اخبار اخبار فرهنگی

«مشت در نمای درشت» روایت‌گر معرفت سیدحسن حسینی است

تبلیغات بنری


به گزارش گروه فرهنگی و هنری رابو؛ شامگاه دوشنبه 7 آبان ماه از فیلم مستند «میشت در نماج درشت» به کارگردانی محمد صالح حجت‌الاسلامی در تالار سوره حوزه هنری رونمایی شد.

این مستند به تهیه کنندگی مرکز رسانه و هنر سلوک به زندگی و شخصیت سید حسن حسینی از چهره های برجسته و تاثیرگذار ادبیات انقلاب اسلامی می پردازد.

سید حسن حسینی زنده است

بر اساس این گزارش، پس از نمایش این مستند، یوسف علی میرچاک شاعر و استاد ادبیات با حضور در روی سن ضمن انتقاد از آقای حسن حسینی گفت: بسم الله جان و خرد / کازین برتر اندسی وصیت می کند. نمی گذرد آقای سید حسن حسنی در قید حیات است، حالا چطور زنده است؟ از یکی پرسیدند عشق چیست؟ گفت: وقتی بیدار شدی می فهمی.

وی ادامه داد: مخاطب اولیه شاعر فناوری است. در دورانی هستیم که مخاطب واقعی شاعر در آینده است. چون امروز هرکسی به خودش مشغول است و هر که انتقاد می کند دیگری است.

میرشک در ادامه بیان کرد: پیشینیان سید حسن همگی شاعر بوده اند. او مقام جلال آل احمدوار را داشت; چکش، با قلبی لطیف و ساده لوح. و آن هم بدون قرار گرفتن در دوران شکوه. کمتر کسی را در هنر پیدا می کنید که بتواند در عرض دو سه ساعت هنر تولید کند و سید حسن هم اینطور بود.

در ادامه برنامه مهرداد غفارزاده نویسنده و کارگردان با اشاره به مستند «مشتی در یک نمایش بزرگ» گفت: از طریق آقای حسن خسروگردی با آقای حجت الاسلامی آشنا شدم و قرار شد در این حد به ایشان کمک کنم. همانطور که در ساخت این مستند توانستم، با وجود اینکه نتوانستم کارهای زیادی انجام دهم

وی ادامه داد: به یاد دارم اولین راف کات سه ساعته این مستند را در یک دفترچه دیدم. این فیلم بیانات خاصی داشت و به لایه های زیرین زندگی و شخصیت سیدحسن حسینی می پرداخت، اما ناگفته های زیادی در مورد سید حسن حسینی باقی مانده که اگر این فیلم بیست و حتی سی ساعت طول می کشید، چیز زیادی نمی شد. بگو در مورد او می گویم.

غفارزاده گفت: معتقدم این فیلم قسمت دوم فیلم آقای حسن حسینی است و باید قبل از آن فیلمی تولید می شد. زیرا در این مستند خبری از حلقه اول و اصلی دوستان سید حسن نیست. البته می دانم که کارگردان می خواست تعداد زیادی از این افراد را جلوی دوربین ببرد، اما به دلایل مختلف این اتفاق نیفتاد.

این نویسنده گفت: «مشت در نامه درشت» فیلمی مستند درباره شاعر بزرگ ایرانی است که در آن به آقای حسن حسینی از دیدگاه‌های مختلف شعر، شخصیت، معرفت و همجنس‌گرایی پرداخته شده است.

وی افزود: برای فردی مثل من سخت است که از سیدحسن صحبت کنیم، باید از کاخ امین پور هم صحبت کنیم. زیرا این دو مکمل یکدیگر بودند و گویی فطرتا با هم برادر بودند و یکدیگر را تحسین می کردند و الگوی معنوی خاصی بین آنها وجود داشت. آقا حسن در زندگی شاعرانه زندگی کرد. تعابیر شاعرانه در وجود و نگاه او نهفته بود.

غفارزاده در پایان گفت: «مشت در نمای بزرگ» فریم و ریتم خوبی داشت. انتخاب و مونتاژ متریال مناسب کار بسیار سختی است و اگر کارگردان این اثر عاشق آقای حسن حسینی نبود، امکان تولید چنین اثری وجود نداشت. شما می توانید یک مستند 90 دقیقه ای را بدون حوصله تماشا کنید، اما حیف است که سید حسن در قاب 90 دقیقه بماند. امیدوارم آثار دیگری نیز درباره این شاعر و البته قیصر امین پور نوشته شود.

در آخرین قسمت این برنامه، محمد صالح حجت الاسلامی کارگردان فیلم مستند «مشتی در نمای بزرگ» به بیان این اثر پرداخت و گفت: رویکرد ما در ساخت این مستند صرفا یک تاریخ شفاهی نبود. رویکرد و معتقدم این مستند می تواند برای نسل های آینده باشد.

این کارگردان گفت: در حین ساخت این اثر شخصی از من پرسید که این مستند را برای چه کسی می سازم که به خاطر نسل جوان و آینده این کشور جواب او را دادم. آنها می دانند که در دنیای امروزی افراد مشهور و اطلاعاتی، در دورانی بزرگ می شوند که بزرگان زندگی و کار می کردند.

وی در پایان گفت: آرزوی من این است که این فیلم ماندگار و تاثیرگذار باشد. می دانم این مستند خالی از اشکال نیست. اما دوست داشتم این مستند نمونه خوبی برای معرفی سیدحسن حسینی باشد و در 90 دقیقه ای که صرف کردم سعی کردم به آن برسم.

انتهای پیام/

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری borna

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *