به گزارش -، اگرچه سیاست های خصمانه رژیم صهیونیستی علیه ایران وارد مرحله جدیدی شده است، اما به گفته کارشناسان، مدیریت بازارها در این فضای حساس موفق بوده است.
عملیات 16 مهر یک اقدام سیاسی و نظامی بود که نه تنها ایران بلکه کل اقتصاد جهانی را درگیر کرد. از آن روز تاکنون اقدامات جنگی اسرائیل و حمله مستقیم آن به مردم فلسطین و لبنان منجر به کشته شدن هزاران نفر و نوسانات بسیاری در بازارهای جهانی شده است. از آغاز عملیات در 7 اکتبر، قیمت هر اونس طلا در بازار جهانی از حدود 1000 دلار به 2650 دلار در روز چهارشنبه (روز پس از حمله موشکی به اسرائیل) رسیده است. در همین حال، پس از حمله سپاه پاسداران ایران به اسرائیل، برخی نوسانات بازار کمتر از حد انتظار است. در عین حال، بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که بازارهای جهانی در یک الگوی هولدینگ قرار دارند و این واکنش های معتدل نیز ناشی از اتخاذ سیاست صبر و انتظار معامله گران است. تهدید جدید اسرائیل علیه تأسیسات نفتی ایران جهان را به وحشت انداخته و باعث افزایش قیمت نفت شده است. آنچه بایدن اعلام کرد اکنون زمینه را برای رشد قیمت نفت در بازارهای جهانی فراهم کرده است.
در همین راستا، علی سکینی، تحلیلگر بازار در گفت و گو با رابو، پس از ارزیابی تحولات بازارها پس از حمله ایران به اسرائیل و اجرای عملیات صدیق دو، اظهار داشت: قیمت نفت افزایش یافته است و اگر اونس اندکی کاهش یافته است، در قیمت روز دوشنبه باقی خواهد ماند و این موضوع دیگر وجود ندارد. جنگ اسرائیل و اتفاقاً این واکنش معتدل نیز منطقی است.
وی درباره وضعیت بورس سایر کشورها گفت: این تصور که همه بازارهای جهانی متاثر از تحولات خاورمیانه خواهند شد، دقت کافی ندارد. به عنوان مثال می توان دید که بورس شانگهای پس از حمله موشکی به اسرائیل و البته تنش های فزاینده دیگر در خاورمیانه که بیشتر ناشی از سیاست داخلی چین است، روند مثبت خود را حفظ کرد.
اسکینی تاکید می کند که وضعیت هر بازار باید به طور خاص مورد مطالعه قرار گیرد تا نقش عوامل مختلف در تحولات آن بررسی شود.
این تحلیلگر بازار اوراق بهادار تهران با اشاره به افت نسبتاً جزئی شاخص در بورس اوراق بهادار تهران، گفت: باید به این نکته توجه داشت که ماه هاست وضعیت بازار سرمایه در کشور ما نامطلوب بوده و رنگ قرمز رنگ اصلی آن بوده است. بورس اوراق بهادار.» بازار در اکثر ماه ها من فکر میکنم این واقعیت که در روز چهارشنبه شاهد افت قابلتوجهی در بازار نبودیم به دلیل افت چند ماه اخیر است که به اصطلاح بازار را به پایینترین سطح خود رسانده است.»
وی با این تعبیر که بازارها نسبت به تنش ها حساسیت خود را از دست داده اند، مخالفت کرد و تصریح کرد: من معتقدم که وقتی رهبر حزب الله لبنان به شهادت رسید، همه شاخص ها در بازار سرمایه منفی شدند پیام رهبری و واکنش مسئولین کشور ممانعت از تقویت شرایط است.
اسکینی ادامه داد: پس از واکنش ایران به اسراییل، شاخصهای بورس دوباره به حالت منفی برگشتند، زیرا حمله ناگهانی بود و واکنشی که مطرح شد جدیتر و بیشتر از آن چیزی بود که تصور میشد.
وی با اشاره به ذهنیت تاریخی بازار و بازیگران آن خاطرنشان می کند: پس از حمله ایران به پایگاه عین الاسد در عراق، بازار دید که ناآرامی ها در ابتدای سال بیشتر نشده است و خصومتها در جریان عملیات صادق اونک مدیریت میشدند. حمله اخیر بسیار بزرگتر از آن بود که بر روند منفی بازار تأثیر گذاشت. ، روز را با 2650 دلار به پایان رساند و این نشان می دهد که بازار همچنان در انتظار است و معامله گران با دقت وقایع را تماشا می کنند.
وی در خصوص انتظارات بازار در آینده گفت: بازار تحت تاثیر شدت و نوع تنش ها قرار خواهد گرفت، معتقدم تحولاتی که در روزهای سه شنبه و چهارشنبه رخ داد بیشتر به دلیل عملیات موشکی علیه اسرائیل بوده است، اما اگر تنش ها به وجود آمده باشد. ناپدید شدن یا کاهش می یابد، عامل تعیین کننده تقاضای جهانی، به ویژه تقاضای چین خواهد بود با موفقیت این سیاستها، بازار میتواند به جهت مطلوبتری دست یابد.»
به گفته سکینی، یکی دیگر از عوامل موثر بر بازار جهانی نرخ بهره بانکی در آمریکا است و به گفته وی، در حال حاضر وضعیت اقتصاد در شرایط خوبی است و با کاهش تنش ها، این وضعیت می تواند به بهبود بیشتر اقتصاد منجر شود. بازار
223229