اخبار اخبار جهان

فعلا، نشانه‌ای از امتیازدهی ترامپ به ایران وجود ندارد / آمریکا دنبال «صلح تمام‌عیار» در خاورمیانه نیست

تبلیغات بنری


جواد مرشدی: هشت سال از اولین دوره ریاست جمهوری ترامپ می گذرد، رئیس جمهور دیوانه ای که برجام را پاره کرد و بر شدت تحریم ها علیه ایران افزود. مستأجر باسابقه کاخ سفید در جریان مبارزات انتخاباتی گفت که فشار حداکثری بر ایران باید افزایش یابد و از سوی دیگر حمایت بی چون و چرای خود از اسرائیل را آشکار کرد.

ترامپ همچنین درباره ایجاد صلح صحبت کرده است، اما با توجه به تنش‌ها در خاورمیانه، اینکه آیا او می‌تواند به این شعار عمل کند، سوالی است که توجه افکار عمومی را به خود جلب کرده است.

در نهایت، با توجه به شناخت جمهوری اسلامی ترامپ، باید دید مسئولان ما چه واکنشی نسبت به سیاست‌های خصمانه او نشان خواهند داد و آیا می‌توانند از ابزارهای افزایش فشار آمریکا بر ایران جلوگیری کنند.

امیرعلی ابوالفتح کارشناس مسائل بین الملل در گفت و گو با «https://www.khabaronline.ir/news/1982850/رابو» با اشاره به اینکه دولت های دموکرات و جمهوری خواه تاکنون مشکلاتی را برای ایران ایجاد کرده اند، گفت: تا آنجا که می تواند بگوید: ترامپ نمی تواند او می تواند و نمی خواهد جنگ را پایان دهد و ایالات متحده خواهان یک جنگ گسترده در خاورمیانه نیست، اما یک صلح در مقیاس بزرگ نیز نمی خواهد. صلح کنترل شده

شرح این گفتگو را بخوانید:

به نظر شما انتخاب مجدد ترامپ چه تنش هایی را بین ایران و آمریکا ایجاد می کند؟

با توجه به اینکه ترامپ هنوز قدرت را به دست نگرفته است، باید منتظر بمانیم و اظهار نظر در این مورد کمی زود است، زیرا ترامپ در اول فوریه رئیس جمهور می شود و تیم سیاست خارجی خود و سایر نهادهایی را که می خواهند انتخاب کنند. کار در حوزه سیاست خارجی و امنیت ملی مشخص خواهد شد.

از شعارهای انتخاباتی می توان نتیجه گرفت که مواضع ترامپ در قبال ایران سخت تر از مواضع دولت فعلی خواهد بود.

به نظر می رسد که ترامپ قصد دارد حداکثر فشار را افزایش دهد زیرا این بخشی از برنامه دولت ترامپ قبلا بوده است، اما اینکه آیا آنها می توانند این کار را انجام دهند یا نه بحث دیگری است.

چه در مورد

چرا که آمریکا، ایران و حتی جامعه بین‌المللی تغییر کرده‌اند و تردید وجود دارد که آیا ترامپ بتواند به این شعارها عمل کند یا خیر.

ترامپ با شعار آوردن صلح به خاورمیانه وارد کارزار انتخاباتی شد آیا به نظر شما حضور او می تواند تنش بین ایران و اسرائیل را کاهش دهد؟

ترامپ نمی تواند و نمی خواهد جنگ را پایان دهد. بحث در مورد شعارهای انتخاباتی یک چیز و اجرای سیاست های دولت چیز دیگری است. آمریکا خواهان جنگ گسترده در خاورمیانه نیست، اما خواهان صلح همه جانبه هم نیست. آمریکا خواهان یک جنگ کنترل شده و یک صلح کنترل شده است. می توان از عملکرد دولت فعلی صحبت کرد اما نمی توان دولت بعدی را پیش بینی کرد. به نظر من رویکرد دولت آمریکا تاکنون این بوده است که از تشدید درگیری بین ایران و اسرائیل جلوگیری کند تا درگیری دچار انحطاط نشود. در جنگ. اکنون ایران و اسرائیل با هم درگیر هستند نه در جنگ.

آیا فکر می‌کنید ترامپ همین سیاست را دنبال خواهد کرد؟

ممکن است دولت ترامپ کمی دست اسرائیل را باز کند، اما نه در حدی که نتانیاهو و هیئت حاکمه اسرائیل می خواهند.

با توجه به کمک های ایران به روسیه در جنگ اوکراین و موضع آمریکا در این زمینه، آیا ترامپ موضع دولت قبلی را در این زمینه دنبال خواهد کرد؟

این بخشی از مسئله است؛ آنقدر اختلاف بین دو کشور وجود دارد که بحث کمک های ایران به روسیه تغییر می کند و این هیأت حاکمه شخص ترامپ نیست که آمده تا حداکثر فشار را به ایران اعمال کند و این می تواند در همه زمینه ها باشد. از اتهاماتی مانند ایران می خواهد ترامپ را ترور کند، ایران به روسیه کمک می کند، ایران به اسرائیل حمله می کند و غیره شروع می شود.

حالا باید چه واکنشی نشان دهیم؟

باید منتظر بمانیم تا دولت آمریکا تشکیل شود و ببینیم که این دولت چگونه عمل می کند. البته تا آن زمان، مقامات باید تمام تلاش خود را برای تقویت و کاهش قرار گرفتن اقتصاد در معرض تحریم ها انجام دهند، قبل از اینکه دولت جدید آمریکا مایل به پذیرش تحریم ها باشد. اقدامات لازم مسئولان باید در حوزه نفت، گاز، پتروشیمی، واردات و صادرات هر کاری که می توانند انجام دهند و برای تقویت پایگاه اقتصادی، تقویت پایگاه نظامی و تقویت اجماع داخلی کشور، همه چیز باید انجام شود انجام شود، اما در حال حاضر، قبل از اینکه دولت آمریکا بخواهد کاری انجام دهد، این سه کار باید با شدت بیشتری انجام شود.

با توجه به تنش‌های کنونی و وعده مسئولان در خصوص صادق 3 و با در نظر گرفتن حمایت ترامپ از اسرائیل، آیا ما به اسرائیل پاسخ خواهیم داد؟

من نمی دانم، مقامات باید در این مورد تصمیم بگیرند.

اخبار مرتبط

برخی معتقدند در شرایط فعلی به جای پاسخ به اسرائیل، بهتر است از آمریکا بخواهیم تحریم ها را کاهش دهد.

آیا زمانی که هیچ پیشنهادی از این طرف وجود ندارد و تهدیدها در حال افزایش است، آیا کسی به ما امتیازی می دهد که در مورد آن صحبت کنیم؟ اگر دولت آمریکا به ما اجازه ساخت بدهد، خیلی خوب است که به ایران امتیاز بدهد؟ ساخت هواپیماهای بدون سرنشین و انجام عملیات غنی سازی بسیار خوب است، اما تاکنون هیچ نشانه ای مبنی بر اینکه دولت آمریکا بخواهد به ایران امتیاز بدهد، وجود ندارد.

تاکنون، برای جمهوری اسلامی، دولت های دموکرات آمریکایی عملکرد بهتری داشته اند یا جمهوری خواهان عملکرد بهتری داشته اند؟

هر دولتی که به مردم ایران احترام بگذارد، ایران را تهدید نکند و جایگاه ایران را در منطقه بپذیرد، دولتی است که به نفع ما باشد، فرقی نمی کند که دموکراسی باشد یا جمهوری، عملکرد دولت آمریکا همین است استاندارد اگر ترامپ اینها را رعایت کند، این به نفع ماست و نباید فراموش کرد که هیچ کدام از دولت هایی که بعد از انقلاب در آمریکا سر کار آمدند، تا به حال برای ما مهم نبوده است دولت های دموکراتیک یا جمهوری خواهان تا می توانند برای ایران مشکل ایجاد کرده اند.

با توجه به اینکه ترامپ قبلا رئیس جمهور بوده و شخصیت او را می شناسیم، نگرش ما نسبت به دولت جدید آمریکا چگونه باید باشد؟

ترامپ و اطرافیانش بارها گفته اند که می خواهند فشار بر ایران را افزایش دهند، سوال اینجاست که آیا می توانند یا نه. موضوع خواستن یا نخواستن نیست، همه می دانیم که ترامپ با ایران، چین و روسیه به توافق رسیده است.

به نظر شما می تواند یا نه؟

من فکر می کنم او نمی تواند آنقدر که ادعا می کند یا برای چندین سال انجام دهد.

چرا و بر چه اساسی؟

چون آمریکا تغییر کرده، ایران و جهان تغییر کرده است. یعنی اگر می خواستند نفت ایران را تحریم کنند، ایران در این مدت راه هایی برای دور زدن آن پیدا کرد. جهان به گونه ای تغییر کرده است که به نفت ایران نیاز دارد بایدن: او چشم خود را بر صادرات نفت ایران بست، نه به این دلیل که نمی خواست، بلکه به این دلیل که نمی توانست. جو بایدن هم می‌خواست صادرات نفت ایران را به صفر برساند، اما خروج یک تولیدکننده بزرگ از کشور عواقبی داشت چشم، و این مورد در مورد ایران است، و دولت ترامپ می خواهد این کار را انجام دهد، اما ممکن نیست. یعنی دنیا به چیزی تبدیل شده که غیر ممکن است و نمی توان آن را جزئی کرد.

212

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *