پرواز مستلزم ایجاد نیروی بالابر است و برای آن به مولکول های هوا نیاز دارید، اما هر چه بالاتر بروید، مولکول ها چگالی کمتری دارند. در این شرایط کدام حشره می تواند در آسمان پرواز کند؟
پاسخ به دو بخش خلاصه می شود: بالاترین ارتفاعی که تا به حال پرواز حشره پرنده را دیده ایم، و بالاترین ارتفاعی که یک حشره می تواند از نظر تئوری پرواز کند. با این حال، فقط به این دلیل که یک زنبور نمی خواهد از قله اورست بالا برود به این معنی نیست که نمی تواند.
رکورد جهانی گینس برای بالاترین پرواز در بین حشرات، پروانه کوچک لاک پشتی است.کهیر) متعلق به اوست این پروانه های مهاجر بر فراز یخچال زمو در شرق هیمالیا در ارتفاع چشمگیر 5791 متری دیده شدند. اگر دوست داشتند صعود کنند با این توانایی می توانستند قله کلیمانجارو را فتح کنند اما حشره دیگری وجود دارد که از نظر تئوری می تواند به بام دنیا صعود کند و آن تبت است.
گروهی از دانشمندان در چین زنبورهای نر ایجاد کردند بمب های بی پروا آنها آنها را به ارتفاع حدود 3250 متری بردند و به داخل اتاقک پروازی که از پلکسی گلاس ساخته شده بود انداختند. آنها سپس فشار هوا را در اتاق پرواز با استفاده از یک پمپ دستی تنظیم کردند تا ببینند چگونه این کار بر توانایی آنها برای پرواز تأثیر می گذارد.
توانایی شناور شدن در هوا با صعود عمودی کنترل شده در داخل لوله نشان داده شده است. دانشمندان این کار را در فواصل منظم برای ارزیابی حداکثر ارتفاع پرواز انجام دادند و نشان دادند که زنبورها می توانند با فشار جوی معادل فشار هوا در ارتفاع 9000 متری در هوا شناور شوند. این ارتفاع 100 متر بالاتر از قله اورست است.
شاید دیدن گونه های مهاجری مانند پروانه لاک پشت کوچک در ارتفاعات چندان تعجب آور نباشد. زیرا بادهای اطراف ممکن است در سفر سالانه به آنها کمک کند. به همین ترتیب، موجودی مانند زنبور علوفه جوی ممکن است کاندید مناسبی برای پرواز در آن ارتفاع نباشد، بلکه یک زنبور عسل است. برای خط تیره خلاف این را ثابت می کند.
نویسندگان مطالعه نتیجه گرفتند: “عملکرد نهایی پرواز کم فشار که در اینجا مستند شده است، غیرمنتظره است و پرواز درجا در یک محیط کنترل شده مانند آن مورد نشان داده شده است.”
227227
khabaronline به نقل از رابو