اخبار اخبار تکنولوژی

ذینفعان فیلترینگ در لایه‌های کارشناسی به دولت دروغ می‌گویند

تبلیغات بنری


تینا مزدکی: حامد بیدی، بنیانگذار کمپین و از فعالان عرصه حقوق اینترنتی مهمان کافه خبر رابو بود. وی با بیان اینکه موفقیت یا عدم موفقیت کمپین ها ملاک و شاخص ارزیابی آنها نیست، گفت: تبلیغات صدای مردم است یا خیر، صدایی که از مردم می آید گاهی می تواند تأثیر قابل توجهی دارد و گاهی می تواند چیزی را به تأخیر بیندازد و گاهی می تواند تأثیر بگذارد.»

حامد بدیعی در خصوص طرح حفاظت گفت: در سال 1400 که طرح حفاظتی تدوین شد، کمپین تشکیل شد و امروز بیشترین امضا در سکوی کمپین است که این کمپین بیش از یک میلیون امضا به دست آورده است تا کنون، و پیام روشنی برای مردم داشت که طرح حفاظت را در مجلس ترویج کردند.

او معتقد است که این کمپین در آن مرحله یک اقدام جمعی منحصربه‌فرد بود، زیرا جامعه، نهادهای مدنی، اتحادیه‌ها، احزاب سیاسی و استارت‌آپ‌ها برای مخالفت با طرح حمایتی به این مطالبه پیوستند. در نهایت نتیجه نسبتاً خوبی حاصل شد، شاید اگر این مطالبات و این حرکت نبود، این طرح خیلی زودتر تصویب می شد.

با اینترنت، طبقات می خواستند بخش نخبگان جامعه را ساکت کنند

وی با اشاره به اینترنت کاست گفت: اینترنت کاست یکی از طرح های مورد نظر مسئولان است تا با کمک این طرح صدای نخبگان جامعه را خاموش کنند و به اساتید دانشگاه، خبرنگاران و برنامه نویسان فرصت دهند. اینترنت بدون فیلتر، بگذار ببندند و بقیه مردم از اینترنت فیلتر شده استفاده کنند، من با این موضوع مواجه شدم: «این طرح بارها با مخالفت، مقابله شده و اگر الان اتفاق بیفتد، بسیار محدود و موردی است».

این فعال حقوق اینترنتی معتقد است حتی اگر این اقدامات تاثیری نداشته باشد، حداقل در افزایش آگاهی است. مردم با کمک این مطالبات متوجه می شوند که حقوقی دارند و این حقوق پایمال می شود. این آگاهی جنبه ارزشمند فعالیت و کمپین مردمی را نشان می دهد.

آیا دولت توانایی سیاست گذاری را دارد؟

حمید بدیعی با اشاره به اینکه یک روند وجود دارد و اینترنت طبقاتی یکی از آن طرح‌هایی بود که باید در همین روند مورد بازنگری قرار گیرد و اساساً دولت‌ها باید بر اساس چشم‌اندازهایی که در شورای عالی فضای مجازی طراحی و تصویب شده است، حرکت کنند. دولت قبل بسیار کامل، کامل و حتی بیش از حد بود که بحث اینترنت لایه‌ای در آن دولت پیش می‌رفت و در سال‌های اولیه انتظار می‌رفت که اینترنت لایه‌ای جامع‌تر اجرا شود، اما محقق شد. با مقاومت مدنی و بسیار محدود باقی مانده است که دولت فعلی چگونه با مشکل اینترنت لایه ای برخورد خواهد کرد و آیا می تواند در این زمینه تغییر ایجاد کند، ما را به این سؤال بزرگ سوق می دهد: اساساً آیا دولت در موقعیتی است که بتواند در این زمینه سیاست گذاری کند؟ حوزه فناوری و اینترنت؟

یک نگاه محدود ما را به جایی نمی برد جز یک قطع کامل اینترنت!

این کارشناس گفت: سیاست‌های کلی در حوزه حاکمیت اینترنت یا به اصطلاح «حاکمیت فضای مجازی» دولت، چیزی است که مدت‌هاست در شورای عالی فضای مجازی و نهادهای عالی تصویب و طراحی شده است اسنادی که دولت ها باید از آنها پیروی کنند مشخص است اسناد همچنین مربوط به مصوبات بسیار محدود و امنیتی است که اجرای آنها تنها منجر به قطع کامل اینترنت و بهره مندی ما از فناوری های جهانی می شود می تواند در تصمیم گیری و درک بهتر وضعیت فعلی کمک کند.

کسانی که از انحلال سود می برند در سطوح کارشناسی به دولت دروغ می گویند

انحلال از نظر فنی امکان پذیر نیست.

وی در این خصوص به موضوع فیلترینگ اشاره کرد و گفت: در دنیای شبکه جهانی اگر بخواهید فیلترینگ 100 درصدی را اجرا کنید چاره ای جز قطع کامل اینترنت ندارید، اما چون قطع اینترنت باعث می شود آسیب در سطح علمی، آکادمیک و زیرساختی و یا حتی در سطح عمومی وجود ندارد شما می توانید اینترنت را به طور کامل قطع کنید زیرا هر آسیب پذیری که افراد را به شبکه جهانی متصل می کند راهی برای دور زدن فیلتر ایجاد می کند، بنابراین فیلترینگ از نظر فنی نیست. ممکن است.»

چرا دولت ها به دنبال انحلال بودند؟

حمید بیدی در پاسخ به این سوال امسال که چرا دولت ها به دنبال انحلال بودند، گفت: در کلاس های کارشناسی به دولت ها دروغ می گویند و به این راحتی به این سوال پاسخ داده می شود. ذینفعان درگیر در انحلال؛ آنها زیرساخت نرم افزار، سخت افزار و فیلتر را ایجاد می کنند. به همین ترتیب ذی نفعان مالی، غیرمستقیم و غیره در این زمینه وجود دارد که نفع آنها ادامه این سیاست است. بنابراین می بینیم که در 20 سال گذشته از دولت آقایان خاتمی و احمدی نژاد تا دولت جدید این سیاست ها همیشه وجود داشته است. فیلتر شد و مردم دوباره با فناوری جدید فیلتر را دور زدند، سیستم فیلترینگ مدرن تری را آوردند و دوباره فناوری ها و فعالان از آن سبقت گرفتند. این بازی موش و گربه حداقل در 20 سال گذشته جواب نداده است. حالا باید به چیزی رسیده باشند که کارشناسان و دلسوزان سال ها می گویند. انحلال نه تنها راه حل نیست، از نظر فنی اصلا امکان پذیر نیست. حالا شاید حرف جدیدی در حوزه کارشناسان زده شود و یکی بگوید که انحلال چاره کار نیست، صحبت کنیم و فکری کنیم. من فکر می کنم که چنین مدلی در دولت جدید شروع به ظهور کرده است، حداقل نشانه هایی از آن وجود دارد. وی افزود: موفقیت یا عدم موفقیت بستگی به بسیاری از مسائل دارد اما قطعا دولت می تواند در این امر موثر باشد.

58323

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *