اخبار اخبار تکنولوژی

نمای خیره‌کننده جدید از عطارد در ششمین عبور نزدیک بپی‌کلمبو

تبلیغات بنری


آژانس فضایی اروپا (ESA) Bepi Colombo در حال انجام یک سری کاوشگرهای گرانشی در اطراف عطارد است و تصاویر نزدیک بی سابقه ای از این سیاره مرموز را ثبت می کند.

سفری جالب به عطارد

طبق گزارش Science Daily، فضاپیمای BepiColombo مسیر خود را با استفاده از کاوشگرهای گرانشی تنظیم می کند، اما این بار به طور خاص، کاوشگرها در اطراف سیاره مورد نظر خواهند بود. این فضاپیما با هر بار عبور به مدار نهایی خود نزدیک می شود و انتظار می رود در سال 2026 به طور کامل توسط گرانش عطارد دستگیر شود.

در آخرین پرواز، Bepi Colombo تصاویر خیره کننده ای از عطارد ثبت کرد. این تصاویر از فاصله چند صد کیلومتری گرفته شده اند و جزئیات بی سابقه ای از سطح سیاره را ارائه می دهند.

محیط سخت عطارد

عطارد، کوچکترین سیاره منظومه شمسی و نزدیکترین سیاره به خورشید، دنیایی سنگی و خالی از حیات است. سطح آن پوشیده از دهانه های برخوردی است و بسیار شبیه به ماه است. فقدان جو در عطارد منجر به شرایط دمایی شدید شد. دمای هوا در روز به 472 درجه می رسد و در شب تا 200 درجه کاهش می یابد. مدار بیضی شکل این سیاره تنها 88 روز زمینی طول می کشد. از زمین، عطارد به دلیل نزدیکی به خورشید و موقعیتش در افق به سختی قابل مشاهده است.

ماموریت تاریخی BPI کلمبو

تا به امروز، تنها دو فضاپیما از عطارد بازدید کرده اند. مارینر 10 و مسنجر. اکنون BepiColombo نیز در راه است. این ماموریت مشترک آژانس فضایی اروپا و آژانس فضایی ژاپن (JAXA) در 20 اکتبر 2018 پرتاب شد. این فضاپیما دو مدار را پوشش می دهد. مدار سیاره عطارد ESA و مدار مغناطیسی عطارد JAXA. پیش بینی می شود این دو مدارگرد در سال 2027 عملیات علمی خود را آغاز کنند.

اکتشافات شگفت انگیز بپی کلمبو

در یک کنفرانس مطبوعاتی در 9 ژانویه 2025، جوزف اشباخر، مدیر کل ESA اولین تصاویر ثبت شده توسط دوربین های نظارتی Bepi Colombo (M-CAM) را ارائه کرد.

نمای جدید شگفت انگیز از عطارد در ششمین گذر آن در نزدیکی بپی کلمبو

در تصویر اول، فضاپیما از مرز شبانه عطارد عبور کرد و دوربین M-CAM 1 موفق شد دهانه‌های سایه‌دار دائمی قطب شمال، از جمله دهانه‌های پروکفیف، کاندینسکی، تالکین و گوردیمر را به تصویر بکشد. کف این دهانه‌ها سردترین مکان‌های منظومه شمسی با وجود نزدیک بودن عطارد به خورشید هستند و حتی شواهدی از یخ‌های یخ زده وجود دارد.

نمای جدید شگفت انگیز از عطارد در ششمین گذر آن در نزدیکی بپی کلمبو

تصویر دوم دشت های آتشفشانی به نام Borealis Planitia را نشان می دهد. این دشت‌های مسطح، که بسیار شبیه به دشت‌های ماه هستند، در حدود 3.7 میلیارد سال پیش در اثر فوران‌های آتشفشانی و جریان‌های گدازه‌ای شکل گرفته‌اند. دهانه های کوچک این ناحیه پر از گدازه است و با سرد شدن سطح سیاره مانند پوست سیب چروک می شود.

نمای جدید شگفت انگیز از عطارد در ششمین گذر آن در نزدیکی بپی کلمبو

در سومین تصویر ثبت شده توسط دوربین M-CAM 2، شواهد بیشتری از فعالیت و برخورد آتشفشان دیده می شود. در این تصویر، منطقه ای روشن به نام Natair Fakula را می بینید که بزرگترین فوران آتشفشانی در عطارد است. در کنار آن دهانه فونتین قرار دارد که یکی از جوان ترین دهانه های عطارد است که تنها 300 میلیون سال سن دارد.

انتهای پیام/

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری borna

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *