اخبار اخبار عمومی

۱۳۰ میلیارد بودجه برای جلوگیری از انقراض این گربه‌سان در ایران

تبلیغات بنری


به گزارش رابو، امروز ۱۸ شهریور روز ملی پلنگ آسیایی است. داستان این روز جالب است و ارزش شنیدن دارد. 18 شهریور 1352 بود که یوزپلنگ مادری به همراه سه توله اش به شهر ففق در استان یزد آمدند. برای یافتن آب و غذا، اما فردی که یوزپلنگ را شناخت، به دلیل ترس از یوزپلنگ به آنها حمله کرد و دو توله یوز را از دست داد توله باقیمانده به نام ماریتا به تهران منتقل شد و در پارکی زندگی کرد و به مدت 9 سال در تهران زندگی کرد و در زمستان سال 1381 در اسارت زندگی کرد، به همین دلیل این روز به نام روز ملی پلنگ آسیایی نامگذاری شد. در ایران.

خبرگزاری ایرنا نوشت: چند سال بعد در آذرماه 1392 دو توله دیگر به بردیسان در تهران منتقل شدند این دو یوزپلنگ کوشکی (یک نر از منطقه حفاظت شده حیات وحش میاندشت) و دیگری دلبر (ماده از توران) بود. ذخیره گاه زیست کره). گربه های در اسارت و تحقیق در مورد رفتار گربه ها به این مکان منتقل شدند اما پس از چندین سال تلاش ناموفق مسئولان به این نتیجه رسیدند که آنها باید به زادگاه خود یعنی توران بازگردند و در شرایط طبیعی تولید مثل کنند که این کار نیز انجام شد. در آوریل 2019. انجام شد

یوزپلنگ ماده دیگری به نام ایران در سال 1375 از دست قاچاقچیان تهران گرفته و به بردیسان منتقل شد تا به همراه کوشکی و دلبر ناجی نسل خود باشد و به سمنان منتقل شد.

در همین حال کارشناسان به این نتیجه رسیدند که کوشکی و دلبر برای تولید مثل بیشتر از آن هستند، بنابراین در دوم بهمن سال 1400 وارد تالار عشق شدند و پس از آن در 22 بهمن ماه به جفت گیری پرداختند 1401 گزارش شد که ایران سه توله نر به دنیا آورده است، البته با سزارین. نر بودن این سه توله نیز امیدی برای حفظ ژنوم این گونه ارزشمند بود.

اما خبر تکان دهنده ای رسید که مادر بچه ها را نمی برد. این تازه شروع ماجرا بود توله ها از مادر جدا شدند و شرایط قرنطینه فراهم شد و تغذیه با دست آغاز شد، اما از آنجایی که یوزپلنگ گونه ای لطیف و منحصر به فرد است و با توجه به عدم تجربه در این زمینه نگهداری از توله های آن دشوار است. گزارش شده است که اولین توله یوزپلنگ در 24 اردیبهشت، سه روز پس از تولدش مرد. با این خبر ترس ها بیشتر شد اما طولی نکشید که توله دوم در 28 می مرد. گمانه زنی ها در مورد احتمال تلف شدن توله سوم آغاز شد و سپس سازمان حفاظت محیط زیست از دامپزشک متخصص دعوت کرد. در یوزپلنگ از آفریقا، و پیتر به ایران سفر کرد و به مدت 5 سال شرایط توله سوم را زیر نظر گرفت. روزها، شیر و مکمل ها مواد خاصی را به همراه داشتند و نگهدارنده توله سگ شروع به تغذیه توله سگ با این مواد کرد.

پس از آن توله ای که تنها 300 گرم وزن داشت دوباره زنده شد و شروع به رشد کرد و نامش را پیروز گذاشتند چون از دو برادر دیگرش قوی تر بود و توانست بر مشکلات و عدم مادری غلبه کند متولد توران سمنان به بردیسان تهران منتقل شد و پس از آن درمانگر به صورت شبانه روزی از پروز مراقبت کرد. او در این مدت فراز و نشیب های زیادی را تجربه کرد اما از همه آنها جان سالم به در برد.

اما پس از همه این اقدامات و اینکه پیروز پسر ایران شده بود، نتوانست زنده بماند و به برادرانش بپیوندد.

البته تمام تلاش و تمرکز سازمان حفاظت محیط زیست بر حفاظت از پلنگ در زیستگاه اصلی آنها متمرکز شده است، بر این اساس برنامه های مدونی تهیه کرده است که برخی از آنها با تصویب شورای عالی محیط زیست در حال اجراست. مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست به خبرنگار ایرنا گفت: بر اساس این سند فرابخشی، دستور تامین اعتبار 130 میلیارد تومانی صادر شد. حمایت از یوزپلنگ از سوی سازمان برنامه و بودجه در این سالگرد ارائه شد.

غلامرضا العبدلی افزود: از آنجایی که یوزپلنگ یک گونه در خطر انقراض است، وجود طرح و سند چند بخشی برای حفاظت از این گونه ارزشمند بسیار حائز اهمیت است، بنابراین برای اولین بار در شورای عالی محیط زیست، الف طرح و سند فرابخشی حفاظت از یوزپلنگ با تصویب رئیس جمهور شهید تشکیل شد و بر اساس آن مقرر شد سازمان برنامه و بودجه ۱۳۰ میلیارد تومان برای حفاظت از یوزپلنگ ایجاد کند و به سازمان امور استخدامی موظف شد. بکارگیری 30 فعال در حوزه محیط زیست همچنین در این جلسه بر استفاده از بخش خصوصی در حفاظت مشارکتی در تولید مثل و زیستگاه تاکید شد.

نظارت بر جمعیت گرگ ها

وی پایش جمعیت در زیستگاه ها را از دیگر اقدامات انجام شده برای حفاظت از یوز عنوان کرد و گفت: در سال 1402 حدود 20 مورد مشاهده مستقیم یوزپلنگ و توله آن در زیستگاه های توران، میاندشت و آنتراپینی 2 ثبت شد. که شناسایی و این دو نفر به نام های حیفا و هلیا مستقیماً توسط محیط بانان و خارج از دوربین تحت نظر قرار گرفتند.

وی ادامه داد: نتایج پایش دوربین در 54 ایستگاه با مشارکت انجمن یوزپلنگ ایران در ذخیره گاه، پناهگاه حیات وحش و پارک ملی توران در سال 1402 حاکی از مشاهده 150 قلاده یوزپلنگ در 40 ایستگاه و 334 مشاهده کفتار در 38 ایستگاه است. ، 247 بار. گرگ در 28 ایستگاه و ببر 132 بار در 17 ایستگاه مشاهده شده است. مهشید و 4. توله های نابالغ (توله های نسل سوم) از این عکس ها شناسایی شدند.

العبدلی همچنین اظهار داشت: نتایج پایش با دوربین در 51 ایستگاه با مشارکت گروه اصطبل در سال 1403 هجری شمسی (تا مرداد 1403 هجری قمری) در ذخیره گاه، ذخیره گاه حیات وحش و پارک ملی توران، 22 مورد مشاهده یوزپلنگ، 40 قلاده را نشان داد. مشاهده کفتارها و 27 مشاهده. مشاهده کفتار: مشاهده گرگ و 23 ببر وجود دارد که در مجموع یک سیاهگوش نر به نام فراز و چهار خانواده (یک سیاه گوش ماده به نام تلخاب و دو توله حدود یک سال و نیم) (یک سیاه گوش ماده، هرب، و دو توله سیاه گوش، حدود یک سال و نیم). نیمه)، (هیلیا ماده و دو توله حدوداً چند ماهه)، (ماده مهشید یک و 4 توله نابالغ چند ماهه – نسل سوم هرب) و هیوا یک ماده از این عکسها انجام خواهد شد و ادامه خواهد داشت یک ماه دیگر و رده بندی کلی نتایج متعاقبا اعلام خواهد شد.

تهیه طرح نجات یوز با همکاری بخش خصوصی

وی بیان کرد: یکی از اقدامات انجام شده تدوین طرح نجات یوزپلنگ با ارتقای حفاظت و امنیت کریدورها و زیستگاه های ارزشمند اطراف مجموعه ذخیره گاه توران به ویژه از طریق حفاظت مشارکتی و در نظر گرفتن سرزمینی بودن یوز است مساحت وسیعی از این زیستگاه ها و کریدورها خارج از مناطق تحت مدیریت قرار دارد و برای حل این مشکل، ایجاد امنیت و افزایش طعمه در زیستگاه های اطراف مجموعه ذخیره گاه توران و راهروها برنامه ریزی شده است.

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: در همین راستا در منطقه شمالی مجموعه حفاظتی توران و مجتمع حفاظتی میاندشت، منطقه ای به نام پل ابریشم یوزکنم در قالب یک پل احداث شد. یادداشت به منظور تفاهم بین استان‌های سمنان و خراسان شمالی، ادارات کل حفاظت محیط‌زیست این استان‌ها و بخش خصوصی انجمن ذخیره‌گاه‌های حیات وحش ایران اقدام به ایجاد سازوکار جدید حفاظتی کردند و 10 دستیار از طریق انجمن ذخیره‌گاه‌های حیات‌وحش جذب شدند. ذخایر ویژه برای افزایش حفاظت در این منطقه.

وی به مشکل کمبود مواد غذایی در این مناطق اشاره کرد و گفت: برای رفع این مشکل تفاهم نامه ای با آهوان طلای دشت سنگسر در منطقه جنوب شرق توران برای ارتقای حفاظت و تحقق هدف ایجاد امنیت منعقد شد. طرفین این شرکت در این زمینه فعالیت داشتند و اگرچه این تفاهم نامه با هدف ایجاد امنیت غذایی منعقد شد، اما با توجه به اینکه فرآیند احیای طعمه یک فرآیند طبیعی و تدریجی است و نیاز به زمان طولانی دارد، بنابراین پرورش در آن ایجاد می شود. . محل و طعمه را در آن رها کنید.

به گفته وی، سازوکارهای مشابهی برای تقویت حفاظت از مناطق جنوب شرقی به سمت کوه های پیر حاجات و طبس و غرب توران به سمت منطقه ک.ک و آهوان خرسی در حال برنامه ریزی است.

العبدلی به رهاسازی مراتع در منطقه امن پارک ملی توران به عنوان زیستگاه اصلی میش به عنوان یکی دیگر از اقدامات سازمان محیط زیست اشاره کرد و گفت: با توجه به وجود بیش از 50 سامانه مرسوم ذکر شده در زیستگاه توران سال‌ها پیش فرآیند آزادسازی مراتع به‌ویژه در منطقه امن انجام شد و در سال 1402 هجری قمری خریدی از مراتع تلخاب به وسعت حدود 5 هزار هکتار انجام شد. واحدهای دامداری با مشارکت سازمان و حمایت بخش خصوصی.

بیمه جاده عباس آباد میامی

وی درباره فنس کشی جاده عباس آباد منتهی به میامی که در وسط زیستگاه اصلی یوزپلنگ در منطقه توران واقع شده است، گفت: برای ایمن سازی محور عباس آباد در منزل یوزپلنگ آسیایی در استانداری سمنان اقداماتی انجام شده است. پیگیری های وزارت راه و شهرسازی اساسا مقرر شد این منطقه حصارکشی شود تا هرکس دیگری بخواهد از این جاده عبور کند بر اثر برخورد با خودروهای عبوری کشته شود.

العبدلی گفت: حصارکشی به صورت پلانی دیده شد و بر اساس آن 70 کیلومتر مساحت مشخص شد که قرار بود بخشی از آن نورپردازی شود و قسمتی دیگر فنس کشی شود در قسمت هایی که حصار وجود دارد. انجام خواهد شد. ساخته شده بود، قرار بود تونل و آب وجود داشته باشد و گذرگاه ها باید تعمیر می شد تا قایق ها از زیر آنها عبور کنند که البته هنوز این کار انجام نشده است، اما حدود 2 کیلومتر برای بهبود دید رانندگان نورپردازی شد. . و حیوان هنگام عبور از جاده.

وی ادامه داد: نصب حدود چهار کیلومتر روشنایی و پایه های آن، نصب هشت دوربین برای کنترل میانگین سرعت، اعمال محدودیت سرعت 90 کیلومتر در ساعت در 45 کیلومتر جاده و نصب 20 تابلوی هشدار دهنده (9 تابلو نصب شده است. و 11 تابلو در دست اجرا می باشد (نصب آن تکمیل شد). نصب 3 تابلو در مسیر برگشت نیز از دیگر اقدامات انجام شده در این راه است.

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست گفت: همچنین طبق توافق صورت گرفته، با واگذاری اعتباری بالغ بر 20 میلیارد تومان برای حصار به طول 10 کیلومتر (5 کیلومتر در دو طرف) موافقت شد. جاده) به سازمان حفاظت محیط زیست و مراحل واگذاری این اعتبار در سال گذشته به پایان نرسید، اما طی ماه های گذشته موافقت نامه ای برای انتقال 50 میلیارد تومان از بودجه وزارت راه به تصویب رسید. سازمان برنامه و بودجه

به گفته وی، مناقصه ای از سوی وزارت راه و شهرسازی برای احداث فنس کشی به طول 10 کیلومتر در دو طرف جاده برگزار شده است.

وی با بیان اینکه مشارکت بخش خصوصی در ایمن سازی جاده عباس آباد به میامی در قالب تفاهم نامه ای با شرکت هواپیمایی ماهان صورت گرفت، گفت: این شرکت متعهد شد 80 کیلومتر از نقاط پرخطر را در مسیر برگشت حفظ کند طبق نقشه، ساخت نرده ها تصویب شد و تا کنون حدود 2 کیلومتر ایمن سازی دیوارها (700 ستون و فاصله بین هر ستون و ستون بعدی) در محدوده نقشه قرار دارد. در اواخر فروردین و اوایل اردیبهشت تکمیل شود.

1.jpg

تجهیزات ساخت و ساز و تقویت

وی افزود: برای حفاظت بهتر، ساخت و تعمیر ایستگاه های حفاظت محیط زیست موجود در منطقه از جمله احداث ایستگاه حفاظت محیط زیست احمدآباد در توران و تعمیر، تکمیل و تجهیز حفاظت محیط زیست تارود، زمان آباد، عباس آباد و قلعه گاه را آغاز کرده ایم. الابدالی گفت. ایستگاه های حفاظتی در میاندشت.» این کار در دو سال گذشته انجام شده است.

وی ادامه داد: 10 دستگاه موتورسیکلت توران، 8 دستگاه موتورسیکلت برای میداندشت، تجهیزات انفرادی برای پاسداران توران و میداندشت، یک فروند پهپاد برای توران، یک دستگاه پهپاد برای میداندشت و یک دستگاه دوربین تله از منابع دولتی تامین شد.

وی به دیگر اقدامات انجام شده در قالب تفاهم نامه با مشارکت بخش خصوصی برای ارتقای تجهیزات اشاره کرد و گفت: انجمن ذخیره های خصوصی 10 دستگاه موتورسیکلت در اختیار منطقه یوزکنم قرار داد و همچنین تجهیزات شخصی را در اختیار 10 دستیار مورد استفاده در منطقه قرار داد. ستاد امنیتی نیز تامین شد و همچنین تامین 2 دستگاه خودرو فوتون، تامین یک دستگاه بیل مکانیکی، یک دستگاه کامیون کوچک در جنوب شرق توران و دو دستگاه موتورسیکلت در جنوب شرق توران از دیگر تجهیزاتی بود که تامین شد. همکاری بخش خصوصی

تقویت منابع آب سمنان و خراسان شمالی

العبدلی ادامه داد: 11 پمپ باد جدید علاوه بر پنج پمپ باد قدیمی، تعمیر 4 عدد از آنها، نصب 4 مخزن آب و مخزن سه چرخ به ظرفیت 4000 لیتر و 2000 لیتر و انتقال آب به دشت حرب توران از طریق لوله کشی از مخازن توران و همچنین در یک مجتمع حفاظتی در میدانشت، تعمیر 15 بند خاکی و خرید یک پمپ آب احداث شد.

آگاهی عمومی

وی بر نقش آموزش در گسترش آگاهی از اهمیت حفاظت از گونه های گرانبهای پلنگ تاکید کرد و گفت: آموزش حضوری گله داران بر روی 48 سامانه مرسوم، آموزش گروهی طی کارگاه آموزشی 80 تا 100 نفر برای جوامع محلی. در مجتمع حفاظتی توران و آموزش حضوری 30 دامدار مجتمع حفاظتی میاندشت و برگزاری روز ملی پلنگ در هر دو استان از جمله برنامه های آموزشی در این راستا است.

برنامه های مرتبط با آموزش در خانواده ها

العبدلی افزود: برنامه تحقیقاتی اجرایی مرکز تکثیر و پرورش یوزپلنگ آسیایی در اسارت و نیمه اسارت در مجموعه حفاظتی توران اجرا می شود و استانداردهای این مرکز با همکاری بخش خصوصی در حال استانداردسازی است. علاوه بر برگزاری جلسات تخصصی دامپزشکی. رویه های دامپزشکی و توسعه یک برنامه اصلاح نژاد نیمه اسیر، که یک برنامه در حال انجام است.

وی ادامه داد: هم اکنون در مرکز تکثیر و تکثیر یوزپلنگ آسیایی اسیر و نیمه اسیر در مجتمع ذخیره گاه توران، یک قلاده یوزپلنگ ماده 16 ساله، یک یوز نر 12 ساله، یک یوزپلنگ ماده بالغ و 2 قطعه وجود دارد. یوزپلنگ ماده مجرد. – یوزپلنگ ماده یک و نیم ساله علاوه بر یک توله یک ساله که اخیراً بدون مادر از منطقه یوزکنم از طبیعت گرفته شده است در یک گروه کوچک و متمرکز از محوطه نگهداری می شود. به ذخیره منتقل می شود. مرکز توران و به این گروه اضافه شد.

233217

تبلیغات بنری

khabaronline به نقل از رابو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *