راهکار دستیابی به نسبت 20 درصدی تسهیلات ساخت مسکن به کل تسهیلات در شبکه بانکی چندوجهی و جامع است. این رویکرد شامل رویکرد متعادل اقدامات تنبیهی برای جلوگیری از عدم رعایت قانون و اقدامات تشویقی برای تشویق مشارکت در پرداخت تسهیلات ساخت مسکن است.
ارسلان محمدی کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری رابو، درباره اهمیت سوق دادن اعتبارات بانکی به سمت تولید و همسویی با سیاست های پولی در راستای رشد اقتصادی بر اساس ساخت و ساز مسکن، گفت: هدایت اعتبارات بانکی به سمت تولید و همسویی سیاست های پولی با رشد اقتصادی مبتنی بر ساخت و ساز و اعتبارات بانکی در جهت تولید بیشتر و همسویی سیاست پول آفرینی با تولید یکی از اهداف اصلی قوانین مصوب مجلس و همچنین اجرای قوانین بالادستی است. در زمینه شناسایی راه های حمایت و تسهیل تولید. در کشور. در قانون افزایش تولید مسکن سهم 20 درصدی تسهیلات ساخت مسکن از کل تسهیلات پرداختی شبکه بانکی ذکر شده بود. با وجود تصویب قانون و تاکید بر اجرای آن در قوانین بودجه سنواتی، متاسفانه همچنان شاهدیم که سهم پرداختی به موسسات ساخت مسکن در دو بانک از 27 بانک فعال در شبکه بانکی به 20 درصد رسیده است. ، مسکن و سیبا و این در بین 15 بانکی است که در زمینه پرداخت تسهیلات ساخت مسکن عمل نکردند و همین سرپیچی از اجرای قانون باعث اتخاذ تصمیم راهبردی در قانون برنامه هفتم در خصوص تعلل شد. شبکه بانکی که نرخ سپرده قانونی را تغییر می دهد. شناسایی بانک های آسیب دیده و اعطای خطوط اعتباری فعال به بانک های سازگار.
وی ادامه داد: بنابراین یکی از راهکارهای موثر بانک مرکزی در اصلاح فرآیند خلق پول و ایجاد مسیری جدید برای دستیابی به بازپرداخت وام های مشخص شده در قانون، ارائه مشوق هایی به بانک هایی است که در ارائه آن مشارکت فعال دارند. وام مسکن و نقطه مقابل آن مجازات بانک های معوق است که در قانون برنامه هفتم توسعه با اختیارات راهبردی اعطا شده به بانک مرکزی برای تغییر ظرفیت وام دهی بانک های معوق، هدایت اعتبارات بانکی به سمت تولید و اجرا مقرر شده است. قانون جهش در تولید مسکن
این کارشناس اقتصادی به نقش راهبردی بانک مرکزی در استفاده از ابزارهای اعطا شده به این نهاد برای نظارت بر عملکرد شبکه های بانکی در قانون برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و گفت: نقش بانک مرکزی در روند هدایت وام های بانکی. به تولید، به ویژه با افزایش پرداخت وام های ساخت و ساز و مسکن، ضروری است. این رویکرد نه تنها از بخش ساخت و ساز حمایت می کند، بلکه با تلاش های گسترده تر برای دستیابی به ثبات اقتصادی نیز سازگار است. اهمیت موضوع مسکن دوچندان است. اولاً اهمیت مسکن برای مردم به ویژه طبقات پایین و متوسط جامعه از طریق تأمین زمین و پرداخت سهم مناسب از تسهیلات ساخت مسکن و ثانیاً تأثیر جدی ساخت و ساز مسکن بر رشد اقتصادی است. بیش از 150 حوزه فعالیت در حال فعال شدن است که منجر به رونق اقتصادی در بخش مسکن و بخشهای مرتبط با ساخت مسکن و همچنین افزایش عرضه در بازار مسکن خواهد شد.
وی در پایان گفت: راهکار دستیابی به 20 درصد تسهیلات ساخت مسکن از مجموع تسهیلات در شبکه بانکی، راهکاری چندوجهی و جامع است. این رویکرد شامل رویکرد متوازن اقدامات تنبیهی برای جلوگیری از عدم اجرای قانون و اقدامات تشویقی برای تشویق مشارکت در پرداخت تسهیلات ساخت مسکن است که در برنامه هفتم توسعه اختیارات ویژه و تعیین کننده ای به بانک مرکزی اعطا شده است دستیابی به سهمیه قانونی تسهیلات ساخت مسکن با کاهش قدرت تسهیل گری بانک ها در اجرای قانون.
انتهای پیام/