چه شد که مساله اتباع افغانستانی به انتخابات کشیده شد؟
اخبار اخبار عمومی

چه شد که مساله اتباع افغانستانی به انتخابات کشیده شد؟

تبلیغات بنری

تظاهرات گودرزی: حضور تعداد زیادی از شهروندان در ایران یک موضوع اجتماعی است. این را رئیس انجمن مددکاران اجتماعی می گوید و شاید برای خیلی ها اتفاق افتاده باشد که در اتوبوس، پارک، مترو یا حتی خیابان متوجه تعداد زیاد این گروه شده باشند و این یک گروهی از اکثر آنها آنها مهاجران غیرقانونی هستند و پس از روی کار آمدن طالبان، افغان ها به ایران مهاجرت کردند که اکنون به مشکلی برای کشور میزبان تبدیل شده است. به گفته سید حسن موسوی شیلک: «چند سالی است که حضور بیگانگان در کشور به یک موضوع اجتماعی تبدیل شده است، از این نظر که افکار عمومی پس از تأسیس این کشور نسبت به هجوم بیگانگان به ویژه از افغانستان حساس شده است. دولت اسلامی.» “طالبان.”

وی درباره علت حساسیت به رابو گفت: عدم اطلاع رسانی اطلاعاتی دولت از این گروه از مهاجران باعث شد آماری از آنها نداشته باشیم از سوی دیگر حوادثی از جمله سرقت در کشور رخ داده است. تجاوز جنسی و قتل که باعث افزایش این حساسیت شد، در حالی که افزایش تعداد آنها در کشور، تجدید نظر در حضور آنها در ایران را به یک الزام جدی تبدیل کرد.

موسوی شیلک ادامه می دهد: «وقتی می گوییم یک موضوع تبدیل به یک موضوع اجتماعی شده است، یعنی افکار عمومی درگیر آن شده است انقلاب.» حضور طالبان در آن کشور. تمدید این وضعیت می تواند مشکلات زیادی را در حوزه امنیتی ایجاد کند.

واکنش نامزدهای ریاست جمهوری

اکنون واکنش به این حساسیت‌ها به انتخابات ریاست‌جمهوری کشیده شده است و نامزدها در برنامه‌های تبلیغاتی خود به موضوع مهاجران افغانستانی نیز اشاره می‌کنند. به‌عنوان مثال، مسعود مازیکیان می‌گوید: «دولت من انشاالله سه اقدام همزمان در این رابطه انجام خواهد داد. با مهاجران افغان: 1 بستن کامل مرزها و جلوگیری از مهاجرت بیشتر که مسئولیت اصلی آن بر عهده وزارت کشور خواهد بود در اقتصاد ایران و یا در جنگ تحمیلی فداکاری کرده اند، اما حضور آنها در ایران باید سازماندهی شده و منضبط باشد تا بخشی از مهاجران را بپذیرد (یا حداقل هزینه های حضور آنها در ایران را متقبل شود). مسئولیت کاری که در افغانستان انجام داد و منجر به مهاجرت میلیون‌ها افغان شد، دلیلی ندارد که مردم ایران بهای سیاست‌های اشتباهی را بپردازند که… دیگران آن را اتخاذ می‌کنند.

محمدباقر قالیباف یکی دیگر از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری نیز گفت: یافتن راه حلی قاطع برای حل معضل چندبعدی اتباع بیگانه غیرمجاز یکی از مهمترین دغدغه های مردم است. انفعال در این زمینه به جنبه های امنیتی، اقتصادی و اجتماعی آن دامن می زند. ما نسبت به این موضوع آگاهی کامل داریم و برای رفع نگرانی مردم در دولت بعدی تلاش خواهیم کرد.

چه شد که مساله اتباع افغانستانی به انتخابات کشیده شد؟

آیا باید در مرز دیوار بسازیم یا نه؟

با وجود افزایش حساسیت جامعه نسبت به حضور مهاجران غیرقانونی در ایران، برخی کارشناسان بر این باورند که نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری برنامه مشخصی در رابطه با آنها ندارند. موسی شلک در این باره به رابو گفت: رئیس جمهور به عنوان رئیس شورای امنیت ملی باید برای چنین شرایطی برنامه داشته باشد، طبیعی است که کاندیداها تا امروز برنامه خاصی برای این موضوع اجتماعی نداشته باشند این کار را کرد.» من به عنوان یک شهروند هیچ سیاستی را اعلام نمی کنم.

وی ادامه می دهد: در همه کشورهای دنیا در زمینه مهاجرت سیاست هایی اتخاذ می کنند که در نتیجه جذب مهاجر به توسعه و پیشرفت کشور میزبان کمک می کند، اما در ایران نمی دانیم که سیاست های مهاجرتی چیست. بنابراین ما سیاست‌های مهاجرتی نداریم که مهاجران را بر اساس نیازهای خودمان برای جذب آنها در خود جای دهد.”

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران درباره نحوه برخورد با این مهاجران غیرقانونی و طرح دیوارکشی در مرز با رابو گفت: برای جلوگیری از ورود مهاجران خارجی غیرقانونی، اولا سیاست‌گذاری‌ها باید مشخص باشد، ثانیاً کنترل مرزها برای جلوگیری از ورود به کشور طبیعی است این است که نقشه ها موثر است، نکته مهم این است که اگر دیوار مرزی بسازیم و اگر مردم ما با طرف مقابل ارتباط داشته باشند، باید به مرزها و بازارهای مشترک توجه شود، بنابراین هر طرحی مانند دیوار کشی در آن طرف است. مرز باید از قبل به لحاظ ارتباط اجتماعی آن اندیشیده شود و گاهی ساختن دیوار می تواند بر فعالیت های اقتصادی قانونی مشترک نیز تأثیر بگذارد.

233233

تبلیغات بنری

khabaronline به نقل از رابو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *