اخبار اخبار سیاسی

با دولت آمریکا رابطه پیدا می‏‌کنیم اگر …/ با فرمان این رئیس جمهور آمریکا اموال ایران بلوکه شد

تبلیغات بنری


به گزارش -، 23 نوامبر، چهل و پنجمین سالگرد صدور فرمان تصرف اموال منقول و غیرمنقول جمهوری اسلامی ایران توسط جیمی کارتر، سی و نهمین رئیس جمهور آمریکا در سال 1358 است. رئیس جمهور که این روزها شده است و می توان گفت … آخرین روزهای عمرش گذشت

به گفته ایسنا، «تحریم» و «تصرف اموال» همواره مؤثرترین پوشش برای پنهان‌کردن ضعف‌ها و ناکامی‌ها و البته تا برهه‌ای از تاریخ سیاسی جهان، مؤثرترین سلاح برای تنبیه و انقیاد آن‌ها بوده است. سوزاندن مخالفان و دشمنان قدرت های بزرگ از دیرباز توسط روسای جمهور ایالات متحده آمریکا و متحدان غربی آنها انجام شده است، اما پس از پیشرفت تکنولوژی، مردم آگاه و متحد و تنوع بخشی به کشورها. محصولات استراتژیک ارتقاء توانمندی های سخت افزاری و نرم افزاری کشورهای هدف به ویژه در ایران، کره شمالی، روسیه، چین و متحدان آنها، کاربرد قبلی خود را از دست داده و به چیزی بیش از یک سلاح برای برتر و قوی تر نشان دادن آمریکا و کشورهای غربی تبدیل شده است. آنها یک سلاح هستند و ضعف ها و ناتوانی های آنها توسط مقامات سیاسی ایالات متحده و متحدانش پنهان شده است.

اولین تحریم اقتصادی آمریکا علیه ایران در رژیم جدید سیاسی 10 روز پس از تسخیر سفارت آمریکا در ایران توسط دانشجویان پیرو خط امام رخ داد. سفارت آمریکا در ایران در 22 آبان 1367 اشغال شد و بنیانگذار جمهوری اسلامی این سفارت را «لانه جاسوسی» نامید و اقدامات دانشجویان را تأیید کرد.

جیمی کارتر در واکنش به این اقدام، فرمان شماره 12170 را در خصوص نظام سیاسی جدید ایران اجرا کرد. بر اساس این حکم، وزارت خزانه داری و امور خارجه ایالات متحده موظف شد کلیه اموال منقول اعم از وجوه و سپرده های دولت ایران در بانک های آمریکا و اموال غیرمنقول ایران اعم از مستغلات، مستغلات و اموال را توقیف کند. آثار هنری نفیس، تجهیزات و تسلیحات خریداری شده در دوران رژیم پهلوی در این کشور ممنوع است و مقامات ایرانی نمی توانند آنها را از خاک آمریکا خارج کنند.

و البته همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی و چند روز قبل از مصادره اموال ایران توسط دولت جیمی کارتر، صادرات نفت ایران به آمریکا متوقف شد.

در 23 آبان 1358، جیمی کارتر رسما خرید نفت از ایران را ممنوع و دارایی های منقول و غیرمنقول کشورمان را مسدود کرد.

من، جیمی کارتر، رئیس جمهور ایالات متحده، به این نتیجه رسیده ام که وضعیت ایران یک تهدید استثنایی و غیرعادی برای امنیت ملی، سیاست خارجی و اقتصاد ایالات متحده است و بنابراین، برای مقابله با این تهدید، اعلام می کنم. کارتر در فرمان اجرایی 12170 نوشت.

بدینوسیله دستور مسدود شدن کلیه دارایی‌ها و منافع متعلق به دولت ایران، سازمان‌های وابسته به آن و نهادهای تحت کنترل آن و همچنین بانک مرکزی ایران را که در صلاحیت ایالات متحده آمریکا می‌باشند، می‌دهم. تصرف توسط اشخاصی که تحت صلاحیت قضایی ایالات متحده آمریکا هستند.»

با بسته شدن حساب های بانکی ایران در آمریکا، فشار اقتصادی دولت این کشور بر جمهوری اسلامی ایران افزایش یافته است.

اگر .../ اموال ایران به دستور این رئیس جمهور آمریکا مسدود شود با دولت آمریکا رابطه برقرار می کنیم

پس زمینه خصومت

علاوه بر این فرمان اجرایی، جرالد رودلف فورد جونیور، سی و هشتمین رئیس جمهور آمریکا، در سال 1976، سه سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، قانون مصونیت دولت های خارجی را تصویب کرد و 20 سال بعد در سال 1996م. او مجازات های بیشتری را اضافه و اصلاح کرد.

بر اساس این قانون، هر شهروند آمریکایی می تواند با مراجعه به دادگاه ها و دادگاه های مستقر در ایالت های مختلف این کشور و مراجع قضایی آمریکا علیه دولت و مقامات دولتی کشورهای مختلف به ویژه دولت جمهوری اسلامی ایران شکایت کند. دادگاه‌ها براساس فهرست دولت‌های حامی تروریسم، همانطور که وزارت امور خارجه آمریکا تعیین کرده است، موظف است برخلاف موازین حقوق بین‌الملل، علیه دولت جمهوری اسلامی ایران به ارزش ده‌ها میلیارد دلار محکومیت صادر کند. .

جمهوری اسلامی ایران پس از پایان گروگانگیری دیپلمات های آمریکایی در ایران و امضای دو بیانیه الجزایر توسط مقامات ایرانی و آمریکایی در سال 1981، توسط دولت رونالد ریگان در فهرست کشورهای حامی تروریسم قرار گرفت.

اگر .../ اموال ایران به دستور این رئیس جمهور آمریکا مسدود شود با دولت آمریکا رابطه برقرار می کنیم

اندازه جریمه ها

مسدود کردن اموال منقول و غیرمنقول و تحریم‌های اقتصادی ایران که توسط جیمی کارتر، سی و نهمین رئیس‌جمهور آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال شده است، قرار دادن ایران در فهرست کشورهای حامی تروریسم توسط دونالد ریگان، چهلمین رئیس‌جمهور آمریکا، و اجرای قانون مصونیت دولت های خارجی ایران توسط جرالد رودلف فورد، سی و هشتمین رئیس جمهور ایالات متحده، اختلافات و خصومت ها بین رهبران ایران و ایالات متحده را تشدید کرد.

بر اساس برآوردهای سرویس تحقیقات کنگره آمریکا، حجم دارایی های مسدود شده ایران در سال 2020 شامل وجوه مسدود شده در حساب های خارجی ایران و املاک و مستغلات ناشی از فروش محصولات ایرانی در بازارهای جهانی بین 100 تا 120 میلیارد برآورد شده است. دلار به طور متوسط

بخش مهمی از دارایی های ایران را سپرده ها و وجوه نقد حاصل از فروش نفت، گاز، فرآورده های نفتی و فرآورده های غیرنفتی در بازارهای جهانی تشکیل می دهد. علاوه بر دارایی‌های نقدی ایران، دارایی‌هایی مانند سهامی که ایران در دوران پهلوی در صنایع اروپایی و آمریکایی خریداری کرد، مانند سهام صنایع هسته‌ای فرانسه، سهام شرکت مرسدس بنز آلمان و سهم ایران در بندر عقبه وجود دارد. خط لوله نفت نیز به عنوان املاک مختلف، املاک و ساختمان های متعلق به ایران از جمله ساختمان تاریخی سفارت ایران در واشنگتن و ساختمان های متعلق به بنیاد علوی در آمریکا و کانادا.

علاوه بر اموال منقول و غیرمنقول مسدود شده در آمریکا، برخی از دارایی های ایران توسط سازمان ملل در سراسر جهان مسدود شده است.

از ژانویه 2021، ایران پتانسیل خرید دارو، تجهیزات پزشکی و کالاهای اساسی با میلیاردها دلار بدهی چین، عراق، لوکزامبورگ و ژاپن به ایران و 7 میلیارد دلار بدهی کره جنوبی به ایران را دارد که به حساب های بانکی واریز شده است. در قطر، اما حتی مجوز انتقال یک دلار از نفت مورد نیاز این کشور به جمهوری اسلامی ایران، از سوی مقامات آمریکایی صادر نشده است.

صندوق بین المللی پول همچنین در گزارش سال 2022 خود اذعان کرد که اموال مصادره شده ایران در سراسر جهان تا آوریل 2022 به 115.4 میلیارد دلار رسیده است.

حجم دارایی های بلوکه شده ایران در سراسر جهان به حدی است که در صورت آزادسازی و واریز به حساب های ملی ایران، سهم هر ایرانی حداقل 70 میلیون تومان می شود.

درایت امام

بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه ای که در ۱۸ دی ۱۳۵۸ با خبرنگار روزنامه فرانسوی لوموند انجام داد، درباره شعار «مرگ بر آمریکا» گفت: ابتدا باید حساب ملت آمریکا را جدا کنیم. از طرف دولت آمریکا، ما به هیچ وجه با مردم آمریکا مخالف نیستیم.

و 16 روز بعد در 4 آذر همان سال در دیدار با پاسداران مسجد حضرت ابوالفضل تهران و اعضای ستاد تبلیغات اسلامی بابل اظهار داشت: این ملتی که اکنون فریاد مرگ بر سر می دهد. آمریکا» یعنی کارتر. مردم آمریکا هیچ کاری برای ما نکردند. اگر مردم آمریکا آن را بفهمند، اگر بفهمند، مردم آمریکا به وجدان انسانی خود با ما هم عقیده خواهند بود.

اگر منظور روابط ایران و آمریکا باشد، در زمان شاه قبلی، ایران و آمریکا از این روابط برخوردار نبودند. این آقایی بود که هر کاری می خواست با بنده اش کرد، هر کاری کرد. اگر بخواهیم اسلام را پیش ببریم، دیگر نباید نوکر باشیم. اگر بنده نباشیم رابطه خود را با ما قطع می کند. از خدا می خواهیم که این رابطه را قطع کند. ما تحقیر رابطه با یک ابرقدرت را نمی پذیریم. رابطه داشتن با امثال آمریکا افتخار نیست.

متأسفانه دولت آمریکا اکنون کرامت انسانی ندارد که بخواهیم از طریق کرامت انسانی با آن رابطه داشته باشیم. می بینید که دولت آمریکا هر کجا مظلومی را پیدا کند پوستشان را می کند. هر جا که می شود می رود و روی آنها بمب می ریزد. هر چه می تواند ذخایر ملت ها را می گیرد. آیا می خواهیم با آنها رابطه داشته باشیم؟ بهتر است با آنها رابطه نداشته باشید.

شرایط ارتباط با آمریکا

رهبر دوراندیش و دوراندیش ایران یک روز پس از دیدار با پاسداران و اعضای ستاد تبلیغات اسلامی و در مصاحبه با خبرنگاران مسلمان مقیم انگلیس و روزنامه نگاران آفریقایی و آسیایی در تهران، شرط برقراری ارتباط مجدد را روشن کرد. دو کشور تهران و واشنگتن به شرح زیر است: «بهتر است با کسانی که می خواهند ما را نابود کنند، رابطه نداشته باشیم تا زمانی که به خود بیایند و بفهمند که شرق در جهان وجود دارد جایی که تمدن پیش از آنها بود و متأسفانه خود شرق خود را گم کرده است، در آن امروز ما ممکن است روابط متوازن و متوازن را پیدا کنیم.

اما رابطه همان طور است که بوده و آنها می خواهند، پس با چنین رابطه ای چه کنیم؟ رابطه داشتن چه فایده ای دارد و بعد سفارت در این شرایط کجا باید باشد؟ رابطه ما این است که بگذاریم یک جاسوسی به نام سفارت راه اندازی کنند. بگذار خونی که ریختیم بیهوده باشد و محمد رضا را به اینجا برگردانیم زیرا خودش الان فلج شده است. برای پسرش نقشه ای دارند که می گویند رویا است و خودش دارد برنامه ریزی می کند که با بختیار آنجا باشد و چند نفر هم اینجا هستند و اینجا با آنها رابطه دارند.

متأسفانه در سرشان نقشه می کشند و چیزهایی را برای خودشان تصور می کنند. اما موضوع تمام شده است. حنایشان دیگر رنگ ندارد. حنای آقای کارتر رنگی ندارد و حنای آنهایی که می خواهند بیایند اینجا و دوباره همان راه حل را اینجا پیدا کنند و همان موقعیت ها را تجدید کنند، رنگ ندارد. این دیگر اتفاق نخواهد افتاد می گویند اگر می خواهیم با دنیا رابطه داشته باشیم، باید دوطرفه و دوستانه باشد، باید با همه دنیا رابطه داشته باشیم. اگر این رابطه است، ما هرگز نمی خواهیم با آنها رابطه داشته باشیم. نه با این افراد و نه با کسی که بخواهد به ما تحمیل کند.

کشورهای اسلامی با ما ارتباط دارند و ما تا آنجا با آنها ارتباط داریم که به خاطر مصالح اسلامی و مصالح مسلمانان است. سایر کشورهای غیراسلامی باید با ما منصفانه رفتار کنند و به ما توجه کنند و بدانند که ما یک ملت هستیم، یک حکومت داریم، یک ملت هستیم و اینجا یک سیستم وجود دارد، پس این را درک کنید و از آن خارج شوید. که، اجازه دهید کمی با هم راه برویم. اگر آقای کارتر کناره گیری کند، این کار را خواهد کرد. آمد و روی زمین نشست. او با ما زمینی ها به تفاهم رسیده است. ما هم با او موافقیم، اما او باید ظلمی را که در حق ما کرد، جبران کند. در مورد مردم آمریکا، این چیزی نیست [اختلافی‏] ما هیچ فرقی بین ملت ها نداریم.

ما با دولت آمریکا رابطه خواهیم داشت اگر …

دولت بعدی باید با ما درک کند. اینطور نباشد که من در کاخ سفید نشستم و شما در کلبه، و کاخ نشین و کلبه نشین باید ارباب و رعیت باشند. اگر این کلمه را بگیرند و ما را همانطور که هستیم درک کنند، ما را درک می کنند، پس چرا ما نباید با آنها رابطه داشته باشیم؟ ما با دولت آمریکا هم رابطه داریم. با همه جا

اگر شرایط اینگونه است، چه کار می خواهیم انجام دهیم که برای خدمت پیشقدم شویم؟! ابتکار عمل کنیم و همه چیز را عرضه کنیم؟! در آن زمان که خادمی را اجیر کردند، به او مزد می دادند. خدمتکار می گیرند و همه چیز را می گیرند. برای برقراری رابطه با آنها چه کاری می خواهیم انجام دهیم؟ نیازی به برقراری رابطه نیست.»

منابع:

کتاب الامام، جزء 11، ص 162، 254، 302-304.

27218

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *