ایمان گدرزی; ورزشگاه آزادی تهران امسال با برگزاری مسابقات لیگ برتر و همچنین برگزاری مرحله سوم مقدماتی جام جهانی 2026 با چالش بزرگی روبروست. این ورزشگاه بزرگ اما امسال ورزشگاه آزادی به دلیل استاندارد بودن نمی تواند در اولین دیدارهای لیگ برتر میزبان رقبا باشد. البته این موضوع فقط مربوط به استقلال و پرسپولیس نیست و شاید ملی پوشان باید برای دیدار شهریور ورزشگاه دیگری ارائه دهند. در این صورت ورزشگاه تختی جای خود را به ورزشگاه آزادی داد تا استقلال و پرسپولیس در هفته های ابتدایی میزبان حریفان خود در این ورزشگاه باشند.
این در حالی است که در سال های گذشته در دوران وزارت مسعود سلطانی فر در سال 1397 بودجه ای بالغ بر 10 میلیارد تومان برای بازسازی این ورزشگاه در نظر گرفته شده بود اما در آن زمان ورزشگاه تختی تا بلافاصله پس از اعلام این خبر بازسازی نشد. . با توجه به حضور تیم سرخابی ها در ورزشگاه تختی، کار استانداردسازی این ورزشگاه آغاز شد و بخشی از این کار به پایان رسید.
به گفته مسئولان، ورزشگاه تختی 90 درصد آمادگی میزبانی را دارد و تیم های استقلال و پرسپولیس باید 100 درصد هزینه تجهیزات ورزشگاه را پرداخت کنند. مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال دیروز این مبلغ را اعلام کرد و بر این اساس تیم های استقلال و پرسپولیس برای بازی در ورزشگاه تختی باید هر چه سریعتر 17.5 میلیارد به ورزشگاه تختی پرداخت کنند.
این دو باشگاه برای برگزاری دیدارهای خانگی خود در ورزشگاه آزادی مبلغی را برای اجاره ورزشگاه پرداخت می کردند اما اکنون به گفته رئیس فدراسیون فوتبال، دو تیم باید 17.5 میلیارد تومان برای تجهیز ورزشگاه بپردازند. این در حالی است که دو تیم پایتخت نشین باید علاوه بر این مبلغ، اجاره ورزشگاه تختی را نیز پرداخت کنند و حالا مشخص نیست این 35 میلیارد تومان کجا و چگونه هزینه می شود.
تیم ملی به دنبال ورزشگاه است و عربستان به دنبال میزبانی جام جهانی!
دیروز درست پس از انتشار خبر بازسازی ورزشگاه آزادی و مشکلات میزبانی از استقلال، پرسپولیس و تیم ملی، خبری قابل تامل منتشر شد. عربستان آماده میزبانی جام جهانی 2034 است! در حالی که تنها چند تیم ایرانی دارای ورزشگاه های منظم هستند، اسبستانی که در سال های اخیر پیشرفت چشمگیری در فوتبال داشته است، در حال آماده سازی برای میزبانی از جام جهانی 2034 است که در همه جای دانمارک بازسازی ورزشگاه رایج است و می توان از سانتیاگو برنابئو به عنوان یکی از ورزشگاه ها نام برد. آخرین نمونه های این کار روند بازسازی برنابئو در سال 2019 آغاز شد، اما عواملی مانند ویروس کرونا و جنگ بین ایران و روسیه، اتمام کار را به تاخیر انداخت. سرانجام پادشاه اروپا با هزینه 1.7 میلیارد یورویی کار را به پایان رساند و مجهزترین ورزشگاه جهان را در حدود 3 سال تکمیل کرد.
شاید مقایسه آزادی با برنابئو خیالی باشد، بنابراین به خاورمیانه می رسیم. عربستان که در سال های اخیر در بین بازیکنان مطرح اروپایی بسیار محبوب شده است، در 160 روز استادیوم ساخت! درست شنیدید، ساخت و ساز، نه بازسازی! کینگد آرنا (به عربی: الالمعدلُ کضان) (فارسی: Kingdom Arena) یک ورزشگاه چند منظوره است که در ریاض، پایتخت پادشاهی عربستان سعودی واقع شده است. این ورزشگاه در سال 2023 ساخته شده و ظرفیت 30000 تماشاگر را دارد و در 180 روز ساخته شده است. این استادیوم بیش از 30000 صندلی دارد که 20 صندلی VIP را شامل می شود. دارای سقف جمع شونده و صفحه نمایش ویدیویی چهار طرفه که در وسط آن آویزان شده است. این در حالی است که 50 سال است تنها یک ورزشگاه در پایتخت ایران داریم که اکنون به وضعیت بحرانی رسیده است.
آخرین وعده!
در این مورد مسئولان ورزش قول های زیادی برای بازسازی ورزشگاه آزادی دادند که متاسفانه به دلیل کمبود بودجه محقق نشد. کیومرث هاشمی وزیر ورزش و جوانان در اظهارات اخیر خود در خصوص نوسازی ورزشگاه آزادی وعده داده است که در قانون بودجه امسال یک میلیون و 403 هزار و 200 میلیارد تومان برای مجموعه آزادی که این ورزشگاه نیز بخشی از آن است، اختصاص یافته است. این مقدار تمام مشکلات حل خواهد شد.
257251
khabaronline به نقل از رابو