مریم فخری: آیا نظام حقوق و دستمزد پزشکی دولت اصلاح می شود؟ این روزها دغدغه اصلی اکثر حقوق بگیران از کارگر و کارمند گرفته تا بازنشستگان در روزهای تورمی سختی است که کشور می گذراند اما کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی کشور واقعیت اقتصادی کسری شدید بودجه و ارز را مطرح می کنند. کمبود درآمد کشور امروز بزرگترین چالش پیش روی دولت دهم است.
در همین رابطه حمید حاج اسماعیلی کارشناس بازار کار در گفت و گو با – با اشاره به تفاوت دولت چهاردهم با دولت های گذشته گفت: چرا که عمده بودجه کشور صرف هزینه های دولت می شود. با پرداخت حقوق، برای ما آسان نیست که باور کنیم استاد خیلی سریع پول را پیدا می کند، در کوتاه مدت قصد دارد دستمزدها را اصلاح کند و آنها را به افزایش و حمایت از کارگران اختصاص دهد.
4 تفاوت اصلی بین دولت پزشکی و دولت های قبلی شناسایی شده است
حمید حاج اسماعیلی کارشناس بازار کار در پاسخ به سوالی: آیا با توجه به شرایط تورمی که کشور می گذرد، آیا هیات وزیران دولت چهاردهم نظام دستمزد را تغییر و اصلاح خواهد کرد؟ وی می گوید: ابتدا باید بگویم که دولت جدید با دولت های قبلی تفاوت هایی دارد، هم به این دلیل که آقای مزیکیان در مقطعی انتخاب شد که در اوج نارضایتی مردم و مشارکت آنها بود. انتخابات و همچنین در مجموع به ارائه یک موضوع جدید در رقابت های انتخاباتی که پرداختن به غرب است. این یک تفاوت جدی در سطح استراتژی در کار انتخاباتی بود، چیزی که به وضوح و بی سابقه حتی در دوره های گذشته بی سابقه بود.
وی می افزاید: به هر حال ایشان با جدیت تمام اعلام کردند که برای حل مشکلات کشور باید از سر ناچاری با دنیا مذاکره کنیم و این مذاکره کاملاً جهت دار و در راستای تعامل با کشورهایی است که مشکلات اساسی دارند. ایران. مانند آمریکا و اروپا.
این کارشناس بازار کار توضیح می دهد: سومین تفاوت دولت فعلی با دولت های گذشته این است که آقای مدزیکیان گفته مشکل ما در داخل است و نمی توانیم از توانمندی های داخلی برای حل مشکلات، چه در خارج و چه در داخل، همراهی و همسویی استفاده کنیم. به همین دلیل بر این عقیده بود که باید از همه گروهها و تواناییهای سیاسی استفاده کرد – هم از نظر همراهی فکری و هم در این که شباهت ملی دارند – و به همین دلیل آن را حکومت خود، حکومت صلح نامیدند.
حاج اسماعیلی می گوید: ایشان با هماهنگی و همکاری افراد با گرایش های مختلف سیاسی را در دولت ادغام کردند و این دولت تشکیل شد و توانست از مجلس نمایندگان اعتماد کند. بسیاری از افرادی که ممکن است در دولت باشند، بر اساس شناخت و تجربه ای که از آنها داریم، تا 180 درجه گرایش فکری متفاوتی دارند، اما به هر حال این افراد قرار است به عنوان دولتمردان برای کشور کار کنند.
وی خاطرنشان می کند: آخرین موضوعی که می خواهم در مورد اختلافات پزشکیان در دولت مطرح کنم این است که بدانند برای حل مشکلات کشور در حوزه دولتی چالش بزرگی دارند و باید پاسخگوی مردم باشند. چون برخلاف نخست وزیران قبلی اعلام کردند که جواب مردم را می دهم و اگر نشد می گویم نمی توانم.
این کارشناس بازار کار تایید می کند: اینها در واقع کلید اختلافات دولت مدشکیان با دولت های گذشته است، پس باید زمان داد و دید که آقای مدشکیان تا چه اندازه می تواند این وعده ها و انتظارات را مدیریت کند و تا چه حد. تا حدی که بتواند این وعده ها و انتظارات را مدیریت کند. برای پیروزی می توان بر مشکلات غلبه کرد
آیا دولت می تواند حقوق تعیین کند؟
حاج اسماعیلی در گفت و گو با رابو درباره تغییر اصلاح دستمزدها در دولت جدید اظهار کرد: موضوع دستمزد به خودی خود به یک چالش ساختاری و دولتی در ایران تبدیل شده است، چرا که نه تنها کارگران، بلکه کارمندان، بازنشستگان و مردم هم هستند. حقوق بگیرانی هستند که اکثریت جمعیت کشور را تشکیل می دهند.
وی می افزاید: از سوی دیگر، از آنجایی که اکثریت بودجه کشور صرف پرداخت حقوق می شود، باور اینکه آقای پزشکیان می تواند خیلی سریع و در کوتاه مدت منابعی را برای اصلاح حقوق و استفاده از آنها پیدا کند، آسان نیست. افزایش و تخصیص حقوق حقوق بگیران.
این کارشناس بازار کار می گوید: قطعا این کار سخت خواهد بود چرا که در گذشته در پرداخت حقوق در کشور با مشکل مواجه بودیم. دولت قبل بارها این وعده ها را تکرار کرد که نظام هماهنگ پرداخت را بررسی و اصلاح می کند، اما در نهایت به دلیل محدودیت های بسیار گسترده ای که نه تنها از نظر منابع و اعتبار در کشور با آن مواجه هستیم، این کار را نکرد. بلکه از نظر ساختار مدیریتی که داریم، ممکن است اجاره بها پرداخت نکنند، این کار به راحتی توسط دولت انجام می شود و بخشی از آن گروه ها، سازمان ها و نهادهای جمعیت آسیب دیده هستند که حاضر به پرداخت دستمزد خود نیستند. . با شفافیت کامل و هماهنگ با بقیه گروه های جمعیتی کشور.
حاج اسماعیلی توضیح می دهد: مصداق بارز این موضوع این است که دولت قبل هنوز تمام نشده بود که دیدیم رئیس قوه قضائیه مصاحبه کرد و گفت در دولت آقای روحانی مشکلی برای پرداخت حقوق و دستمزد نداریم. به دلیل تعهد و نظارتی که انجام شد، اما در دولت سیزدهم تخلفات زیادی انجام شد و حقوق های بالا و نجومی پرداخت شد.
وی خاطرنشان می کند: این نشان می دهد که نهادهایی هستند که نفوذ دارند و خارج از قوانین و قوانین و نجوم این حقوق و دستمزدهای بالا را دریافت می کنند. آنها هنوز هم در کشور و در دولت قبل از این قدرت برخوردارند چرا که صاحب منصب بودند و حقوقی فراتر از قانون و بیش از آنچه در دولت روحانی داشتند به دست آوردند و بیشترین تخلفات در دولت سیزدهم صورت گرفت.
این کارشناس بازار کار می گوید: بر همین اساس آقای مزیکیان کار بسیار سختی در پیش رو دارد. او برای اصلاح روند دستمزد با مشکل مواجه است. این فقط مربوط به بخش کار نیست و حتی من فکر نمی کنم امسال اتفاق خاصی بیفتد، آنها باید برنامه ریزی کنند و بفهمند که چگونه می توانند بودجه کشور را بر اساس واقعیت ها بنویسند. این چالش پیش روی دولت چهاردهم است.
همانطور که حاج اسماعیلی بیان می کند: ثانیاً تخصیص منابع و اعتبارات در کشور باید دوباره و برای هزارمین بار در کشور بازنگری شود، زیرا آنچه به آن اشاره می شود این است که بسیاری از سازمان ها و نهادها هستند که بودجه دریافت می کنند، خارج از دولت فعالیت می کنند. و هیچ نتیجه مثبتی نداشته باشد. آنها در کشور وجود ندارند و در عین حال مورد انتقاد مردم هستند.
وی می افزاید: موسسات زیادی هستند که بودجه و منابع اعتباری را می گیرند. بدون گزارش مناسب از فعالیت های خود در دولت. حقیقت این است که آنچه در گذشته مطرح شد و اخیرا آقای پزشکیان با حضور ایشان در تنظیم برنامه و بودجه مطرح کردند این است که باید بتوانیم بودجه را اجرا کنیم و طبق پیشرفت و برنامه پرداخت کنیم. انشالله که بتوانند این کار را انجام دهند.
بزرگترین چالش های پیش روی دولت جدید چیست؟
این کارشناس بازار کار می گوید: با این حال فکر می کنم علاوه بر آن دو چالش بزرگ دیگر نیز برای حمایت از اقشار آسیب پذیر داریم. یکی از آنها کسری بودجه و کمبود منابع اعتباری در کشور است که در کوتاه مدت قابل جبران نیست زیرا کسری کلان بودجه که 500 هزار میلیارد تومان برآورد می شود اکنون در محدوده 500 هزار میلیارد تومان است. . مشکلات دولتی
حاج اسماعیلی می افزاید: موضوع دوم تعیین تخصیص اوراق گسترده است که شاید نیمی از آن توزیع شده باشد و شاید الان بیشتر باشد و دولت باید برای آنها برنامه داشته باشد که اگر به درستی مدیریت نشود باعث افزایش کسری بودجه می شود.
وی توضیح می دهد: دومین موضوعی که کشور را با چالش جدی مواجه می کند، نحوه تامین درآمدهای نفتی و در عین حال تجارت کشور با کشورهای خارجی و مشکلات سیاسی است که ممکن است با روی کار آمدن ترامپ افزایش یابد دیپلماسی که بتواند مشکلات گذشته را کنترل و حل کند باید در دستور کار و برنامه دولت آقای رئیس جمهور قرار گیرد.
این کارشناس بازار کار خاطرنشان می کند: خب با توجه به هر کدام از این موارد می توان بعد از 5 تا 6 ماه شاهد روند مثبت و اقدامات مثبت در کشور بود، بنابراین در کوتاه مدت بعید می دانم شاهد اتفاقات خاصی باشیم. امسال سالی که مردم متوجه خواهند شد
حاج اسماعیلی خاطرنشان کرد: در عین حال در خصوص پرداخت حقوق و مزایا بزرگترین کاری که فکر می کنم دولت چهاردهم باید انجام دهد طرح همسان سازی حقوق بازنشستگان است که باید از ابتدای برنامه هفتم اجرا می شد.
وی تأیید می کند: اکنون نزدیک به نیمی از سال گذشته و ما هنوز در ابتدای راه هستیم. در واقع نه منابع آن به طور دقیق شناسایی شده و نه فرمول و طرح اجرایی آن ارائه شده است. قول وزرای مختلف، سازمان برنامه و خود دولت و در عین حال وزیر کار به عنوان مسئول مستقیم این کار این است که برابری را اجرا کنند. اگر این کار به درستی انجام و اجرا شود، به نظر من می تواند اقدام مثبتی باشد که از طرف دولت صورت گرفته است.
بیشتر بخوانید:
دو اولویت اقتصادی مهم برای دولت چهاردهم/ هاکشون: شرایط مهیا نیست و انتظار کمال نداریم
سیگنال های خطرناک به اقتصاد ایران ارسال شد/ شورای پزشکیان اصلاحات اقتصادی را از کجا آغاز می کند؟
دولت پزشکی باید بتواند به ثبات برسد
این کارشناس بازار کار در پایان می گوید: علاوه بر این دولت باید بتواند به ثبات برسد. معمولاً در کوتاه مدت ممکن است در بازارها آرامش، سکوت و رکود حاکم شود. این امر ناشی از وعده ها و آرامشی است که بازار نسبت به عملکرد دولت دارد و در عین حال شرایط بلاتکلیفی بین انتخاب دولت و شروع فعالیت آن وجود دارد.
حاج اسماعیلی می افزاید: اما نکته اینجاست که قطعا بعد از آن شاهد نوساناتی خواهیم بود. اگر دولت بتواند بازار را کنترل کند و شرایط باثباتی را در زمینه قیمتها، سیاستهای پولی و ارزی ایجاد کند، معتقدم این اقدامات میتواند به طبقه دستمزدی کشور کمک کند. البته علاوه بر اجرای طرح جذب.
وی خاطرنشان می کند: در غیر این صورت باید منتظر ماند تا میزان موفقیت دولت در شعارهای خود را ببینیم. چرا که دولت شعار جدیدی مطرح نکرد و هدفش این بود که بتواند برنامه های کوتاه و بلند کشور مانند برنامه هفتم را در کشور اجرا کند.
223225
khabaronline به نقل از رابو