به گزارش خبرنگار امور محیط زیست بریننا، بحران خشکسالی ناشی از کم آبی یکی از معضلات بلندمدت زیست محیطی است که تنها جهان را تحت تاثیر قرار نمی دهد. علاوه بر این، ایران نتوانسته از این معضل رهایی یابد و 30 سال است که از خشکسالی مداوم رنج می برد.
اما طبق اعلام ناسا، به جز ایران، 45 کشور دیگر در 30 سال آینده دچار خشکسالی خواهند شد که 30 تا 35 سال به طول می انجامد.
همچنین بر اساس گزارش سازمان ملل، 31 کشور در آینده نزدیک با کمبود آب مواجه خواهند شد و ایران به عنوان یکی از کشورهایی که در آینده با کمبود آب مواجه هستند، طبقه بندی می شود.
ایران در فهرست کشورهای خشک و بیابانی جهان قرار دارد
بر اساس آمار وزارت نیرو ایران در تیر 1400، نیمی از جمعیت روستایی ایران به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارند. این آمار نشان می دهد که بیش از 85 درصد از کل مناطق ایران با مشکل خشکسالی مواجه هستند.
نگرانی در مورد خشکسالی در ایران زمانی افزایش می یابد که میانگین بارندگی سالانه در ایران حدود 250 میلی متر باشد. در حالی که این میزان کمتر از میانگین بارندگی در آسیا و حدود یک سوم میانگین بارندگی سالانه در جهان است، بنابراین ایران با بیش از 34 میلیون هکتار بیابان از جمله کشورهای خشک و بیابانی منطقه و جهان شناخته شده است.
بررسی میزان بارندگی کشور در یک دوره 10 ساله نشان می دهد که ایران میزان بارندگی مورد نیاز خود را دریافت نکرده و در شرایط خشکسالی به سر می برد.
اکنون که ایران دو دهه خشکسالی سی ساله را پشت سر گذاشته است. 97 درصد کشور نه تنها از این بحران رنج می برند. در واقع این وضعیت هر روز بدتر می شود.
بازی بی رحمانه خشکسالی را روزانه 115 نفر انجام می دهند
از سوی دیگر پدیده خشکسالی در دو دهه اخیر زندگی بیش از یک میلیارد نفر را بسیار دشوار کرده است به طوری که انتظارات نشان می دهد تا سال 2050 بیش از 200 میلیون نفر در سراسر جهان مجبور به مهاجرت خواهند شد. خشکسالی و کمبود آب آب و بالا آمدن سطح دریا.
در عین حال، علاوه بر این که 47 درصد از قاره اروپا تحت تأثیر خشکسالی قرار گرفته است. تا سال آینده، بیش از دو سوم جمعیت جهان با کمبود شدید آب و یک سوم دیگر در وضعیت کمبود آب زندگی خواهند کرد.
علاوه بر این، بانک جهانی معتقد است که در 20 سال گذشته، بیش از یک میلیارد نفر از سیل و خشکسالی رنج برده اند. موسسه منابع جهانی گزارش می دهد که یک چهارم جمعیت جهان به آب دسترسی ندارند.
هشدارهای سازمان های بین المللی همچنان ادامه دارد، اما هنوز برنامه ریزی اساسی برای این معضل جهانی اندیشیده نشده است. سازمان ملل همچنین اعلام کرد که اگر جهان به مصرف آب با نرخ فعلی ادامه دهد. تا سال آینده، بیش از 2.7 میلیارد نفر در جهان با کمبود آب مواجه خواهند شد.
با توجه به اینکه تغییر اقلیم، گرم شدن زمین، افزایش مصرف آب در زمینه های مختلف شرب، صنعتی و کشاورزی و نبود الگوی مصرف مشخص از جمله عوامل دامن زدن به خشکسالی است. بر اساس گزارش سازمان جهانی هواشناسی، بلایای آب و هوایی در 50 سال گذشته به طور متوسط روزانه 115 کشته برجای گذاشته و 202 میلیون دلار خسارت به بار آورده است.
انتهای پیام/