به گزارش خبرنگار رابو، هفته گذشته پمپ بنزین های کشور به دلیل اتصال سامانه پرداخت به بانک ملت قادر به کار چند ساعته نبودند، از سوی دیگر طی هفته های اخیر با برخی اپلیکیشن های بانکی و خدمات بانکی آنلاین مواجه شدند مشکلات عیسی کشاورز، عضو انجمن صرافی ارزهای دیجیتال ایران، یادداشتی را به شرح زیر به خبرگزاری رابو ارسال کرد.
به بهانه اتفاقی که برای بانک ملت افتاد، طبیعی است که وقتی حجم فعالیت و تراکنش روی سرور افزایش می یابد، هر بانکی با چنین مشکلی مواجه می شود. در دنیای امروز ثابت شده است که در مواجهه با چنین بحران هایی، حتی زلزله، جنگ و بحران های اجتماعی، ابزارهای مالی ارزهای رمزپایه و بلاک چین از مقاومت بیشتری نسبت به بانک های سنتی امروزی برخوردار هستند.
به عنوان مثال، اگر ساختار بانک مرکزی یا ساختار سرور بانک مرکزی در جنگ یا زلزله از بین برود، شبکه سیستم پرداخت آن بانک قطعا از کار می افتد، اما اگر در سیستم رمزگذاری باشد، زیرا تمام داده ها در سراسر جهان توزیع می شود و در پایگاه داده همه کشورها و همه رایانه ها و همه مردم وجود دارد و این داده ها از چنین آسیب پذیری در امان خواهند بود.
بانکها به ساختمانها، سرورها و زیرساختهای داخلی خود متکی هستند، اما ارزهای دیجیتال به اینترنت جهانی متصل هستند و میتوانند دادهها را از طریق ماهوارهها یا سیستمهای پشتیبان واقع در سراسر جهان در شرایط بحرانی بازیابی کنند. خطر از دست رفتن اطلاعات در چنین شبکه ای تقریباً صفر است و اطلاعات و تراکنش های کاربران از امنیت بیشتری نسبت به بانک ها برخوردار است. کریپتو به دلیل ماهیت غیرمتمرکز و اتکای آن به کاربران، در صورت و زمانی که آنها چنین کنند، به شدت به دولت یا سیستم بانکی متکی نیست. از قطع اینترنت محلی، این شبکه ها به دلیل استفاده از اینترنت جهانی، هیچ وقفه ای در فعالیت خود نخواهند داشت.
کیف پول دیجیتال در هر مکانی قابل استفاده خواهد بود. در صورت مهاجرت، آنها به راحتی می توانند دارایی های خود را با خود ببرند، به آنها در هر نقطه از جهان دسترسی داشته باشند و هزینه های خود را از طریق کیف پول دیجیتال خود پرداخت کنند.
اگر نقصی در گرههای شبکه وجود داشته باشد، اگر شبکه هک شود، یا اگر شبکه از کار بیفتد، بازسازی و بازیابی بر روی پلتفرم بلاک چین و ارزهای دیجیتال بسیار سریعتر و آسانتر از شبکههای داخلی فعلی و سنتی خواهد بود. این شبکه ها به دلیل ساختار غیرمتمرکز و قدرت محاسباتی نسبت به سیستم های بانکی و شبکه های متمرکز در برابر هک های سیستماتیک مقاومت بیشتری دارند و علاوه بر آن در بحث خدمات و خدمات؛ ارزهای رمزپایه دارای مزایایی هستند که به طور جداگانه به آنها خواهیم پرداخت، اما به نظر من همه بانک های دنیا در تلاش هستند تا از زیرساخت بلاک چین و حوزه ارزهای دیجیتال با مدل های تجاری و خدمات خود استفاده کنند و زمان آن فرا رسیده است که به این موضوع توجه کنیم. همچنین، مدلهای محافظتی بر اساس ارزهای دیجیتال و ارزهای دیجیتال برای آسیبهای احتمالی یا اختلالات قابل توجهی که گاهی اوقات با آن مواجه میشویم، ساخته است.
عملکرد زیرساخت ارزهای دیجیتال یا فناوری بلاک چین با عملکرد سیستم های مالی سنتی بانک ها و موسسات مالی در تضاد است. بانک ها متکی به دولت هستند و سرورها و اطلاعات متمرکز هستند، اما در حوزه ارزهای رمزنگاری شده، تمام اطلاعات در شبکه ای از گره ها در سراسر جهان پراکنده است و هر تراکنش در هر نود تایید و ثبت می شود و این گره ها در تمام گره ها ذخیره می شوند. رایانه ها و تلفن های متصل به شبکه بلاک چین و تأیید، ضبط، ذخیره و به روز رسانی دائمی آن. در صورت وقوع زلزله یا چیزی در تهران و حملات سایبری، این شبکه در کشورهای دیگر و گره های دیگر به فعالیت خود ادامه می دهد و این داده ها کاملا قابل استفاده بوده و از بین نمی روند.
یکی دیگر از عملکردهای بلاک چین این است که به محض تایید، ثبت و ذخیره تراکنش، به دلیل شفافیت و امنیت بالا، این تراکنش ها در تمام گره ها ثبت می شوند، این تراکنش ها دائمی هستند و به هیچ وجه قابل حذف یا تغییر نیستند و به آن متصل می شوند. یکدیگر را بلاک می کنند و عملاً تغییر این زنجیره و دستکاری در آنها غیرممکن است و در این تراکنش ها کلید خصوصی و عمومی وجود دارد که سعی در جلوگیری از کلاهبرداری و هک دارد.
یکی دیگر از مزیت های زیرساخت فنی بلاک چین نسبت به بانک ها این است که اگر من و شما قرار است تراکنش انجام دهیم باید پشت دستگاه خودپرداز بایستم و شماره ای را بگیرم و این شماره به حساب شما در سرور مرکزی واریز می شود. بانک از طریق کلیدی که در شبکه بلاک چین، من و شما می توانیم با هم و با پول خود به صورت جداگانه و بدون واسطه، چه مستقل و چه غیر مستقل، داده ها را انتقال دهیم. کیف پول ما بدون نیاز به واسطه بین بانک ها دسترسی مستقیم به دارایی های ما را فراهم می کند و ما تراکنش های مالی خود را مستقیماً در هر نقطه از جهان از طریق تلفن انجام می دهیم.
یک موضوع مهم حجم تراکنش هاست، با توجه به لایه های دوم و سوم ارزهای رمزپایه و درخت های وب که تشکیل می شود، این تراکنش ها در هر ثانیه با کمک این پروتکل ها و بلاک چین رد و بدل می شوند، بنابراین با مشکل هزینه کمتر و کاهش قیمت مواجه خواهیم شد. افزایش سرعت تراکنش
در چنین شرایطی نه نیازی به سیستم مالی سنتی داریم و نه بانک ها، مؤسسات، مؤسسات و دولت ها و به راحتی می توانیم با وجود ساختار غیرمتمرکز و ذخیره سازی داده ها، خدمات مالی را بین خود و در شرایط بحرانی مانند زلزله و جنگ رد و بدل کنیم. موجود در سرتاسر جهان ثبت و ذخیره می شود حتی اگر تمام زیرساخت های محلی این شبکه از بین رفته باشد. زیرساخت ارزهای دیجیتال از فناوری بلاک چین، رمزنگاری و معماری غیرمتمرکز تر و شفاف تر استفاده می کند برای رفع برخی از دغدغه های مهم دولت در خصوص این امور می توان آن را تحت پوشش قرار داد و به کمک این فناوری مدیریت کرد.
عیسی کشاورز، عضو انجمن صرافی ارزهای دیجیتال ایران
انتهای پیام/