اخبار اخبار فرهنگی

عبدالمجید ارفعی، مردی که از تاریخ جا نماند/ ترجمه متن «اکدی» و تقدیم به زنان ایران

تبلیغات بنری


پریسا ساسانی: عبدالمجید ارفعی تمام عمر خود را در میان کتیبه ها و الواح تاریخی ایران گذراند تا نشانه هایی از تمدن را از دل تاریخ کهن ایران بیابد و بدون هیچ چشم داشتی این میراث فرهنگی را به نسل های آینده واگذار کرد و اکنون قدردانی از این تلاش جوانان ایرانی است. بدون هیچ گونه وابستگی، بودجه رسمی مؤسسات و مراکز فرهنگی را به رسمیت شناختند و مراسم تجلیل از عبدالمجید ارفعی به عنوان تنها ستاره خوان، تنها مترجم باقیمانده خط میخی ایلامی و کارشناس زبان باستانی اکدی و ایلامی برگزار کردند. . زبان ها در خانه هنرمندان ایران.

در مراسم یادبود عبدالمجید ارفعی پژوهشگر و کارشناس زبان های باستانی و مترجم منشور کوروش با حضور جمعی از نخبگان فرهنگی و خانواده این شخصیت فرهنگی در تالار استاد شهناز، خانه هنرمندان، بخشی از کتیبه ای است که قدمت آن به 1600 سال قبل از میلاد مسیح باز می گردد

بخشی از متن این ترجمه به شرح زیر است:

“زیبا” – به وصیت نامه یا مهر او اضافه شده است. (آنچه) از کار سخت خود (از زمین) به دست آورده یا خواهد کرد. او به همسرش بلتانی هدیه داد. چون خیلی با او کار کرد و به او هدیه داد.

اگر یکی از پسرانش بگوید که به تو هدیه نداده اند، آن پسر نمی تواند وارد خانه او شود، غذای او را نمی خورد و سهمی از ارثش نمی گیرد و به نام او. خانواده مار هالکی و تیمتی آیکون سوگند یاد می کنند

در این کنسرت که توسط الیا محمدی نیا اجرا شد. علاوه بر بیان شرح فعالیت های ارفعی در جمع آوری میراث فرهنگی ایرانیان و ترجمه آثار ارزشمندی چون منشور کوروش و گلن بشتهی. هخامنشیان، هنرمندان و نویسندگان نیز درباره مقام شامخ استاد زبان شناسی اسلامی صحبت کردند و سپس علی جهاندار خواننده موسیقی ایرانی در این کنسرت به خواندن بداهه پرداخت.اجرای موسیقی با خوانندگی مسعود الموسوی، تک نوازی رهبر محسن الحسینی و تقدیم تصویر استاد العرفعی که توسط حسین الاسماعیلی کشیده شده است از دیگر بخش های مراسم یادبود عبدالمجید. الارفعی. او بود

رضا امیرخانی نویسنده و داستان نویس آثاری چون قیدار و من او به عنوان اولین سخنران با خواندن داستانی از سفر خود به کشوری فارسی زبان، مقام پرافتخار زبان مادری ما پارسی را گرامی داشتند و عبدالمجید ارفعی را به عنوان یکی از پایه گذاران حفظ و گسترش دادند. زبان فارسی در سطح جهانی.

عبدالمجید الارفعی مردی است که تاریخ را ترک نکرده است

ردا تمرک و فرهاد عزاد یکی از دوستان دبیرستانی معلم است عبدالمجید العرافی در مدرسه البرز بودند که خاطراتی از آن دوران تعریف کردند.

ما مفتخریم که همکار مردی بودیم که سایه اش ایران را پوشانده است

رضا تیموک در ابتدا گفت: روزگار به شکل خاصی عجیب بود و به نقطه‌ای رسیده بود که با شرایط فعلی کاملاً غیرقابل مقایسه بود. در آن زمان مدرسه البرز یکی از بهترین مدارس بود و علمای زیادی از آن مدرسه برخاستند از جمله مجید. او تازه مطالعه و تحقیق کرد و به نقاشی علاقه داشت و ما بسیار مفتخریم که چنین محقق ارزشمندی در میان همکاران ما پدید آمد و سایه او ایران را فرا گرفت.

عبدالمجید الارفعی مردی است که تاریخ را ترک نکرده است

فرهاد آزاد با اشاره به اینکه حضور جوانان در این مراسم چشمگیر است، خاطرنشان کرد: وی گفت: معتقدم حضور جوانان در این مراسم حامل پیام جدیدی است و معتقدم این حضور به معنای حضور قلب در ایران است.

وی ادامه داد: ارفعی در مطالعه کتاب در زمینه های مختلف علمی و فرهنگی بسیار کوشا بود و زمانی که مشکل چشمی داشت و دیگر قادر به خواندن و نوشتن نبود یک سال تمام فقط به درس گوش می داد و امتحانات را شفاهی پاسخ می داد. آن سال با معدل خوب قبول شد. زمانی که در دانشگاه ادبیات تدریس می کرد، به بسیاری از دانشجویان کمک کرد تا دروس خود را بیاموزند.

عبدالمجید الارفعی مردی است که تاریخ را ترک نکرده است

عبدالمجید الارفعی مردی است که تاریخ را ترک نکرده است

فرهاد آزاد خاطرنشان کرد: به دنبال کلماتی درباره عبدالمجید ارفعی بودم تا بتوانم برایش توضیح دهم. چون به او می گویند عالم یا استاد. اما من بعد از کلی تحقیق به کلمه “مطلق” رسیدم و اسمش را گذاشتم. زیرا کلمه مطلق در لغت به معنای آزادی نامحدود است و به نظر من برای بالا بردن به کار می رود.

روز حفاظت از میراث ایران

عبدالمهدی مستکین منماینده فرهنگی یونسکو در ایران ویژگی اساسی پروفسور ارفعی را پیوند دانش و حقیقت دانست و گفت: استاد عبدالمجید ارفعی لحظه ای از آموختن و سوزاندن دست برنداشت و عمر گرانبهای خود را در غیبت به پایان نرساند. بنابراین امروز روز پاسداشت میراث ایرانی است.

حسام الدین العرفایی، برادر عبدالمجید العرفایی، از دیگر سخنرانان این مراسم بود. وی با بیان اینکه کتاب خواندن را از او آموخته است، گفت: عبدالمجید را خیلی بهتر از شما می شناسم و می توانم ادعا کنم که از زمانی که چشمانم را باز کرده ام، او را دیده ام. او به غیر از نقش برادر، مربی من هم بود و درس انسانیت و مهربانی را از عبدالمجید آموختم.

عبدالمجید الارفعی مردی است که تاریخ را ترک نکرده است

وی ادامه داد: کتاب خواندن را هم از مجید یاد گرفتم. اتاق او پناهگاه من بود و بسیاری از کتاب های ارزشمند او و ساختمان انسان را در اتاق عبدالمجید و از کتابخانه شخصی او خواندم. علاوه بر این، برادرم نقاش خوبی هم بود، اما بعد از اینکه مشکل چشمی پیدا کرد، دیگر قادر به طراحی نبود و زبان پهلوی را از دبیرستان آموخته بود. مجید در خانواده ما بی نظیر بود و پشتکار زیادی برای یادگیری داشت.

در پایان این مراسم ضمن تشکر از برگزارکنندگان این مراسم، آقای عبدالمجید العرفعی به روی صحنه رفت و گفت: من لایق این همه لطف نیستم و از برگزارکنندگان این مراسم تشکر می کنم.

عبدالمجید الارفعی مردی است که تاریخ را ترک نکرده است

در پایان این مراسم، عبدالمجید ارفعی کتیبه ای باستانی به زبان اکدی را که مربوط به 1600 سال قبل از میلاد می باشد در مدح زنان تحویل و ترجمه کرد و به زنان ایران تقدیم کرد.

24357

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *