اخبار اخبار عمومی

عادل فردوسی‌پور داغ مهاجرت نخبگان را زنده کرد/ آمارهای رسمی: ۱۶ هزار ویزای تحصیلی طی۱۲ سال اخیر/ ایرانی‌ها برای سرمایه‌گذاری کدام کشور می‌روند؟

تبلیغات بنری


به گزارش رابو، عادل فردوسی پور در برنامه فوتبال 360 آمار عجیبی از مهاجرت دانشجویانش به دانشگاه داد و گفت که از 60 دانشجوی کلاس من 53 نفر مهاجرت کردند.

این قضیه بهانه ای شد برای رفتن به یک برنامه قدیمی در دانشگاه شریف. رصدخانه مهاجرت ایران در دانشگاه صنعتی شریف در راستای وظایف خود در ارائه آمار مهاجرت، صبح روز چهارشنبه 8 آذر 1401 در مراسم رونمایی از سالنامه مهاجرت ایران در سال 1401، آخرین نسخه از روند مهاجرت ایران را منتشر کرد.

سالنامه مهاجرت ایران 1401 نشان دهنده آخرین و به روزترین آمار و اطلاعات در زمینه مهاجرت بین المللی در ایران و جهان است. در این سالنامه طی شهریور ماه سال گذشته آمار مهاجرت از ایران به خارج و از خارج به ایران در 10 فصل تهیه شد.

بر اساس این سالنامه، در سال 2020، رتبه ایرانیان اعزام کننده و پذیرش مهاجر در بین کشورهای جهان به ترتیب 54 و 23 بوده است. در حالی که رتبه ایران در پذیرش و اعزام مهاجران جهانی در چارک برتر است و میزان پذیرش دانشجو و نرخ اعزام دانشجو تقریباً برابر است، اما در شاخص هایی مانند رقابت پذیری برای استعدادها و ذهن ها رتبه پایینی دارد.

طبق آمار سالنامه مهاجرت ایرانیان 1401، ایرانیان در سه سال گذشته بیش از 2000 ویزا برای استارت آپ، کارآفرینی، سرمایه گذاری یا خوداشتغالی از کانادا و انگلیس دریافت کرده اند.

همچنین بر اساس آمار این سالنامه، در سال های 2010 تا 2021 به طور متوسط ​​86000 ویزای غیر توریستی یا مجوز اقامت برای ایرانیان در اروپا، آمریکای شمالی، استرالیا، ترکیه و سایر کشورهای OECD صادر شده است.

ترکیه یک مقصد سرمایه گذاری برای ایرانیان است

از سال 2018، ترکیه به یکی از مقاصد اصلی سرمایه گذاری برای ایرانیان تبدیل شده است. به طوری که خانه های خریداری شده توسط ایرانی ها و شرکت های ثبت شده در این کشور افزایش چشمگیری داشته است. ایرانی ها در سال های 2020 و 2021 رتبه اول خرید خانه در ترکیه را کسب کردند.

دپارتمان امور اجتماعی و اقتصادی سازمان ملل متحد به‌عنوان نهادی که مجموع داده‌های ورود و خروج مهاجران از کشورها را منتشر می‌کند، در آخرین به‌روزرسانی خود برای سال 2020، تعداد مهاجران ایرانی را حدود 1.325 هزار نفر و تعداد آن‌ها را تخمین زد. ورود مهاجران به آن ایران 2 میلیون و 797 هزار نفر تخمین زده می شود.

بهرام سلواتی مدیر دیده بان هجرت ایرانیان در مراسم رونمایی از سالنامه هجرت ایرانیان 1401 گفت: سالنامه هجرت ایران کامل ترین و جامع ترین مجموعه ای است که می توان برای مهاجرت در نظر گرفت.

وی تصریح کرد: یکی از ویژگی های سالنامه 1401 هجری قمری اضافه شدن بخشی به مهاجرت های اقلیمی است که موضوعی است که در کشور دچار بی توجهی شدید است. امروزه مهاجرت تجاری نیز مطرح است، اما همچنان با کمبود آمار در این زمینه مواجه هستیم.

مدیر دیده بان هجرت ایران ادامه داد: فصل دهم این سالنامه ارزیابی و حاکمیت اداری در کشور است و تحلیل هایی در این زمینه اضافه شده است. بخش مهمی از سالنامه با عنوان ملاحظات آماری است که اعتبار آماری را دقیق تر می کند که معمولاً از آن غفلت می شود.

سلواتی اضافه کرد: در مورد شاخص های مهاجرتی در کشور مورد غفلت هستیم و معمولا با ما همکاری نمی کنند و این باعث می شود نتوانیم آمار دقیقی به دست آوریم.

مدیر دیده بان هجرت ایران گفت: 95 هزار و 9 دانشجوی ایرانی در خارج از کشور داریم که اجازه ورود نداشتیم و نتوانستیم در سالنامه این موضوع را ذکر کنیم و سازمان امور دانشجویان نیز به آن توجهی نکرده است.

وی افزود: تاکنون هیچ گونه عمدی یا دستکاری در داده ها صورت نگرفته است و همواره تلاش کرده ایم تا وظایف خود را به درستی انجام دهیم و دیده بان هجرت ایران به عنوان یک موسسه تحقیقاتی و مطالعاتی توانسته است کار را با وجود تمام تلاش ها پیش ببرد. کمبودها.” امیدواریم حمایت جامعه مستقل خود را حفظ کنیم.

سلواتی تاکید کرد: ما در هر شرایطی متهم به باج خواهی می شویم، اما اطلاعات و داده های ما به درستی بیان شده است و دو سال پیش نسبت به افزایش مهاجرت ایرانیان هشدار دادیم.

مدیر دیده بان مهاجرت ایرانیان گفت: ترازهای گذشته را رد کردیم و در دو سال گذشته کمتر از 2 میلیون ایرانی خارج از کشور داشتیم اما در آخرین آمار بین سال های 2010 تا 2021، 86 هزار ویزای غیر توریستی و مجوز اقامت گرفتیم.

سلواتی بیان کرد: ما مهاجرت را به روش سنتی به برخی مقاصد فرستاده ایم و پیوندهای خانوادگی به عنوان یک جاذبه در آن کشورها خواهد بود، یعنی هر چه تعداد ایرانیان در ترکیه بیشتر شود، در سال های آینده شاهد افزایش آنها خواهیم بود. همون کشور

وی در پایان افزود: در 12 سال گذشته 16 هزار ویزای تحصیلی و 12 هزار ویزای کار گرفته ایم.

تبلیغات بنری

khabaronline به نقل از رابو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *