیون دوز COAX به ایران نرسیده بود. در ماه های آوریل و می، تنها 2.1 میلیون دوز از این واکسن وارد ایران شد و هنوز متوقف شده است.
بزرگترین قرارداد ایران با روسیه بود. یکی 2 میلیون و دیگری 60 میلیون دوز اسپوتنیک. البته روسیه تاکنون بیش از یک میلیارد دوز از این واکسن را به 20 کشور جهان فروخته است، اما با وجود سرمایه گذاری های متعدد در زمینه تولید واکسن در کشورهای مختلف (از جمله ایران)، نتوانسته به سرعت ظرفیت تولید خود را افزایش دهد. تا سال 2019 از دهه اول فقط 300000 دوز و در بهار 600000 دوز وارد کشور شده است. از زمان انعقاد قرارداد بزرگ 60 میلیونی که قرار بود از خرداد ماه شروع شود، هنوز هیچ واکسنی وارد کشور نشده است.
قرارداد بزرگ بعدی با چین بود. اما حتی چین با مشکل تحریم های آمریکا برای صادرات واکسن به ایران مواجه شد. در نهایت دو طرف به این نتیجه رسیدند که واکسن چینی با واسطه صلیب سرخ بدون ذکر نام کشور و سازنده به هلال احمر ایران تحویل داده شود تا خطرات تحریم کاهش یابد. با این حال، تنها 3 میلیون دوز از تعهد 10 میلیون دوز چین در بهار محقق شده است.
بر اساس آنچه خبرگزاری فارس نوشت و در سطور بالا خواندید، دلایل زیر باعث اختلال و تاخیر در واردات واکسن به ایران شد:
– تحریم آمریکا در انتقال وجوه با مشکل مواجه شد و حتی چین در نهایت توانست با وساطت صلیب سرخ به ایران واکسن بفروشد.
– آمریکا کشورهای دیگر را تهدید می کند که به ایران واکسن نفروشند
– تولیدکنندگان واکسن در دنیا کمتر از مقدار مورد انتظار تولید کردند و نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند (به ویژه روسیه و هند که علیرغم توافق واکسن به ایران ندادند).
(دو دلیل اول همان دلایلی است که دولتمردان قبلی گفتند تحریم ها مانع از ورود واکسن می شود).
به طور خلاصه و مفید، دولت روحانی از ابتدای تولید واکسن کرونا در جهان، قرارداد ۱۱۰ میلیون دوز ویروس کرونا را امضا کرد و با وجود مشکلات ذکر شده در گزارش فارس، تا شهریورماه ۵۰ میلیون دوز وارد کشور شد. 20. در ششم مهرماه به نقل از سایت رسمی دولت، پنجاه و نهمین محموله واکسن کرونا وارد ایران شد و تعداد دوزهای وارداتی از مرز ۷۳ میلیون دوز گذشت. همانطور که اشاره کردیم این واکسن ها بر اساس سفارش و قرارداد دولت قبل تولید و وارد شده است.
در دولت مرحوم رئیسی خریدها ادامه یافت و علاوه بر خریدهای قبلی قراردادهای جدیدی نیز منعقد شد. با این تفاوت که پس از گذشت حدود یک سال از تولید واکسن در جهان – و در خود ایران – بازار واکسن مانند ماه های اول با محدودیت تولید و عرضه مواجه نشد و حتی با بیش از تقاضای تولید، قیمت انواع واکسن واکسنهای کرونا در بازارهای جهانی کاهش یافت و در طول مسیر برخلاف ماههای اول، این تولیدکنندگان بودند که به دنبال خریدار بودند تا از این فرصت استثنایی پولساز استفاده کنند.
بنابراین هرکس می گوید دولت روحانی به بهانه تحریم واکسن نخریده است بداند که یا جاهل است، یا دروغ فاحش و دروغگوی حرفه ای است.
29211