به گزارش خبرگزاری رابو به نقل از روابط عمومی موزه سینما، پژمان بازغی که اجرای برنامه را بر عهده داشت، ضمن خیرمقدم به مهمانان این مراسم گفت: این کنسرت فرصتی است برای دور هم جمع شدن دوباره اهالی سینما و امیدوارم که این سنت تا سالیان متمادی ادامه خواهد داشت. خوب است که انسان نام نیک به جا بگذارد. این افتخار را داشتم که سال ها در خدمت استاد نیروی انتظامی باشم و در اجراهای تئاتری و سینمایی ایشان را همراهی کنم.
وی ادامه داد: اخلاق حرفه ای را از پلیس که حلقه مفقوده سینمای ایران است آموختم.
موزه ها امن ترین مکان فرهنگی برای فرزندان ما هستند
بزقی ادامه داد: ابتدا باید تلاش کنیم به مردم و همکاران خود احترام بگذاریم و این وظیفه هنرمندان است. تعظمی آدم بسیار منظمی بود و چندین بار فیلمنامه را مطالعه کرده بود و حتی قبل از رسیدن تیم خرید به محل فیلمبرداری رفت و فیلمنامه را بررسی کرد و ایده هایی را برای آن نوشت.
بزغی بیان کرد: این مراسم یادبود به همت موزه پروفسور تعزمی و آقای شکرخدا گودرزی سندیکای بازیگران خانه سینما که افتخار همکاری با ایشان را به عنوان رئیس دارم و همچنین موزه سینما به مدیریت برگزار شد. مجید اسماعیلی. .
وی افزود: از مدیرعامل موزه فیلم قول گرفتیم که بازدید از موزه فیلم در روز ولادت استاد تعظمی برای مردم رایگان است و ایشان در تلاش برای تحقق این امر هستند. موزهها امنترین مکان فرهنگی برای فرزندان ما هستند و موزه سینما نیز بخش مهمی از فرهنگ تصویری این سرزمین را در خود جای داده است که مردم باید از آن دیدن کنند. از استاد مهرجویی یاد می کنم که در کنار استاد تعزمی آثار بسیار ارزنده ای را تولید کردند که از بزرگ ترین آثار سینمای ایران به شمار می روند. ایران یکی از کشورهایی است که پس از اختراع دوربین به سرعت وارد کشور شد و در این موزه گنجینه ای بی نظیر از فرهنگ گذشته و آثار سینمایی وجود دارد.
داشتن عنصر اخلاق باعث ماندگاری هنر می شود
سپس ماجد اسماعیلی مدیر موزه سینما طی سخنانی گفت: دفتر آقای تعظمی در موزه سینما قرار داشت و گاهی همکاران قدیمی ما در موزه سینما خاطرات ایشان را بیان می کردند. من همیشه به این فکر کرده ام که چرا برخی از بازیگران موفق به کسب محبوبیت نمی شوند. این موضوع فقط مربوط به هنر آنها نیست، همیشه از خوش اخلاقی، مهربانی و محبت استاد ذن نسبت به اطرافیانش حرف هایی زده می شود. اگر عنصر اخلاق را جزئی از کار خود بدانیم قطعا هنرمان ادامه خواهد داشت. خوشحالم که این مراسم امروز در موزه سینما برگزار می شود.
پلیس یک شخصیت ملی است
در ادامه این مراسم شاکرخدا گودرزی سرپرست موزه استادیوم تعزیمی نیز گفت: تعظمی کسی است که توانست اولین رکورد جهانی سینمای ایران را با خود به ارمغان بیاورد و در راس دنیای بازیگری بنشیند و مدعی هستند. که سینمای ایران سینمای شایسته ای است. این افتخار و سربلندی نصیب فرزندان برومندی چون ماجد، شهاب و رامین می شود و افرادی چون سروش و جالانوش این راه عزیز را ادامه می دهند. از جناب آقای دکتر اسماعیلی و همکاران ایشان برای برگزاری این مراسم قدردانی می کنم. از علی دهکردی و پژمان بزغی هم ممنونم. هر سال یک مهمانی کوچک در خانه موزه معلم پلیس برگزار می کردیم و تولد معلم را جشن می گرفتیم.
گدرزی ادامه داد: تزامی یک چهره ملی است و باید با توجه به جایگاهی که دارد مورد تجلیل قرار می گرفت. به همین منظور جشن تولد وی امسال با مشارکت انجمن بازیگران خانه سینما، موزه سینما و خانه موزه استاد تعظمی برگزار می شود. من در فیلم مکانی برای زندگی بازی کردم و چیزهای زیادی از آن یاد گرفتم. او روشی را که از گروه ملی هنر تئاتر به سینمای ایران آورد معرفی کرد. جایی که بازیگری را باید باور کرد و بازیگر را نباید بازی کرد و بهتر است نقش را زندگی کرد. تعظمی آثار تئاتر و تله تئاتر زیادی در کارنامه خود دارد و در هزاردستان نقشی را ایفا کردند که برای همیشه و برای همه نسل ها به یادگار خواهد ماند.
مجید اعظمی نیز در سخنانی کوتاه گفت: به داشتن چنین پدری افتخار می کنم و نامش برای همیشه ماندگار است.
تزامی شخصیتی دوستانه داشت و خود را معلم نمی دانست
همانطور که نظام الدین کیایی یکی از صداپیشه های مطرح سینمای ایران گفت: درباره زندگی استاد پلیس و ابعاد بیرونی او کتاب های زیادی نوشته شده و فیلم های زیادی تولید شده است. بین ما دوستی و آشنایی بود و خیلی همدیگر را می شناختیم. یادم هست یک روز برای نمایش فیلم دعوت شده بود و خیلی ها برای تست بازیگری به موزه سینما آمدند. پلیس را در میان جمعیت دیدم و بسیار تعجب کردم. او معتقد بود سینما تغییر کرده و نیاز به تفکر جدیدی دارد و می خواستم ببینم آیا شایسته این سینما و ایده های کارگردان جدید هستم؟ او شخصیت بسیار قابل احترامی بود که هرگز خود را استاد بازیگری نمی دانست و فردی بسیار دوست داشتنی و سخت نوش بود.
کیایی ادامه داد: تاظمی برای گفتن یک دیالوگ ساده تمرین های زیادی برای ارائه نقش خود با اعتبار انجام داد و قبل از حضور در مقابل دوربین از خدا کمک گرفت و به او اعتماد کرد.
بزغی پس از پایان مراسم گفت: از اعضای سندیکای بازیگران سینما گلایه دارم که تعداد کمی از اعضا در چنین مراسمی حضور داشتند، در حالی که حضور در این مراسم کمک زیادی به یادگیری بازیگران به ویژه جوانان می کند.
در ادامه این مراسم، بخشی از نقش آفرینی پلیس به صورت ویدئویی در ساختمان اصلی کاخ باغ بهشت به نمایش درآمد.
این نظم فردی بود که زندگی را ایجاد کرد
ایرج راد بازیگر سرشناس سینما و تئاتر و سرپرست تئاتر در ادامه این مراسم گفت: ای کاش آقای تازمی زنده بودند و با حضور ایشان جشن تولد 100 سالگی اش را می گرفتیم. تعظمی همیشه برای هر گروهی زندگی و شادی می آورد و مورد تحسین همگان قرار می گرفت. او کسی بود که زندگی می کرد و به دیگران امید می داد. روحیه خاصی در حضور استاد پلیس وجود داشت و فکر نمی کنم هیچ وقت ما را ترک کرد. این هنرمند هنوز زنده خواهد بود و من ناراحتم که بیلبوردهای این کشور از تصویر او در روز تولدش خالی است. تعظیمی انسانی بی نظیر و خردمند و هنرمند ملی درجه یک جهانی بود که برای فرهنگ و هنر این دیار زحمات فراوانی متحمل شد.
این هنرمند خاطرنشان کرد: تزامی حضور درخشانی روی صحنه داشت و کار خود را با خواندن قبل از پرده آغاز کرد و به اوج رسید. او استاد سینما و بازیگر سینما بود و چنین شخصیتی جایگاه ویژه ای دارد و ما هنوز قدر این افراد را که باعث افتخار این کشور می شوند نمی دانیم. سالها افتخار آشنایی با ایشان را داشتم. چهار سال در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران به فاصله بیست و یک سال کنارش نشستم و هنرمندی را دیدم که هرگز فراموش نمی شود. تزمزی در همان زمان در فیلم «گاو» بازی کرده بود، اما همیشه سر کلاس حاضر بود، در حالی که معلمان از اینکه در مقابل او استاد خطاب شوند، خجالت می کشیدند. تعزمی مطالعاتی را که قرار بود در کلاس انجام دهد مانند یک دانش آموز علاقه مند انجام می داد و مطالب زیادی در رابطه با او وجود دارد.
استاد پلیس یک فرد استثنایی بود
راد ادامه داد: وقت شناسی او را همه می دانستند و من به حضور در مدیریت تئاتر و گروه تئاتر مردمی که نصاریان استاد و شیوخ آن گروه بودند، افتخار می کردم. زنزمی دارای ویژگی های اخلاقی بود که افراد زیادی از آن اطلاع نداشتند. او مکانی در خانه تئاتر برای کمک به نیازمندان ایجاد کرد و هیچکس از آن خبر نداشت. هر سال قبل از پایان سال فهرستی تهیه می کرد که در آن هدایایی بین هنرمندان نیازمند توزیع می شد و هدایا و اثاثیه را خودش تهیه می کرد و بدون اینکه هنرمندان از منبع آن اطلاعی داشته باشند، تحویل می گرفتند. در روزهای آخر عمرش از من و پسرش مجید خواست که به خیرین مدرسه برویم و با خیرین مدرسه مدرسه ای ساختند. افرادی مانند زانمیر افراد استثنایی هستند که ذاتاً هنرمند هستند و افراد بزرگی هستند. او برای همیشه افتخار هنرهای نمایشی این کشور خواهد بود.
زادروز پرویز برتوی را به انجمن بازیگران خانه سینما تبریک می گوییم
در ادامه این مهمانی، بزرگی گفت: امروز تولد پرویز پرستویی از دیگر استادان سینمای ایران است.
این نظم و انضباط فروتنانه در تعقیب یادگیری بود
کوروش سلیمانی نایب رئیس انجمن بازیگران سینمای خان گفت: باعث افتخارم بود که روزی با استاد ساریگیان که داور جشنواره تئاتر فجر بود کارم را روی صحنه دیدند.
تعزمی ویژگی های بازیگری زیادی داشت که یکی از آنها این است که وقتی زندگی او را مرور می کنیم با یک تجربه زندگی متفاوت مواجه می شویم. تعزمی از کودکی کار کرد و مشاغل مختلف را در بین مردم پشت سر گذاشت و سختی ها و تلخی های زیادی را متحمل شد تا اینکه به مقامی معتبر رسید. این تجربه زیسته در آثار او وجود دارد.
سلیمانی افزود: او در پنجاه سالگی برای یادگیری بازیگری وارد دانشگاه شد و به نظر می رسد این موضوع بسیار ستودنی است و با کمال فروتنی به یادگیری ادامه داده است. تعظمی در انتخاب آثار خود دقت زیادی داشت و به همین دلیل عمده کارنامه او را آثار شاخص تشکیل می دهد. تعظمی کارگردان بزرگی بود و تئاترهای تلویزیونی بسیار موفقی با بازیگران مشهور داشت.
در ادامه این کنسرت، فاضل جمشیدی قطعه «هزارداستان» را اجرا کرد.
نظم و انضباط اعتبار ویژه ای برای هر نوبت اعطا می کند
آن طور که علی دهکردی، مدیرعامل خانه سینما در مورد تازه ای گفت: خوشحالم که در دورانی زندگی کردم که امثال آقایان تعظمی، کشاورز، نصاریان مشایخی و داود رشیدی در سینمای ایران حضور داشتند، افرادی که ملموس به حساب می آیند. و میراث فرهنگی زنده کشورمان. تعزیمی مرد بزرگ و بی نظیری بود درباره او صحبت های زیادی شد و نقش هایش پر رنگ بود. او برای هر نقش اعتبار خاصی قائل بود و بازی برایش اهمیت انکارناپذیری داشت. زازمی در زلزله بم و آذربایجان پیش قدم شد و کمک های زیادی برای نیازمندان جمع آوری کرد. من به عنوان نماینده اتحادیه های سینمایی ایران از برگزاری چنین رویدادهایی تشکر و قدردانی می کنم.
جلانوش نظمی نوه زنده یاد عزت الله نظمی گفت: پدربزرگ نمونه بود و در روزهای اول مدرسه ما را همراهی می کرد. او همیشه از من می خواست که همه چیزهایی را که دارم و می خواهم به اشتراک بگذارم.
در پایان این مراسم یادگاری از سوی رئیس موزه سینما به همسر استاد عزت الله تعظمی اهدا شد.
22057
khabaronline به نقل از رابو