اخبار اخبار اقتصادی

باید در تولید پنبه کشور به خودکفایی برسیم

تبلیغات بنری


به گزارش رابو، قربانی قربانی در این مراسم که به میزبانی پژوهشکده پنبه برگزار شد، اظهار کرد: پنبه در واقع یک فرهنگ، یک سنت و یک شیوه زندگی است و نقش بسیار مهمی در تمدن بشری دارد، به همین دلیل سازمان ملل متحد سال 2021، 7 اکتبر، به عنوان روز جهانی پنبه نامگذاری شده است.

وی تصریح کرد: هدف از این نامگذاری بیان و برجسته کردن نقش اقتصادی تولیدکننده پنبه در زندگی ما و اهمیت تجارت آن در جهان است.

قربانی با اشاره به اینکه جشنواره پنبه همه ساله در سراسر جهان برگزار می شود، گفت: پنبه از بدو تولد تا زمان مرگ همراه ماست و حتی زمانی که بمیریم همراه ماست و از آن ماست. نقشی قدرتمند در زندگی ما

رئیس پژوهشکده پنبه کشور چین، هند، آمریکا، برزیل و پاکستان را بزرگترین تولیدکنندگان و فروشندگان پنبه برشمرد و افزود: این پنج کشور سه چهارم پنبه جهان و در واقع 100 میلیون نفر در جهان تولید می کنند. از آن استفاده کنید. پنبه. این محصول در بیش از 80 کشور جهان تولید می شود و درآمد سالانه پنبه 18 میلیارد دلار و 41 میلیارد دلار بازگشت سرمایه از پنبه است.

قربانی خاطرنشان کرد: در واقع پنبه یک محصول استراتژیک است و در گذشته پنبه در ایران به مقدار زیاد تولید و کشت می شد.

وی با بیان اینکه 75 درصد کشت پنبه در استان گلستان در گذشته با نام سرزمین طلای سفید انجام می شد و بالاترین ارزش را کسب کرد، گفت: البته سال 1401 برای پنبه سال خوبی بود و 100000 تن الیاف تولید شد.

رئیس پژوهشکده پنبه کشور گفت: کشاورزان به فکر اقتصاد خود هستند و ما نیز برای افزایش درآمد و کاهش هزینه ها باید به فکر اقتصاد آنها باشیم و برداشت باید خودکار شود.

قربانی با تاکید بر اینکه آب در حال کاهش است و با این وجود نیاز به افزایش سطح زیر کشت پنبه در استانداری و کشور داریم، ادامه داد: زمین های فقیرانه به سمت پنبه رفته و شاهد هستیم که زمین های مرغوب از پنبه کنار گذاشته شده است. برای افزایش بهره وری، تقویت اراضی و افزایش سطح زیر کشت پنبه بر اساس برنامه هفتم توسعه ضروری است.

وی تاکید کرد: برای این کار به 450 هزار تن پنبه نیاز داریم که این امکان وجود دارد و می توانیم به خودکفایی برسیم و در نتیجه می توانیم کارخانه ها و نساجی را فعال کنیم. به همین منظور طرح راهبردی بانیه در وزارت جهاد آموزش کشاورزان و قرارداد تحقیقاتی کشت پنبه در حال اجراست.

قربانی در پایان خاطرنشان کرد: قسمت های مختلف پنبه از جمله دانه های پنبه و حتی ساقه آن در حوزه های مختلف صنعتی قابل استفاده است و ضایعاتی وجود ندارد.

قیمت گذاری مناسب برای محصول پنبه ای باید انجام شود

باشد که در تولید پنبه در کشور به خودکفایی برسیم

رئیس اداره پنبه جهاد کشاورزی گلستان ضمن تبریک روز جهانی پنبه در این مراسم گفت: مایه مباهات است که مرکز تحقیقات پنبه کشور در استان گلستان مستقر است و می توانیم از این پتانسیل در استان بهره برداری کنیم و ظرفیت ها را افزایش دهیم. سطح این محصول را با انجام تحقیقات و برنامه ها به درستی تبلیغ کنیم.

علی موسی خانی سطح زیرکشت پنبه در استانداری را در سال گذشته 12 هزار و 500 هکتار اعلام کرد و افزود: پس از آمار بالای کشت پنبه در استانداری که تا دهه هفتاد ادامه داشت و از ما به عنوان سرزمین طلای سفید یاد می شد. دهه هشتاد به دلیل مسائل تجاری پنبه و آزادسازی واردات آن افت شدید 90 درصدی داشتیم.

وی با تاکید بر اینکه واردات پنبه از ابتدا برای کشاورزان مضر بوده است، تصریح کرد: در اواخر دهه 90 اقداماتی مانند معرفی ارقام جدید پنبه و بهبود تجارت سطح زیر کشت را افزایش داد و در سال 1999 یعنی در سال های 1400 و 1401 به این میزان رسید. به بیش از 20 هزار تن رسید، اما به دلیل کاهش قیمت جهانی پنبه در سال‌های اخیر، سطح زیر کشت کاهش یافته و کشاورزان مجبور به کاشت برنج و سایر محصولات شده‌اند.

موسی خانی با بیان اینکه باید قیمت گذاری مناسبی برای پنبه وجود داشته باشد، تصریح کرد: واردات این محصول که شامل پارچه، الیاف و سایر مشتقات است نیاز به مدیریت و کنترل دارد چرا که منافع کشاورزان را تحت تاثیر قرار می دهد و باید شرایط برای آن فراهم شود. منسوجات و کارخانه های ریسندگی نیز به پنبه تولید محلی روی می آورند.

وی خاطرنشان کرد: اکنون پنبه خارجی با ارز ترجیحی وارد کشور می شود و این امر باعث می شود شرکت های نساجی تمایل به خرید پنبه خارجی داشته باشند اما در صورت مساوی بودن شرایط و حذف این کالا از ارز ترجیحی؛ با توجه به قیمت جهانی پنبه که 1.7 دلار است، شرکت های نساجی به پنبه تولید داخل روی خواهند آورد.

علی موسی خانی تاکید کرد: پنبه یک محصول صنعتی است و برای توسعه آن صنعت باید در کنار کشاورزان بایستد و به آنها کمک کند در این زمینه کشاورزی قراردادی می تواند شبکه تولیدی بین صنعت و تولیدکننده ایجاد کند و از کارخانه های پنبه حمایت کند .

وی با بیان اینکه حتی 3 تا 4 سال پیش کشاورزان بذر پنبه می کاشتند، گفت: خوشبختانه در بخش فنی در بخش تولید بذر محققینی با ما هستند و اکنون بذرهای کوددهی شده تولید می شود که قابل رقابت با وارداتی است. دانه های پنبه.” در استانداری کشاورزان می توانند 15 تا 20 کیلوگرم از آن را پرورش دهند. این امر باعث کاهش هزینه های کشاورزان می شود.

رئیس اداره پنبه جهاد کشاورزی گلستان ادامه داد: مصرف نهاده هایی مانند بذر و کود، کاهش جابجایی ماشین آلات که در کشت مستقیم انجام می شود و کاهش شخم از اقدامات مثبت برای کاهش هزینه ها است. در بخش کود، پنبه یک محصول استراتژیک محسوب می شود و جزو پنج محصولی است که در استان از کودهای شیمیایی حمایت می شود.

مهندس جوکار نیز در این مراسم گفت: پژوهشکده پنبه یک ایستگاه پایه در توسعه کشت پنبه دارد که ایستگاه هاشم آباد است.

باشد که در تولید پنبه در کشور به خودکفایی برسیم

وی افزود: این ایستگاه علاوه بر حوزه کشاورزی دارای محوطه کاری نیز می باشد و تقریبا تمامی طرح های تحقیقاتی با عناوین مختلف از جمله آبیاری، گیاه دارویی، مکانیزاسیون و موارد دیگر در این ایستگاه انجام می شود.

باشد که در تولید پنبه در کشور به خودکفایی برسیم

در حاشیه این مراسم دو مسابقه دوستانه با موضوع کشت پنبه و جلسه پرسش و پاسخ برگزار و به شرکت کنندگان جوایزی به رسم یادبود اهدا شد.

46

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *