دهقانی: ما به مدیر جوان نیازمندیم/ رویداد برنامه ملی توسعه و حمایت از غزال‌های دانش‌بنیان/ عکس
اخبار اخبار تکنولوژی

دهقانی: ما به مدیر جوان نیازمندیم/ رویداد برنامه ملی توسعه و حمایت از غزال‌های دانش‌بنیان/ عکس

تبلیغات بنری


به گزارش خبرگزاری رابو، روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در نشست خبری غزال دانش گفت: منظور ما در این هدف گذاری رشد متناسب با ظرفیت های کشور است. ” ابعاد و محیط و اگر بخواهیم بر اساس استانداردهای فعلی مقایسه کنیم، کشوری با جمعیت حدود 100 میلیون نفر و تولید ناخالص داخلی متناسب با این تعداد جمعیت را نمی توان با کشوری با جمعیت یک میلیارد نفر مقایسه کرد. تولید ناخالص داخلی آن هدف رشد نسبی یا صفحه و ابعاد است و رقابت ما متناسب با ظرفیت و افزایش سهم ما از تولید ناخالص داخلی است.

دهقانی ادامه داد: اگر به دنبال تأسیس شرکت‌های بزرگ در کشور هستیم، مقایسه با مفهوم «یونیکورن» یعنی شرکت‌هایی که بیش از یک میلیارد دلار فروش دارند و چندین هزار نفر مشغول به کار هستند، مقایسه درستی نیست. اما در عین حال مفهومی به نام گوزن دانش بنیان به دنیا معرفی شده است که نرخ رشد آن از میانگین سایر شرکت ها بیشتر است و مدام در حال رشد است.

وی ادامه داد: مفهوم جهانی گوزن فناورانه در بسیاری از کشورهای جهان مورد استفاده قرار می گیرد و با تلاش بیش از هشت ماهه گروهی از متخصصان سازمان دانشگاه برای توسعه شرکت های دانش بنیان وابسته به آژانس علمی تلاش می شود. ” شرکت های دارای پتانسیل تبدیل شدن به غزال دانش بنیان شناسایی شدند و در مراسمی با عنوان «تجلیل از دانش بنیان ایرانی» که 11 مردادماه با حضور معاونان علمی و فناوری سابق، 12 شرکت دانش بنیان برگزار می شود. که تمام ویژگی های لازم یک غزال را دارا باشد بر اساس دانش ارائه خواهد شد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور افزود: یکی از مواردی که این معاونت پیگیری می‌کند، دسترسی همه شرکت‌های کشور به عدالت است و هر شرکتی می‌تواند به منابع، پشتیبانی و توانمندی‌ها دسترسی داشته باشد. از معاونت علمی رئیس جمهور. برای این منظور سیستم های متعددی در نمایندگی علمی ایجاد شد، اما نیازمند یک سیستم مرکزی یکپارچه هستیم.

دهقانی ادامه داد: در حال حاضر مشخص نیست چه شرکتی از چه حمایتی بهره مند می شود و حدود یک سال است که در این زمینه تحقیقات زیادی انجام می دهیم تا بتوانیم زمینه را فراهم کنیم که با همه شرکت ها عادلانه رفتار شود. در زمینه اپلیکیشن های موبایلی با استفاده از خدمات این شرکت، سامانه یکپارچه ای به نام Noyan.ir را راه اندازی کرده ایم که تا دو هفته آینده از تمامی خدمات، تماس ها، امکانات، نمایشگاه ها، مطالعات علمی رونمایی می شود بنیاد و سایر خدمات در سیستم یکپارچه نویان بارگذاری می شوند و همه شرکت ها می توانند از یک پورتال به این خدمات دسترسی داشته باشند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور بابیان اینکه این یک کار نیمه تمام است، در حوزه ارزیابی و نظام حمایت از بنگاه‌های دانش بنیان کار نیمه تمام داریم عوامل ارزیابی سازمانی.” در حال حاضر میانجی‌هایی که با معاونت علمی همکاری می‌کنند، علی‌رغم تلاش‌هایشان، مورد انتقاد قرار می‌گیرند، از جمله اینکه میانجی‌گران تجربه لازم را ندارند، با موضوع مورد ارزیابی تضاد منافع دارند و از موقعیت خود به عنوان میانجی سوء استفاده کرده‌اند. .

دهقانی افزود: سامانه جدید میانجی گری تا دو ماه آینده اعلام می شود. بر اساس این سیستم جدید ارزیابی، استارتاپ‌ها دیگر توسط واسطه‌های خاصی ارزیابی نمی‌شوند، بلکه هر شرکت می‌تواند 3 تا 5 داور از میان اساتید شناخته‌شده در حوزه‌های فناوری را به عنوان ارزیاب انتخاب کند و شرکت‌های بزرگ نیز می‌توانند بر اساس معیارهای انتخابی خاص، خود واسطه‌ها را استخدام کنند. و علاوه بر “پس شرکت های بزرگ دانش بنیان در صورت تمایل می توانند به عضویت باشگاه سنجش علمی معاونت علمی در بیایند.”

دهقانی: به مدیر جوان نیازمندیم/ رویداد برنامه ملی توسعه و حمایت از دانش غزل/عکس

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور خاطرنشان کرد: این روش انحصار ارزیابی شرکت ها را برای تعدادی از شرکت ها از بین می برد و همچنین تضاد منافع را برطرف می کند.

وی با ابراز امیدواری از اینکه معاونت علمی دولت آینده در راستای نوآوری گام بردارد، گفت: به نظر من معاونت علمی ریاست جمهوری باید چهار ویژگی داشته باشد، اولاً باید جوان باشد مدیر در معاونت علمی رئیس جمهور بتواند از ارتباط با جوانان 20 تا 40 ساله شاغل در شرکت های دانش بنیان.

وی دومین ویژگی معاونت علمی آینده را شخصیت غیرسیاسی آینده دانست و ادامه داد: در معاونت علمی، شرکت های دانش بنیان موتور محرکه اقتصاد دانش بنیان محسوب می شوند معاونت علمی دانشگاه از دوره دکتر فزاده تا کنون تلاش شده تا در سمت معاونت علمی دانشگاه هیچ گونه سوگیری سیاسی وجود نداشته باشد.

دهقانی تجربه تحصیلات دانشگاهی را از دیگر ویژگی های معاونت علمی بعدی عنوان کرد و گفت: معاونت علمی فردی است که بتواند با دانشگاهیان و کارشناسان علمی ارتباط برقرار کند. چنین فردی باید حداقل دارای رتبه استادی یا دانشیاری باشد. وی همچنین خواستار تحلیل اکوسیستم نوآوری و فناوری به عنوان رکن چهارم شخصیتی برای معاونت علمی و فناوری آینده شد و گفت: معاون علمی و فناوری رئیس جمهور باید با ادبیات و موضوع اکوسیستم آشنا باشد و یک فردی با تجربه در اکوسیستم علم و فناوری.”

227323

تبلیغات بنری

khabaronline به نقل از رابو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *