اخبار اخبار عمومی

اعلام نتیجه ساماندهی نقش رستم/تاثیر فرونشست بر آرامگاه هخامنشی

تبلیغات بنری


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رابو، گزارش پایش، اکتشاف و تنظیم چهار ماهه محوطه نقش رستم در نشست علمی مشترک اساتید زمین شناسی دانشگاه شیراز و گروه باستان شناسی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید مورد بررسی قرار گرفت.

مهر نوشت: در این نشست علی فقیه رئیس گروه زمین شناسی دانشگاه شیراز گفت: پس از بررسی زمینی، GPR، مطالعات ژئوفیزیک و ژئوالکتریکی که در رستم نقش انجام شد، می توان گفت که فرونشست به هم مرتبط است. تا دشت و تا ته دشت خاکی و خوشبختانه رستم اثر نقش به ویژه مقبره های شاهان هخامنشی و کتیبه های ساسانی در دل صخره حک شده است، پس فرونشست در آن اثری ندارد. آنها

وی بیان کرد: صخره کوه کیلومترها به یکدیگر متصل است و تمامی آثار صخره ای نجس رستم از خطر فرونشست در امان است و تنها دغدغه ساختمان سنگی منسوب به کعبه زرتشت است. هم این بنا و هم دیوار گلی نقش رستم دارای ویژگی‌های معماری غیرعادی هستند که فرونشست هنوز نتوانسته آن‌ها را برهم بزند. به دلیل اینکه رگبار نقش رستم 10 متر ضخامت دارد و از خشت ساخته شده است، تنها آسیبی که به رگبار رسی نقش رستم وارد می شود، فرسایش ناشی از بارندگی است.

فقیهی می‌گوید: بنای منسوب به ابن خنج، بناهای سنگی آن از سنگ‌های محکم و با استحکامی ساخته شده که بیست و پنج قرن از همه زلزله‌ها مصون مانده است.

العسکری، رئیس برنامه‌ریزی این محوطه، به بررسی و تحلیل استحکام کعبه یا بن خانیق زرتشتیان پرداخت و گفت: در جریان کاوش‌های باستان‌شناسی در صد سال پیش، هیئت آمریکایی دریافتند که این بنا درست‌ترین بنای تاریخ است. ساخته شده است. آنها از دوران هخامنشیان جایگزین شده اند و باقی مانده اند و از زیر خاک قابل مشاهده هستند.

وی خاطرنشان کرد: هخامنشیان این بنا را در برابر خطرات زلزله و هرگونه آسیب دیگر کاملا ایمن کردند، بنای معماری و مصالح سنگی به کار رفته در ساخت آن از شاهکارهای معماری دوران باستان به شمار می رود. . با توجه به یکپارچگی زمین و سطح زیرین این بنا، مطالعات در حال انجام است و به محض تامین اعتبار، مطالعات ژئوتکنیکی برای استقرار کعبه زرتشتی انجام خواهد شد و تقویت زمینه این بنا در اولویت است.

در ادامه این نشست علمی، علی رضا عسکری شاوردی باستان شناس به تشریح جزئیات طرح ساماندهی منطقه پرداخت و گفت: مطالعات میدانی در مدت چهار ماه با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی انجام شد. در این مدت خوشبختانه بخشی از سیستم های حمل و نقل آب و کانال های نقش رستم مرمت شد و در قسمت شرقی منطقه برکت الآرامش آب تنظیم شد تا از ریزش سنگ ها از بالای کوه در طول این مدت جلوگیری شود. بارندگی و در غرب منطقه سیستم حمل و نقل آب کوهستانی به مخزن کشیده شد تا در فصل بارندگی بخشی از آب کوه منتقل و به این مخزن هدایت شود. در قسمت مرکزی این امر به این دلیل است که اریک اشمیت حدود 90 سال پیش چاه بزرگی به ابعاد 80 در 100 متر در اطراف کعبه زرتشتی ایجاد کرد و بین بستر اصلی خاک و خاک پر شده دوباره بخشی از آن را پر کرد در چاه اکتشافی اختلاف تراکم وجود داشت و در هر سال به دلیل طغیان آب در ترانشه اکتشافی، آن شکاف با آب از زیر سطح پر می شود و به همین دلیل در برنامه امسال تصمیم گرفته شد. این شکاف ها را تمیز کنید تا مشخص شود که شکاف ها در سال های گذشته چقدر عمیق بوده اند

وی افزود: به نظر می رسد بر اساس مطالعات میدانی به مدت چهار ماه، مشکل اصلی نقش رستم در قسمت مرکزی و اطراف کعبه زرتشتی است و خوشبختانه عمق شکاف ها و طول کعبه مشخص شده است. در بخش افقی متوجه شدیم که همه این شکاف ها مربوط به کاوش های باستان شناسی آن زمان هیئت آمریکایی است که در این منطقه گودال های بزرگ و عمیقی ایجاد کردند و به همین دلیل برای جلوگیری از نفوذ باران به داخل این گودال ها، گودال های کم عمق ایجاد کردند. ایجاد شده است. هنگام بارندگی باید به سرعت از سطح منطقه خارج شود. به همین منظور در این مرحله شیب و طرح زهکشی منطقه و طرح هدایت آبهای سطحی به خارج از منطقه مورد مطالعه قرار می گیرد. شکافی که در سال های اخیر به دلیل انباشته شدن خاک سطحی در سطح منطقه باز شده بود برطرف شده است تا بتوانیم عرض و عمق ترک های سطح زمین را شناسایی کنیم. بیشتر شکاف های موجود در همان منطقه ترانشه های آمریکایی در سطح تمیز شده اند و در قسمت مرکزی شکاف های عمیق در امتداد چاه اکتشافی اریک اشمیت به سمت پایین ادامه می یابند که با تقویت آنچه که وجود دارد مشکل فرسایش خاک در این منطقه حل خواهد شد. به دیوار اطراف ساختمان کعبه زرتشتیان تبدیل شد.

3.png

در حال حاضر با توجه به حضور گردشگران در حریم رودخانه رستم، به دلیل محدودیت در بازدید، تلاش برای تسهیل در عبور و مرور گردشگران صورت گرفته است که با تکمیل شیب و احداث جاده های حمل و نقل آبی به خارج از آن، به زودی به حالت عادی باز می گردد. منطقه

233217

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *