به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ و هنر در البرنا؛ مراسم افتتاحیه هجدهمین جشنواره بین المللی سینمای حقیقت بعدازظهر امروز ۲۷ آذرماه در پردیس سینمایی چارسو برگزار شد.
در ابتدای این مراسم حمید شکیبانیا برگزارکننده این مراسم از محمد حمیدی مقدم برای ارائه گزارش دعوت کرد. حمیدی مقدم گفت: امیدوارم هجدهمین جشنواره گکریت به خوبی آغاز شود و نوید رویداد خوبی را بدهد. خوشحالم که پس از ماهها تلاش مستمر جشنوارهای دریافت میکنیم که دنیایی از شجاعت و شگفتی را به همراه دارد.
وی افزود: به همه مردم غزه که بیش از یک سال است هدف شدیدترین حملات رژیم اشغالگر قرار گرفتهاند احترام میگذارم و هجدهمین جشنواره را با فیلمی درباره این افراد افتتاح میکنیم و خودم را با این افراد میبینم. آنها را جشنواره فیلم الحقیقه به عنوان ناظر. اوضاع پیچیده است و دنیا در هرج و مرج است و ما در جشنواره با فیلم های آنها این را نشان می دهیم.
واقعیت یک جشنواره فیلم هم سخت است و هم جسورانه
این دبیر تائید کرد: جشنواره سینمای حقیقت مطالبه گر و جسورانه بود، ما به دنبال سینمای مستند خنثی نبودیم و حاصل این ارزش، تولد نسل جدیدی است که فیلم هایش برای شماست. ما در این دوره از جشنواره خواهیم دید که در کنار این جوانان، از پیشکسوتان نیز تجلیل می کنیم.
کار اداره ملی مشخص است
حمیدی مقدم گفت: امسال آنچه در بعد ملی این جشنواره می بینید مشخص است. ما به فیلمسازان اعتماد کردیم که منصف باشند. آثار این دوره صمیمانه تلاش می کنند تا دنیای ما را روشن کنند. این دوران را با تشکر از مستندسازانی که چراغ این سینما را روشن نگه داشتند، روشن می کنیم. یکی از اهداف این جشنواره جلب توجه کارگردانان و سیاستگذاران به سینمای مستند است. خوشحالیم که حضور اساتید امروز در مراسم افتتاحیه به جشنواره ما گرمی بخشید.
پس از سخنان دبیر جشنواره، فیلم هایی از فیلم ها و فیلمسازان بخش های مختلف جشنواره پخش شد، سپس پیام های فیلمسازان در بخش بین الملل پخش شد.
حامد شکیبانیا گفت: در بخش بین الملل مستندهایی درباره غزه داریم که یک قسمت جداگانه است.
سپس فیلم هایی از بخش غزه و بخش بین المللی پخش شد.
قدردانی از دبیر جشنواره از حسین الترابی
مجری برنامه در آخرین بخش این مراسم گفت: رسم بر این است که در افتتاحیه سینما حقارت از بزرگان سینمای مستند تجلیل شود و از جشنواره طلب برکت کنیم. در این جلسه از حسین الترابی تشکر می کنیم.
سپس محمد حمیدی مقدم و مصطفی رزاق کریمی به مداحی حسین الترابی آمدند.
حمیدی مقدم گفت: از سال 1398 که تجلیل از خدمتم آغاز شد، جشنواره را به این افتخارات متبرک کردم. خوشحالیم که هر ساله این سنت را داریم و همه آثار بزرگ حسین الترابی را می شناسند و باعث افتخار ما بود که امسال با وجود همه سختی ها در محضر این استاد در خدمت ایشان باشیم.
حسین الترابی گفت: امروز از بیمارستان آمدم و قرار نبود اینجا باشم اما مدیر مجبورم کرد که بیایم. سینما مثل همه علوم دیگر در یک آزمایشگاه علمی متولد شد، اما کسی بود که بدون او سینمای تخیلی متولد نمی شد و من می خواستم سینما به سرعت پیشرفت کند. بعضی ها فکر می کنند اگر این اتفاق نمی افتاد سینمای فانتزی بهتر بود، اما حالا شده است. برخی معتقدند تلویزیون زباله دان تاریخ سینماست!
سپس ترابی شعری از حافظ خواند و گفت: به امید روزهای بهتر.
در پایان این مراسم فیلم مستند راه عشق محصول مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی لبنان به نمایش درآمد.
انتهای پیام/