اخبار اخبار سیاسی

اما و اگرها بر سر ساماندهی مهاجران افغان/شهریاری: تعداد اتباع غیرمجاز بیش از ۲ میلیون نفر است /پژمانفر: اطلاع ندارم /نصیبی: مانعی وجود ندارد اما..

تبلیغات بنری


به گزارش خبرگزاری رابو، حتی در روزهایی که اخباری مبنی بر توقف طرح ساماندهی اتباع خارجی در مجلس به گوش می رسد، دولت مدیامن تصمیم گرفت اتباع خارجی به ویژه مهاجران افغانستانی را در ایران سامان دهد. محمدرضا صباغیان یکی از اعضای سازمان شوراها و امور داخلی کشور در گفت وگو با خبرگزاری الخبر از توقف بررسی این طرح و تاثیرات برخی شهرداری ها بر این موضوع خبر داد که برخی دیگر آن را تکذیب می کنند. نمایندگانی از جمله ابوالفضل ابوترابی یکی دیگر از اعضای این کمیته که این طرح را به تیم کاری ویژه گزارش می دهد.

با گذشت نزدیک به یک ماه از طرح این ادعاها از سوی نمایندگان مجلس، – بار دیگر به سراغ نمایندگان رفت تا از آخرین تحولات این طرح مطلع شود. امید نصیبی، یکی از اعضای کمیته شورا نیز از جمله کسانی است که تعلیق این طرح را تکذیب می کند و حتی تاکید می کند که دولت اتباع خارجی را تنظیم می کند.

حسینعلی شهریاری نماینده مردم زاهدان طبیعتا نقش لابی ها در ممانعت از بررسی این طرح را رد می کند و می گوید اجرای این طرح حتی برای دولتمردان نیز سخت است.

عضو مرجع شوراها: در طرح ساماندهی شهروندان، مسئولان از کمبود نیروی انسانی در بخش خدمات بیم دارند.

امید نصیبی عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار – در خصوص آخرین اخبار درباره طرح ساماندهی اتباع بیگانه و بحثی که در مورد تعلیق بررسی به وجود آمده است، گفت: این طرح: خیر، طرح ساماندهی شهروندان متوقف نشده و همانطور که وزیر کشور گفت ادامه دارد، اما در روندی که اختلالی در خدمات رسانی به شهروندان ایجاد نشود و به زندگی روزمره کشور آسیبی وارد نشود. مسائل روزمره از جمله امنیت.

آیا این پاسخی است به اینکه دولت لایحه قانونی جدیدی را در خصوص شهروندان به مجلس ارائه نمی کند؟ وی افزود: خیر، در حال حاضر روند بررسی طرح ساماندهی شهروندان در قالب شوراها ادامه دارد.

نصیبی: با توجه به اینکه پرونده ساماندهی میهن پرستان از مجلس قبل مفتوح بود، چه موانعی برای تصویب آن وجود دارد؟ وی تصریح کرد: برخی از مراحل خدمات رسانی معمولا توسط اتباع خارجی انجام می شود، بنابراین فرآیند باید به گونه ای باشد که مشکلی ایجاد نشود. برخی از مشاغل خدماتی که معمولاً با کمبود نیروی کار مواجه هستند، از جمله مشکلات معدن، تولید و خدمات، شناخته شده هستند. یعنی فرآیند باید به گونه ای انجام شود که در مسائلی که باید به موقع به دست مردم برسد خللی ایجاد نشود. در واقع شرکت های خدماتی عمدتاً با کمبود نیروی کار مواجه هستند یا فعالیت هایی وجود دارد که فقط شهروندان می توانند انجام دهند.

یکی از اعضای کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس درباره این ادعا که همین شرکت های خدمات رسان مانع از تصویب طرح ساماندهی شهروندان می شوند، گفت. نمی توان گفت در این زمینه لابی وجود دارد، اما مهم این است که اقداماتی که گفتم روی زمین نمی ماند. حقیقت این است که آنچه برای مسئولان و افراد شاغل در کار مهم است این است که خللی در مدیریت و اداره امور مردم ایجاد نشود.

ناصبه به هماهنگی دولت و مجلس نمایندگان برای تصویب طرح ساماندهی شهروندان اشاره کرد و خاطرنشان کرد: هماهنگی خوبی بین دولت و مجلس نمایندگان در زمینه ساماندهی شهروندان به ویژه با وزیر کشور و وزیر کشور وجود دارد. گروه وابسته به او نظارت او. وزیر کشور مرتباً به مجلس می آید و شخصاً اعلام کرده است که سازمان با جدیت به کار خود ادامه می دهد.

این نماینده شورای اسلامی با اشاره به ابعاد امنیتی حضور شهروندان در کشور یادآور شد: قطعاً چون نظارتی نداریم با در نظر گرفتن تهدیدات و نفوذی که ممکن است از سوی گروه های انحرافی در بین شهروندان رخ دهد، این امکان وجود دارد که وجود داشته باشد. خطرات امنیتی هستند اما برخی از آنها در همان پیاده سازی مسائل خدماتی هستند که نباید از آن غافل شویم.

رئیس کمیته اصل 90: اطلاعی ندارم

علت عدم تصویب طرح ساماندهی شهروندان در مجلس یازدهم با پاسخ موثق رئیس کمیسیون اصل 90 در آن مجلس و مجلس دوازدهم مواجه می شود. نصرالله بژمان فر که از یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ریاست کمیسیون اصل 90 را برعهده دارد و همچنان بر صندلی ریاست این کمیسیون تکیه زده است، در گفت و گو با خبرگزاری رابو درباره عواملی که مانع از تصویب طرح ساماندهی شهروندان شد، گفت: مجلس یازدهم گفت: من واقعاً در این زمینه نیستم.

وی در پاسخ به اینکه در حال حاضر در مرحله تصویب طرح ساماندهی شهروندی هستید؟ وی افزود: من واقعاً از این موضوع آگاه نیستم.

شهریاری: تعداد اتباع غیرمجاز در کشور از مرز ۲ میلیون نفر گذشت

اما حسین شهریاری درباره چرایی عدم تصویب طرح ساماندهی شهروندان در مجلس اطلاعات دقیق تری دارد. به گفته نماینده مردم زاهدان، ساماندهی اتباع غیرمجاز سخت است و به همین دلیل گاهی دولت از اجرای آن سرباز می زند.

حسینعلی شهریاری نماینده مردم زاهدان در شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار – در خصوص لزوم تصویب هر چه سریعتر طرح ساماندهی شهروندان اظهار داشت: قطعا نیاز به تصویب یک طرح است. برنامه ریزی برای ساماندهی شهروندان البته اتباع افغانستان خواهر و برادر ما هستند اما در همه جای دنیا برای کسانی که وارد یک کشور می شوند یک سری معیارها باید رعایت شود. مجلس روی این طرح تنظیمی کار کرد و دولت اعلام کرد اقدامات لازم را انجام خواهد داد، اما دولت هنوز لایحه جامعی را تصویب نکرده و اجازه نداده است این طرح در مجلس تصویب شود.

وی افزود: بنابراین ساماندهی اتباع هنوز قطعی نشده است و خوشبختانه دولت به ویژه وزیر کشور گفت اتباع را ساماندهی می کنیم و همچنین اعلام کرد که در حال حاضر 2 میلیون اتباع غیرمجاز در کشور وجود دارد. و پلیس تقریباً با اجبار این نکته را پذیرفت طبیعتاً ما معتقدیم که تعداد شهروندان غیرقانونی در واقع بیشتر از این تعداد است. با توجه به اینکه ساماندهی شهروندان به یک مطالبه عمومی تبدیل شده است، حداقل بر اساس اطلاعاتی که ارائه می دهند، باید سریعتر حرکت کنند، شهروندان باید ساماندهی شوند و عزیزان در داخل کشور می توانند با یک سری قوانین و قوانین زندگی شایسته ای داشته باشند و مانند آن. شهروندانی که به کشورهای دیگر می روند، می توانند در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی زندگی و شغل داشته باشند.

شهریاری با اشاره به موانع تصویب طرح ساماندهی شهروندان، تصریح کرد: شاید مسئولان دولتی تصور می کردند که نمی توانند آن را اجرا کنند.

وی در پاسخ به اینکه خیلی ها درباره نقش لابی ها در تصویب نکردن طرح ساماندهی شهروندان می گویند، خاطرنشان کرد: خیر، زیاد به لابی گرها فکر نمی کنم زیرا اجرای طرح مذکور سخت است. در واقع، شناسایی شهروندان و دانستن اینکه چه کسی مجاز است یا نه دشوار است.

27211

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *