علی دهکردی: نسل ما در ابتدای دههٔ ۶۰ عاشق سینما شد؛ اما در تنگ‌دستی فعالیت‌های خود را شروع کرد/ تشکیل دبیرخانۀ دائمی رویداد فیلمنامه‌نویسی
اخبار اخبار فرهنگی

علی دهکردی: نسل ما در ابتدای دههٔ ۶۰ عاشق سینما شد؛ اما در تنگ‌دستی فعالیت‌های خود را شروع کرد/ تشکیل دبیرخانۀ دائمی رویداد فیلمنامه‌نویسی

تبلیغات بنری


به گزارش خبرگزاری رابو از ستاد الاخبار برای اولین رویداد استارتاپ برنامه نویسی، در پایان این رویداد که با اجرای سهیل محمودی شاعر و مجری پیشکسوت کوتاه و بلند برگزار شد. سناریوها برنده 3 جایزه شدند. لازم به ذکر است در این نشست رئیس پارک ملی علوم و فناوری های نرم، مدیرعامل خانه سینما، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی و رئیس خانه هنرمندان ایران حضور داشتند و به ایراد سخنرانی پرداختند. در زیر گزارشی از نتیجه گیری این رویداد استارت آپی را مشاهده خواهید کرد.

کار به همکاران محول شد

رئیس پارک ملی علوم نرم، فناوری و صنایع فرهنگی در مراسم اختتامیه اولین رویداد آغاز برنامه‌نویسی با ابراز خرسندی از برگزاری این رویداد، به حضور مدیر عامل سینما خنا در این رویداد اشاره کرد. گفت: کارمان را به شرکای خود سپردیم و نتیجه گرفتیم.

محمدحسین ایمانی خوشخو با اشاره به هدف پارک های فناوری که حضور ایده پردازان و تبدیل طرح های آنها به فعالیت است، گفت: در سند سینمایی که تدوین می شود و در آن از نظرات خانه سینما نیز استفاده شده است. بندی مشخص شده است که بر اساس آن سازمان سینمایی به منظور ارتقای کیفیت متون متعهد به حمایت از فعالیت های مربوط به ارتقای کیفیت فیلمنامه نویسی است. این در اینجا هم دیده می شود.

رئیس پارک ملی علوم نرم، فناوری‌ها و صنایع فرهنگی با اشاره به فعالیت‌های جهاد سنگزی و تداوم آن، ادامه داد: جهاد سنگزی روی زمین‌های باقی‌مانده دست گذاشت و به همین دلیل موفق بود. فعالیت های این پارک نیز نشان داد که از طریق فرهنگ می توان و خواهد داشت.

ایمانی خوشخو در پایان افزود: امروز اعلام می کنم دبیرخانه دائمی این رویداد در پارک ایجاد می شود و جلسات فصلی برگزار می کنیم. دوره های آموزشی تا سال آینده که دومین جشنواره برگزار می شود ادامه خواهد داشت.

سناریوی پسر رمان

مدیرعامل خانه سینما در پایان این مراسم با تبریک آغاز به کار نگارش فیلمنامه به همه شرکت کنندگان در اولین رویداد گفت: چنین اتفاقی برای من تاثیرگذار و البته تاسف آور است چرا که نسل ما در سینما عاشق سینما شد. اول سال نو. دهه 1960، اما فعالیت خود را در فقر آغاز کردند. برای ما که در سینما کار می کنیم، فیلمنامه جایگاه ویژه و مقدسی دارد. امیدوارم همه بچه هایی که پا به عرصه فیلمنامه نویسی گذاشتند ادبیات و رمان را فراموش نکنند.

علی دهکردی سناریو را فرزند رمان و داستان عنوان کرد و گفت: در سال های گذشته و در دوران معاصر و به دلیل تغییر ابزارهای ارتباطی، نوعی ادبیات ناسالم بسیار رواج پیدا کرده است، اما هنوز یکی از انواع ادبیات است. فیلمنامه را بچه های رمان می نویسند و هیچکس نمی تواند بگوید فیلمنامه نویس است اما ادبیات ایران و جهان را نخوانده است.

پارک علم و فناوری جدید در راه تبدیل شدن به یک شهر است

از دیگر حاضران در مراسم اختتامیه، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی بود. حسن مسلمی نائینی با وجود اینکه انتظارات زیادی از هنر وجود دارد و می تواند کشور را اصلاح کند، از دست اندرکاران اولین رویداد شروع فیلمنامه نویسی تشکر کرد و گفت: دانشگاه علم و فرهنگ رتبه اول ISI و در بین آن ها را دارد. 400 دانشگاه غیرانتفاعی

مسلمی نائینی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی از ابتدا بر جوانان تکیه داشت و جوانان زیادی را در این رویداد به میدان آورد، ادامه داد: امیدواریم در آینده نزدیک بتوانیم پارک علم و فناوری را به پارک علمی تبدیل کنیم. و شهرک فناوری نرم و مجوزهای لازم در این زمینه اخذ شد.

تشکیل دبیرخانه دائمی اثربخشی فیلمنامه نویسی

ما به اشکال مدرن سینما و فیلمنامه نیاز داریم

آخرین سخنران پایانی اولین رویداد استارتاپ فیلمنامه نویسی، رئیس خانه هنرمندان ایران بود. محمدمهدی اصغرپور با بیان اینکه در فضای دانشگاهی بسیار کلاسیک رفتار کردیم، گفت: در سال های گذشته همه چیز تغییر کرده و وضعیت سالن های سینما تغییر کرده است. اکنون 90 درصد ترافیک کشور ما از طریق پلتفرم های خارجی، 5 درصد تراکنش های بانکی و 5 درصد از طریق بسترهای داخلی است. حدود 90 درصد محتوا در پلتفرم های خارجی تولید و منتشر می شود.

اصغرپور با بیان اینکه سکوها تغییر کرده است، ادامه داد: آمادگی ورود به این عرصه را نداریم. در دنیا سینما به عنوان تئاتر در دنیا رو به ورشکستگی است. این موضوع همچنین می تواند نحوه داستان گویی ما را تغییر دهد. بنابراین، گذار به مدار کلاسیک دیگر جواب نمی دهد و باید فرم های مدرن را امتحان کنیم، اما اگر چنین تغییری رخ ندهد، فیلمنامه نویسان منتخب نیز ممکن است با ناامیدی مواجه شوند.

چه کسانی انتخاب شدند؟

لازم به ذکر است در بخش سناریوهای کوتاه آثار زیر مقام اول تا سوم را کسب کردند:

  • واریث، نویسنده: هانیه بابی نژاد، سرپرستی: فریدون فرهودی
  • در جای دیگر، نویسنده: فاطمه احمدی، نظارت: رضا حیدرنژاد
  • نمک، نویسنده: میلاد ملحانی، سرپرستی: مهدی احمدی

رمان ها و آثار بلند یک تا سه نیز به شرح زیر اعلام شد:

  • مردود، نویسنده: زری براهوی، استاد راهنما: رضا حیدرنژاد
  • پیران باحال، نویسنده: خانم فاطمه الموسوی، استاد راهنما: فریدون فرهودی
  • شهر سیپلوها، نویسنده: زهرا عباسی و سارا خسروی، راهنمایی: هومن فاضل.

در پایان این جلسه مهدی سجاجی، رئیس سازمان سنجش کسب و کار با اشاره به برگزاری رویدادهای بسیاری در سال های اخیر، با اشاره به اینکه اولین رویداد شروع فیلمنامه نویسی یک رویداد نسبتا موفق بود، گفت: اولین رویداد آغاز فیلمنامه نویسی از 16 تا 18 مرداد در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد.

5757

تبلیغات بنری

khabaronline به نقل از رابو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *