به گزارش -، ابتدا باید گفت که طلا به عنوان بیمه در پرتفوی سرمایه گذار عمل می کند. دلیل آن نیز روشن است; در اوایل پیدایش پول، بانکهای مرکزی در سراسر جهان موظف بودند به اندازهای که طلا چاپ میکردند، ذخیره کنند.
اقتصاد آنلاین نوشت: اگرچه کشورها دیگر این سیاست را دنبال نمی کنند، اما همین منطق به خوبی نشان می دهد که طلا می تواند پشتوانه خوبی برای سرمایه افراد باشد. بنابراین می توان گفت طلا همواره سرمایه گذاران بلندمدت خود را ناامید کرده است.
اما اکنون با احتساب رشد بیش از 20 درصدی قیمت سکه در یک ماه گذشته، آیا خرید این امتیازها توصیه می شود؟
قیمت ارز باید تحت تأثیر قیمت طلای محلی حرکت کند و البته در قلب خود “حباب ارز” را نیز در بر می گیرد. حباب انواع سکه از سال های گذشته وجود داشته است و به طور کلی در تمام فراز و نشیب های بازار بدون تغییر باقی مانده است. در هیچ یک از فروپاشی های سال های اخیر، حباب سه ماهه یا کل ارز تغییر محسوسی نداشته است. حتی افزایش یافته است. حباب ذاتی طلا در بازار فیزیکی طلا در حال شکل گیری است و بازیگران آن سال هاست که با عناوین مختلفی مانند حق ضرب سکه و… آن حباب را می پذیرند و به نظر نمی رسد این حباب بترکد.
به دلیل وجود این حباب ارزی، می توان قیمت آتی ارز را با تقریب خوبی پیش بینی کرد. بنابراین، اگر حباب ارزی در حال کاهش باشد، انتظار می رود قیمت ارز با اندکی تاخیر شروع به کاهش کند.
اتفاقی که در هفته گذشته افتاد این بود که شاهد کاهش تورم بخشی از حباب ارز بودیم. حباب ارز از 13 میلیون تومان در 6 مهر به 10 میلیون تومان در 12 آبان رسید، اما قیمت ارز در مدت مشابه تغییر محسوسی نداشت. یعنی ممکن است قیمت ارز تقریباً به همین میزان کاهش پیدا کند و وارد کانال 40 میلیون تومان شود.
در این راستا، صندوقهای طلای سکهای که بخش بزرگی از پرتفوی خود را به این طبقه دارایی اختصاص دادهاند، با کاهش ارزش مواجه هستند. علاوه بر کاهش قیمت ناشی از حباب ذاتی ارز، حباب قیمتی آن نیز می تواند تخلیه شود و شیب نزولی را بیشتر تقویت کند.
223225