به گزارش خبرنگار اقتصادی رابو سرانجام پس از تنش های فراوان صبح امروز، بانک مرکزی سند قوانین و نظارت بر بازار ارزهای دیجیتال را منتشر کرد و با انتشار آن، معاملات ارزهای دیجیتال قانونی شد. پیش از این حدود 250 صرافی در این زمینه فعالیت می کردند که دارای درگاه پرداخت با مجوز بانک مرکزی بودند، اما خلأ قانونی در خصوص مبادلات کالا و خدمات با ارز رمزنگاری شده در بازار وجود داشت و امروز با انتشار این خبر سند، معامله در ارز رمزنگاری شده می شود … از نظر قانونی و صرافی های فعال در این حوزه باید خود را با قوانین جدید تطبیق دهند.
وزیر اقتصاد در عین حال در همایش ملی ارزهای دیجیتال از تغییر روند اقتصاد جهانی و بازار مالی به سمت ارز دیجیتال صحبت کرد و گفت: باید از مزیت های بازار ارز دیجیتال استفاده کرد، نباید قرار داد. محدودیت هایی برای آن وجود دارد، اما باید آن را مدیریت کنیم، همانطور که باید، قبلاً آن را به صورت آنلاین انجام می دادیم، اما نکردیم و آن را متوقف کردیم. فعالان این حوزه در صورت تشکیل اتحادیه می توان از نظرات کارشناسان آنها بهره برد و مشکلات و ابهامات این حوزه را با سرعت بیشتری برطرف کرد.
در ادامه این همایش، حجتالله سعیدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار کشور از تدوین آییننامه معاملات بازار ارزهای رمزپایه و ارزهای دیجیتال خبر داد و گفت: مراحل آن به تصویب کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار رسیده است. تمرکز بر این است که دارایی ها باید قابل اعتماد باشند.
عیسی کشاورز کارشناس بازار ارزهای دیجیتال در گفتگو با خبرنگار اقتصادی رابو وی با اشاره به سخنان وزیر اقتصاد در خصوص محدودیت ها و انحلال در این حوزه گفت: وزیر اقتصاد به درستی مشکل اساسی در این حوزه را بیان کرد متاسفانه تنگ نظری ها و اعمال سلایق بی قانونی در سال های اخیر مانع از آن شده است رشد طبیعی اقتصاد دیجیتال در کشور این موانع در مقایسه با سایر کشورها، فرصتهای اقتصادی جدید را از ایران سلب کرد و عرصه رقابت را محدود کرد. در حالی که بسیاری از این کشورها با سیاستهای باز و اتخاذ فناوریهای جدید به قطبهای منطقه تبدیل شدهاند، بسیاری از محدودیتها در داخل کشور مانع از شکوفایی کامل این قابلیتها شده است. برای ایجاد تغییر واقعی، ما نه تنها باید نامزدی را کنار بگذاریم، بلکه باید سیاست های حمایتی را جایگزین کنیم.
وی در خصوص فعالیت صرافی های داخلی در سال های اخیر گفت: با وجود سخت گیری ها، محدودیت ها و موانع سنگین در سال های اخیر، صرافی های داخلی ارزهای دیجیتال توانسته اند اعتماد میلیون ها ایرانی را به خود جلب کنند و ذائقه مردم را نسبت به استفاده از پلتفرم های داخلی تغییر دهند. این شرکت ها به لطف سال ها تجربه خود در سخت ترین شرایط ثابت کرده اند که می توانند با اعتقاد راسخ به راه خود ادامه دهند.
کشاورز با اشاره به پیشنهاد وزیر اقتصاد مبنی بر ایجاد انجمن ارزهای دیجیتال و فعالان حوزه ارزهای دیجیتال گفت: من به عنوان رئیس هیئت مدیره یوبیتکس و عضوی از انجمن ارزهای دیجیتال با ایده تشکیل انجمن ارزهای دیجیتال کاملا موافقم. این اقدام می تواند با ایجاد ساختاری برای خودتنظیمی و ایجاد فضای رقابتی عادلانه برای همه بازیگران، انسجام و شفافیت بیشتری به صنعت بدهد. لذا برای اجرای این ایده پیشنهاد تشکیل کمیته تخصصی مشترک با حضور نمایندگان دولت، مجلس و فعالان این حوزه را برای تدوین قوانین دارم. باید از همه فعالان حوزه دعوت به عضویت در این اتحادیه شود تا از همه اقشار نمایندگانی در اتحادیه داشته باشیم. قوانین باید به گونه ای تنظیم شوند که خود تنظیمی و مبتنی بر شفافیت و قوانین بین المللی باشد، بستری برای نظارت مشترک و پیشگیری از تخلفات ایجاد کند و در نهایت یک شبکه آموزش و آگاهی عمومی برای بهبود تعاملات بازار ارزهای دیجیتال ایجاد کند. افزایش اعتماد عمومی باعث رشد این حوزه شده است.
انتهای پیام/