فرشاد ابراهیم پور نورآبادی، نماینده مردم نهاد و بگمولیک و نایب رئیس دوم کمیته آموزش و پژوهش شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری رابو، در خصوص طرح علامت گذاری مالیاتی اجرا شده توسط سازمان امور مالیاتی گفت: سازمان امور مالیاتی: «این طرح یکی از برجستهترین اقدامات در نظام مالیاتی است که به مودیان اجازه میدهد مالیاتهای پرداختی خود را در کجا خرج کنند.»
وی افزود: یکی از بزرگترین ابهاماتی که همیشه برای مودیان وجود داشته، عدم شفافیت در نحوه هزینه کرد مالیات است. این پروژه در جلب اعتماد مودیان و تشویق آنها به پرداخت مالیات و اظهارنامه موثر بوده است.
ابراهیم پور نورآبادی با اشاره به اولویت بندی حوزه های مصرف مالیاتی گفت: چهار محور اصلی هزینه های مالیاتی شامل آموزش، بهداشت، درمان، امنیت و راه سازی در نظر گرفته شد. این انتخاب ها به دلیل اهمیت زیاد این بخش ها و ارتباط مستقیم آنها با منافع عمومی است. مردم اثرات این اقدامات را به طور ملموس در زندگی روزمره خود احساس می کنند.
وی همچنین گفت: بسیاری از مودیان مالیاتی که در مناطق محروم متولد شده اند اما اکنون در این مناطق زندگی نمی کنند، علاقه مند به کمک به توسعه شهرهای خود هستند. این طرح امکان جانمایی مصرف مالیاتی در مناطق محروم را فراهم کرده است و تاکنون شاهد تامین مالی 1915 پروژه در 16 استان محروم بوده ایم.
نماینده مردم ایذه و باغملک به اثرات این طرح در حوزه آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: تاکنون حدود 1.2 هزار میلیارد تومان از محل منابع مالیاتی برای پروژه های مربوط به آموزش و پرورش هزینه شده است بازسازی مدارس بسیار زیاد است، اما این مبالغ می تواند تغییراتی را نیز به همراه داشته باشد.
یکی از اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در پایان گفت: طرح شناسایی مالیاتی نه تنها به توسعه زیرساخت ها در مناطق محروم کمک می کند، بلکه فرهنگ پرداخت مالیات را ارتقا می دهد و موجب مشارکت بیشتر شهروندان می شود. اهالی در امور عمرانی کشور».
این عضو شورای اسلامی گفت: این طرح ابتکاری می تواند الگویی برای ارتقای شفافیت مالیاتی و توسعه پایدار در کشور باشد. اعتماد و مشارکت مودیان مالیاتی در انتخاب محل خرج مالیات، زیربنای رشد اقتصادی و اجتماعی خواهد بود.
انتهای پیام/